АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нарахування оплати праці окремим групам працівників

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  3. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  4. III. Основні правила та обов’язки працівників
  5. VI. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА ЗДОРОВ'Я
  6. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ
  7. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  8. Автоматизація обліку праці та заробітної плати
  9. Активна фізична протидія виконанню працівникові правоохоронного органу своїх повноважень.
  10. Аналіз витрат на оплату праці.
  11. Аналіз оплати праці
  12. Аналіз продуктивності праці

Облік розрахунків з оплати праці

 

Оплата праці – це заробіток, обчислений, як правило, у грошовому виразі, який за трудовими угодами власник або уповноважений ним орган сплачує працівникові за виконану ним роботу чи надані послуги.

Керівник підприємства визначає форми та системи оплати праці, встановлює працівникові конкретні розміри тарифних ставок.

Оплата праці поділяється на основну та додаткову заробітну плату, інші стимулюючі та компенсаційні виплати, що утворюють фонд оплати праці.

Облік використання робочого часу, а також контроль за станом трудової дисципліни на підприємствах здійснює табельний облік, сутність якого полягає в щоденній реєстрації явок працівників на роботу, залишення роботи, усіх випадків запізнень та неявок на роботу, а також часу простоїв і роботи понад норму.

Бухгалтерський облік розрахунків з оплати праці та утримань із заробітної плати ведеться на рахунках 66 "Розрахунки з оплати праці", 64 "Розрахунки за податками й платежами" та 65 "Розрахунки за страхуванням".

На субрахунках рахунку 65 "Розрахунки за страхуванням" ведеться аналітичний облік в розрізі виду субконто "Податки і відрахування", якому відповідає однойменний довідник.

 

Нарахування оплати праці окремим групам працівників

 

Існуюче настроювання плану рахунків і аналітичного обліку для рахунку 66 "Розрахунки з оплати праці" передбачає ведення обліку в розрізі двох видів субконто: "Співробітники" і "Місяць нарахування заробітної плати".

Виду субконто "Співробітники" відповідає довідник "Співробітники".

Діалогове вікно перегляду і редагування даних по конкретному співробітнику має чотири закладки:

1. Загальні/Общие з такими реквізитами:

• Табельний номер вказується індивідуальний табель­ний номер працівника відповідно до прийнятої на підприємстві системи кодування;

• П.І.П. - вказується прізвище та ініціали співробітника;

• Посада - записується посада, яку займає працівник на підприємстві;

• Фірма, в котрій працює співробітник, в которой работает сотрудник - вказується фірма, де працює співробітник. Реквізит доступний до того моменту, поки елемент довідника не записано.

У випадку, якщо дане підприємство є для співробітника основним місцем праці, - потрібно встановити прапорець Основний/Основной.

2. Дані по з/п з такими реквізитами:

• Оклад/тариф - вказується сума місячного окладу або пого­динного тарифу;

• Аванс - вказується розмір авансу;

• Кількість пільг - вказується кількість пільг з прибуткового податку;

• Рахунок витрат - при заповненні даного реквізиту, треба звернути увагу на два моменти:

• Вид витрат - обов'язковий для заповнення реквізит, що визначає аналітику витратного рахунка (або рахунків);

3. Паспортні дані/Паспортные данные - містить реквізити: Серія і Номер паспорта, коли і ким виданий, Адреса співробітника, Телефон співробітника;

4. Податкові дані/Налоговые данные – Індивідуальний податковий номер, Назва податкової інспекції, Адреса податкової інспекції.

Для нарахування заробітної плати працівникам підприємства використову­ється документ Нарахування ЗП/Начисление ЗП (меню Документи – Зарплата - Нарахування ЗП).

Діалогова форма даного документа для введення вхідних даних містить дві закладки:

1. Основні з такими реквізитами:

• Вид виплати - основний реквізит, який визначає подальше використання документа Нарахування ЗП. Він може набувати значень, а саме:

- Основна зарплата - відбувається нарахування основної заробітної плати співробітникам підприємства, розрахунок сум відрахувань у бюджет та державні цільові фонди, автоматичне формування проведень. За допо­могою кнопки Друк можна отримати форми таких первинних документів: платіжна відомість, розрахунково-платіжна відомість, зведення відрахувань до державних цільових фондів, розрахункові картки для співробітників.

- Аванс - відбувається нарахування авансу співробітникам підпри­ємства. Суми авансу з довідника Співробітники автоматично записуються в графу До видачі табличної частини документа, проте існує можливість редагування сум авансу вручну. Після заповнення всіх реквізитів формується документ "Відомість нарахування авансу", який бухгалтерських проведень не формує, на відміну від вказаних вище первинних документів.

- Внесення - вид виплати, що призначений для запису вступного сальдо за розрахунками з оплати праці на початку роботи з типовою конфігурацією "1С".

• Рахунок оплати праці - визначається бухгалтерський рахунок (субрахунок) розрахунків з оплати праці;

• Середньоспискова чисельність співробітників - визначається величина, що визначає чисельність співробітників;

• Кількість робочих днів - кількість робочих днів у поточному періоді нарахування заробітної плати.

2. Додатково/Дополнительно - визначається бухгалтерський рахунок витрат, на який списується сума комунального податку, аналітика даного рахунку, рахунок обліку валових витрат.

Табличну частину документа можна заповнювати двома способами:

1. - по кожному співробітнику окремо - клацнувши мишкою в першому рядку стовпця Співробітники і вибравши необхідний елемент;

2. - по всьому списковому складу - натиснувши кнопку Заповнити. При цьому автоматично заповняться стовпці: Співробітники, Нараховано (Аванс), Днів.

Суми додаткових нарахувань (відпускні, лікарняні тощо) необхідно внести в табличну частину документа вручну.

Для автоматичного розрахунку сум основних утримань по кожному працівнику необхідно скористатися кнопкою Розрахувати, що розміщена в нижній частині діалогового вікна.

Для реалізації операцій з виплати заробітної плати призначений доку­мент Виплата ЗП. Цей документ формує платіжні відомості та створює бухгалтерські проведення з виплати заробітної плати (заборгованості із заробітної плати) працівникам.

Діалогова форма даного документа містить такі реквізити:

• Період - визначається період, за який буде здійснюватися вип­лата заробітної плати співробітникам підприємства;

• Вид виплати та Рахунок оплати праці - значення, що можуть набувати дані реквізити аналогічні як і в документі Нарахування ЗП;

• Відсоток виплати - вказується відсоток від суми, що планується до видачі;

• Kaca - значення реквізиту вибирається з довідника Рахунки нашої фірми;

Заповнення табличної частини документа відбувається автоматично для виду виплати Основна з/п, після натискання кнопки Заповнити.

Реквізити табличної форми документа Виплата ЗП/Выплата ЗП такі:

• Співробітник - записуються прізвища, ім'я, по батькові співробітників, яким нарахована але не виплачена заробітна плата. П.І.П. спів­робітників вибираються з довідника Співробітники;

• Сума - записується сума до видачі по конкретному співробітнику, яка визначається як поточний залишок по субрахунку 661 "Розрахунки за заробітною платою".

Для отримання друкованої форми платіжної відомості необхідно натис­нути кнопку Друк/Печать в нижній частині діалогового вікна.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)