АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Знайомство. Вправа «Клубок» або «Важливі уроки життя» (за вибором фасилітатора)

Читайте также:
  1. Августовские уроки перекодирования ДНК
  2. Виклик аркуша властивостей здійснюється клацанням правою клавішею миші на об'єкті й вибором із контекстного пункту «Свойства».
  3. Вправа 1 Напишіть речення у питальній та заперечній формі
  4. Вправа 1 Напишіть речення у питальній та заперечній формі
  5. Вправа 1 Поставте речення в питальну та заперечну форму
  6. Вправа 1 Поставте речення в питальну та заперечну форму
  7. Вправа 1. Накресліть структурні схеми речень та поставте розділові знаки.
  8. Вправа 1.3 Read the article above again. Which of the characteristics are mentioned ?
  9. Вправа 11. Виберіть слово, яке підходить за значенням.
  10. Вправа 12. Згрупуйте у пари
  11. Вправа 12. Згрупуйте у пари
  12. Вправа 13. Згрупуйте у пари

ТРЕНІНГ «БАЗОВІ НАВИЧКИ МЕДІАТОРА ШСРК»

 

ПОСІБНИК ТРЕНЕРА

 

 

 
 

ВСТУП

 

Тренінг «Базові навички медіатора шкільної служби розв’язання конфліктів» був розроблений БО «Український Центр Порозуміння» з метою підготовки добровольців-школярів, залучених до створення пілотних моделей шкільних служб розв’язання конфліктів для допомоги учням більш ефективно вирішувати свої конфлікти.

 

Мета даного тренінгу – підготувати учасників до самостійного проведення шкільних медіацій у шкільних службах розв’язання конфліктів.

Задачі, які прагнула вирішити тренерська команда, є такими:

  1. сформувати команду школярів – однодумців – активістів руху за застосування співробітницького підходу, який базується на інтересах учасників конфлікту, до вирішення конфліктних ситуацій;
  2. розвинути комунікативні навички, які необхідні ведучому медіації;
  3. сформувати процедурні навички проведення медіації;
  4. сформувати підхід до розв’язання конфліктних ситуацій, який базується на врахування інтересів учасників цієї ситуації;
  5. підготувати школярів до самостійної організації шкільної служби розв’язання конфліктів.

 

У цій програмі використовується підхід, що базується на досвіді учасників, – це дозволяє звернути особливу увагу на взаємо навчання та навчання через практику. Протягом усієї програми учасники матимуть змогу ділитися один з одним досвідом розв’язання різних конфліктних ситуацій, обдумувати ці ситуації і на практиці застосувати пропоновані нові навички та методики реагування на такі ситуації.

 

 


ДЕНЬ 1

Знайомство. Вправа «Клубок» або «Важливі уроки життя» (за вибором фасилітатора)

Час – 25 хвилин.

Мета: надання учасникам можливості познайомитися один з одним, створення дружної атмосфери, покращення навичок уважного слухання.

Інструкція. Вправа «Клубок»

Матеріали: клубок ниток.

Запросіть учеників стати в коло. Поясніть, що кожен матиме можливість перекинути клубок ниток незнайомому (або добре знайомому) учаснику, не випускаючи з рук свій кінець нитки. Продемонструйте це: киньте комусь клубок, представтесь та розкажіть коротко про себе, чим цікавитесь, чим полюбляєте займатися. (Не забувайте при цьому тримати кінець нитки в руках!). Продовжуйте гру до того часу, доки усі учасники не будуть включені в «комунікативну павутинку».

Питання для обговорення:

  • Що ви можете сказати про комунікаційну павутину? (тягнеться від одного до іншого; інколи може призвести до плутанини)
  • Що станеться, якщо я потягну свій кінець пряжі? (інші відчують деякий тиск)
  • Що відчувають інші, коли один з учасників роздратований або засмучений?

Після цього гра продовжується, але в зворотному напрямку – починає водити той, хто спіймав клубок останнім. Коли він передає клубок іншому учаснику, то намагається згадати його ім’я та хобі.

Питання для обговорення:

  • Що ви відчували, коли приєдналися до кола?
  • Що відчуваєте зараз?

Інструкція. Вправа «Важливі уроки життя»

Матеріали: зошит учасника – матеріали «Важливі уроки життя».

Попросіть учасників ознайомитися з висловами, запропонованими у вправі «Важливі уроки життя». Дайте час для того, щоб усі прочитали та обрали один вислів, який їм здається на даний момент найбільш актуальними. Після цього кожен з учасників коротко відрекомендовується та говорить про те, який з уроків він обрав і чому саме цей.

Питання для обговорення:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)