АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інформація для фасилітатора

Читайте также:
  1. Глава 3. Комерційна інформація та її захист
  2. Дезінформація як метод маніпулювання людською свідомістю.
  3. Довідкова інформація
  4. Довідкова інформація до виконання курсового проекту
  5. Довідкова та статистична інформація
  6. Довідником називається об'єкт програми, у якому зберігається структурована інформація, яка використовується при заповнені документів і при ведені аналітичного обліку.
  7. Додаткова інформація
  8. Додаткова інформація.
  9. Додаткова інформація.
  10. Додаткова інформація.
  11. Додаткова інформація.
  12. Економічна інформація її класифікація та призначення у науково-дослідному процесі

Розподіл часу на «Вертушку»: на кожного з учасників – 25 хвилин, з них 3 – на ознайомлення сторін із ситуацією, 12-15 на рольову гру, 8-10 на зворотний зв’язок. Послідовність надання зворотного зв’язку: спочатку сам медіатор дає зворотний зв’язок собі, потім висловлюється спостерігач, сторони та супервізор. Важливо впевнитися в тому, що учасники прояснили всі незрозумілі питання перед проведенням «Вертушки».

Ситуації для рольових ігор [3]

Ситуація №1 «Безлад у парті»

Лія та Дана сидять за однією партою. Зараз вони вчаться в шостому класі, і приятелюють вже декілька років. Місце для зберігання підручників і зошитів у їхній парті не розділено перебіркою, і Дана завжди знаходить купу паперів Лії, яка ніколи нічого не викидає, на своїй половині. Дана — дуже охайна та організована дівчинка, тому дуже засмучуєься від того, що їй постійно доводиться прибирати в парті. І ось в черговий раз Дана згрібає все з-під парти на підлогу і починає викидати папери в корзину для сміття і до класу заходить Лія.

Конфіденційна інформація для Лії

Тобі дуже важко дається виконання домашніх завдань і класних проектів, тому ти вважаєш за необхідне зберігати всі свої попередні нотатки, щоб скористатися ними в разі потреби. Ти засмучена, тому що знову провалила контрольну з математики, а Дана отримала 11 балів.

Конфіденційна інформація для Дани

Скільки ти себе пам’ятаєш, твоя мати завжди наголошувала на тому, що треба бути охайною. І хоча ти добре ставишся до Лії, ти не розумієш, чому вона не може тримати свою половину парти в порядку. Ти постійно знаходиш купу її паперів на своїй половині, яка вже починає нагадувати смітник. Все це тобі набридло і ти вирішуєш навести лад в парті.

Ситуація №2 «калькулятор загубився»

Парти, за якими сидять Данилко та Юля, стоять одна за одною в класі. Вчителька з математики запропонувала кожному учню придбати калькулятор для виконання вправ на уроках. Данилко ще не встиг цього зробити, тому Юля позичила свій калькулятор Данилку на час великої перерви. Коли Юля повернулася до класу зі шкільної їдальні, вона запитала у Данилка про калькулятор. Данилко каже, що поклав його назад на Юлину парту.

Конфіденційна інформація для Юлі

Твій калькулятор пропав, і ти вважаєш, що в цьому винен Данилко. Тобі дуже не хотілося позичати свого калькулятора Данилку насамперед тому, що в його розпорядженні був цілий місяць, щоб придбати свій власний. Але йому просто це було байдуже. Тепер, коли ось-ось почнеться урок математики, тобі конче потрібен твій калькулятор.

Конфіденційна інформація для Данила

Ти не знаєш, що трапилося з Юлиним калькулятором. Ти просто поклав його на її парту, коли Юля вийшла до їдальні. Коли ти повернувся з перерви, Юля вже була в класі і запитала тебе про калькулятор. Калькулятор коштує досить дорого, і твоя мати ще не дала тобі грошей, щоб його придбати, хоча ти нагадував їй про це кілька разів. Ти соромишся сказати вчительці, що в тебе нема грошей на купівлю калькулятора.

Ситуація №3 «Проект»

Артур і Жанна мають вдвох підготувати за два дні науковий проект. І хоча вони мусять працювати разом, більшу частину роботи вже виконала Жанна. Зараз вони сидять у шкільній їдальні і Жанна називає Артура «безвідповідальним ледарем» в присутності їхніх однокласників.

Конфіденційна інформація для Артура

Насправді тобі не подобалася тема цього проекту, але ти погодився, тому що на цьому наполягала Жанна. Складається таке враження, що Жанна тут керує: вона каже тобі, що і як робити. Свою частину проекту ти підготував, але забув дома через те, що пізно прокинувся і дуже поспішав, щоб не запізнитися на перший урок.

Конфіденційна інформація для Жанни

Ти завжди цікавилася дельфінами. Твоя мати — біолог і має доступ до будь-якої інформації. Ти дуже організована людина і завжди волієш виконувати всі завдання завчасно. Насправді ти хотіла виконувати цей проект самостійно, але вчителька наказала готувати його в парі.

Ситуація №4 «Куртка»

Юра і Антон були хорошими друзями. Антон досить серйозно займався музикою – грав у рок-групі. Юра позичив йому шкіряну куртку, яку було викрадено. Хлопці, за порадою класного керівника, звернулися до шкільного центру розв’язання конфліктів.

Конфіденційна інформація для Юрка

Антон – найкращий друг Юри, вони товаришують з дитинства. Тому Юрко не міг не дати йому на виступ шкіряну куртку, хоча й знав, що якщо батьки довідаються про це – будуть сварити. Юрко також знає, що куртка коштує досить дорого (900 грн.) і мама погодилася її купити тільки тоді, коли Юра сам заробив частину грошей.

Коли Антон повідомив, що куртку вкрали, Юрко розгубився – він не знає, що сказати батькам, які попереджали його нікому не давати куртку. Юрко намагався поговорити з Антоном, але той відмовляється. Юра дуже збентежений, він не очікував, що його товариш так поведеться. Крім того, він іще нічого не казав батькам.

Конфіденційна інформація для Антона

Антон товаришує з Юрком з дитинства. Нещодавно він побачив у друга гарну шкіряну куртку, яка дуже підходила йому для відповідального виступу на концерті. Юрко, хоча й без охоти, але дав йому свою куртку. Однак, під час виступу стало жарко, хлопець зняв куртку і кинув її за куліси, кили виступ закінчився, куртки вже не було.

Антон боїться поговорити з Юрком, йому соромно – адже товариш просив його поводитися обережно з курткою. Антон хотів купити куртку Юрку, але коли дізнався скільки вона кошту, передумав – у нього не вистачало грошей.

Антон дуже переживає, через те, що сталося і не знає, що робити далі.

Питання для обговорення:

§ Що вдалося зробити медіатору? Наведіть конкретні приклади.

§ Що варто покращити?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)