АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота з очікуваннями та сумнівами учасників. Оцінка тренінгу. Заключне Коло. Вручення сертифікатів

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Визнання та оцінка запасів
  11. II. Визнання та первісна оцінка запасів
  12. II. Визнання та первісна оцінка нематеріальних активів

Час – 1 год.

Мета: робота з очікуваннями та сумнівами учасників, оцінка тренінгу, наснаження учасників на подальшу роботу.

Інструкція. Вправа «Береги надій» (або «Пісочний годинник»)

Матеріали: фліп-чарт з «Берегами надій» (або «Пісочним годинником»).

Продовження вправи «Береги надій» (або «Пісочний годинник»). З’ясовуються очікування та сумніви, що виправдались чи не виправдались. Фасилітатор по черзі зачитує очікування, і якщо вони виправдались, стікер переноситься на другий берег (або в нижню частину пісочного годинника). Якщо не виправдалися – залишаються на місці. Та ж процедура і з сумнівами (для вправи «Береги надій»), проте якщо з’ясовується, що вони були марними, то стікери викидаються.

Інструкція. Оцінка тренінгу

Матеріали: оціночні анкети та ручки для кожного учасника.

Фасилітатор роздає учасникам оціночні форми та запрошує їх самостійно заповнити. У разі виникнення питань, фасилітатор допомагає учасникам зрозуміти питання.

Інформація для фасилітатора

Важливо наголосити на тому, що анкети є анонімними.

 

Інструкція. Заключне Коло та вручення сертифікатів

Матеріали: Мовник / Братина, сертифікати.

Фасилітатор проводить процедуру Кола, де ставить питання: «Ваші враження від тренінгу? Ваші побажання одне одному. Що найважливіше ви отримали від цього тренінгу для себе, для свого розвитку?». Після того, як усі учасники висловляться, фасилітатор вручає сертифікати, які посвідчують участь в тренінгу «Базові навички медіатора ШСРК»

 

Додаткові руханки

§ «Крокодил». Гра полягає в тому, що учасники діляться на дві команди і, обираючи представника від опонентів, загадують йому певне слово, яке він, у свою чергу, повинен лише за допомогою невербальної мови (жестів, міміки, певних рухів) пояснювати представникам своєї команди. Їхня задача – відгадати невідоме слово якомога швидше. Виграє та команда, яка вгадала більшу кількість слів.

§ «Мертві леви».Ціль: комунікативна гра, розвиває витримку, вміння володіти емоціями.Кількість учасників: до 16 чоловік.Час проведення: 20 хв.Ідея гри полягає в тому, що усі «леви» повинні завмерти і бути непорушними, окрім «мисливця», завдання якого змусити їх поворухнутися за допомогою усіх способів, крім фізичного контакту. Коли «мисливець» помічає, що «лев» поворухнувся, останній приєднується до «мисливця», і вони починають полювання разом. Гра закінчується тоді, коли останній «лев», не витримає натиску всіх «мисливців».

§ «Колінця». Ціль: комунікативна гра, спрямована на співробітництво. Кількість учасників: 10-20 чоловік. Час проведення: 10 хв. Учасники стають у коло дуже тісно один до одного. Ведучий дає команду: «Усім повернутися вправо і щільно притиснутися один до одного. Праву руку покласти на талію того, хто стоїть попереду. А тепер дуже обережно сідаємо на коліна гравця, який стоїть позаду». Після того, як усі сіли, група намагається зробити повне коло, обережно крокуючи. Після пройденого кола всі учасники повертаються на 180 градусів та повторюють усе спочатку. Тобто тепер той, хто сидів у когось на колінах, сам везе його на своїх.

§ «Аргументи». Ціль: мобілізує почуття учасників, активізує інтелектуальний потенціал та вміння керуватися власними емоціями у конфліктній ситуації. Кількість учасників: не обмежена, але парна. Час проведення: 15-20 хв. Учасники розбиваються на пари та стають один навпроти одного. Ведучий пропонує парам посперечатися одне з одним. Сперечатися можна про що завгодно. Наприклад: «Що краще: помідор чи гарбуз?», «яке число важливіше: один чи шість?» Кожен учасник відстоює свою думку, а його опоненті іншу. Кожен повинен висловити якомога більше аргументів у підтримку своєї точки зору. Висовувати аргументи потрібно по черзі та якомога скоріше і переконливіше.

 


[1] Сценарій медіації взято з книжки «Медіація однолітків. Повний посібник з розв’язання конфліктів у наших школах», автор Гетті ван Ґурп, Канада, 2002 р

 

[2] Вправу взято з книжки «Медіація однолітків. Повний посібник з розв’язання конфліктів у наших школах», автор Гетті ван Ґурп, Канада, 2002 р

[3] Ситуації№1-3 взято з книжки «Медіація однолітків. Повний посібник з розв’язання конфліктів у наших школах», автор Гетті ван Ґурп, Канада, 2002 р


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)