АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ПЕДАГОГІКИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  3. II. Гігієнічні рекомендації
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. III. Основний зміст роботи
  7. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  8. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  9. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  10. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  11. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  12. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ

ГЛУХІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА

 

Кафедра загальної і соціальної

Педагогіки та психології

 

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ПЕДАГОГІКИ

 

 

Глухів, 2014


Методичні рекомендації до виконання і захисту курсової роботи з педагогіки / [укладачі О.П. Демченко, О.М. Зайцева]. – Глухів, 2014. – 51 с.

 

Затверджено методичною радою Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка

Протокол № від 2014 року

 

Рецензенти:

Кіт Г.Г., канд. пед. наук, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського;

Коломієць М.Б., канд. пед. наук, доцент кафедри загальної і соціальної педагогіки та психології Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

 


Зміст

Вступ………………………………………………………………………………...4

1. Мета й завдання курсової роботи……………………………………………….5

2. Послідовність виконання курсової роботи……………………………………...7

3. Структура курсової роботи………………………………………………………8

4. Вимоги до оформлення курсової роботи………………………………………11

5. Обробка та оформлення результатів педагогічного дослідження….………..15

6. Порядок захисту курсової роботи………………………………………………18

7. Критерії оцінювання курсової роботи………………………………………….19

Додатки………………………………………………………………………...........22

Використана та рекомендована література……………………………………….49

 


ВСТУП

Модернізація національної системи освіти, пріоритетні завдання якої визначені в Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, вимагає здійснення підготовки майбутніх учителів відповідно до вимог інформаційного суспільства та змін, що відбуваються в соціально-економічній, духовній та гуманітарній сферах. У сучасних умовах розвитку суспільства загальноосвітні заклади потребують конкурентоспроможних, компетентних фахівців, здатних до постійного професійного вдосконалення, підготовлених до ефективної педагогічної роботи на рівні світових стандартів.

У зв’язку з цим актуальності набуває необхідність формування в майбутніх учителів готовності до інноваційної діяльності, потреби і вміння проводити психолого-педагогічну діагностику з метою вдосконалення навчання й виховання дітей, активізації особистісного й професійного саморозвитку. В розв'язанні цих завдань важливу роль відіграє залучення студентів до науково-дослідного процесу в цілому, так і ефективна організація підготовки й захисту ними курсової роботи зокрема.

У сучасній системі вищої педагогічної освіти науково-дослідницька діяльність розглядається як один з факторів формування професійних якостей особистості студента. Розвиток дослідницьких умінь і навичок майбутніх педагогів відбувається в єдності з їхнім професійно-особистісним самовизначенням. Залучення студентів до виконання дослідницької роботи в університеті повинно допомогти їм оволодіти сучасними методами пошуку, обробки та використання інформації, визначитися у власній педагогічній позиції та сформувати вміння відстоювати й захищати її.

Курсова робота з педагогіки є засобом систематизації отриманих знань, перевірки як теоретичної, так і методичної підготовки майбутніх учителів. Цей вид науково-дослідної діяльності спрямований, передусім, на розвиток наукового й креативного мислення студентів, їхньої пізнавальної активності. Підготовка курсової роботи з педагогіки дає можливість майбутнім учителям сформувати вміння працювати з науково-методичною літературою, аналізувати та порівнювати різні погляди на певні питання організації навчально-виховного процесу в загальноосвітніх закладах, чітко й логічно викласти свою думку на папері, аргументувати власну позицію за допомогою конкретних фактів із загального педагогічного досвіду. Цей вид діяльності сприяє розвитку в студентів творчого ставлення до майбутньої професії.

Метою методичних рекомендацій є ознайомлення студентів з особливостями процесу підготовки й захисту курсової роботи, її структурою та вимогами, які висуваються до робіт подібного типу.

Сподіваємося, що рекомендації допоможуть студентам успішно виконати й захистити курсову роботу з педагогіки, підготуватися до активної педагогічної практики та реалізувати результати власних досліджень у майбутній педагогічній діяльності.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)