АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Література для підготовки

Читайте также:
  1. II. Спеціальна література
  2. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. IV. Література
  4. V. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  5. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  6. VІ. Література та інформаційні ресурси
  7. VІ. Основна нормативно-правова і навчальна література для підготовки до заліку (іспиту) з Кримінально-виконавчого права.
  8. Англійська література ІІ половини ХХ століття
  9. Б. ДОДАТКОВА ЛІТЕРАТУРА
  10. Базовий рівень підготовки
  11. Базовий рівень підготовки
  12. Базовий рівень підготовки

 

1. Закон України „Про правові засади цивільного захисту” від 24 червня 2004р. за № 1859-IV.;

2. Закон України „Про правовий режим надзвичайного стану.”

3. Постанова Кабінету Міністрів України від 3 серпня 1998 р. N 1198 (1198-98-п) "Про єдину державну систему запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру"

4. Постанова Кабінету Міністрів України від 16 лютого 1998 р. N 174, якою затверджено Положення про Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

5. Наказ МНС України від 21.12.98 N 387 Про затвердження типових положень про функціональну та територіальну підсистеми єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

6. Постанова Кабінету Міністрів України від 14.06.02р. №843 “Про затвердження Загального положення про спеціальну Урядову комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і Загального положення про спеціальну комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру регіонального, місцевого та об'єктового рівня”.

7. Постанова Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2000 р. N 1386 Типове положення про управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації.

8. Безопасность и предупреждение чрезвычайных ситуаций. Механизмы
регулирования и технические средства: Каталог-справочник. - М.: Ип-т риска и безопасности, 1997. -251 с.

9. Види аварі, катастроф і стихійного лиха. Завдання міністерств і відомств
з питань запобігання та реагування на надзвичайні ситуації: Метод, посібник / Під ред. СМ. Волошина. -К.: Центр, держ. курси ЦО. 1998. - 87 с.

 

Лекція 1.2.1. Управління функціональною та територіальною підсистемами єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

 

1. Мета та завдання функціональної і територіальної підсистем.2. Органи управління підсистемами.

3. Режим діяльності підсистем.

 

Завдання для самостійного опрацювання по темі № 1.2.1.

1. Основні засади взаємодії органів управління функціональної і територіальної підсистем єдиної державної системи та їх структурних підрозділів.

2. Планування і фінансування роботи функціональної і територіальної підсистем.

3. Підготувати Схему структури управління функціональної і територіальної підсистем.

 

Семінар 1.2.2. Побудова організаційної структури управління функціональної та територіальної підсистем. Системність в їх діяльності.

Питання для усного опитування:

 

1. Охарактеризувати Структуру функціональної та територіальної підсистем за допомогою підготовленої схеми.

2. Функції органів виконавчої влади територіальної підсистеми, пов’язані із запобіганням і реагуванням на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

3. Режим діяльності функціональної і територіальної підсистем.

 

Тема дискусії: Як впливає на ефективність діяльності існування де-юре трьох системи з питань цивільного захисту: система цивільної оборони, Єдина державна система запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, Єдина державна система цивільного захисту?

 

Поняття

Функціональна підсистема єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру (далі - функціональна підсистема) - складова частина єдиної державної системи, створюється на базі міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, включає їх регіональні та місцеві структурні підрозділи, підпорядковані державні підприємства, установи та організації з відповідними силами і засобами, які здійснюють у межах своєї компетенції нагляд за забезпеченням техногенної та природної безпеки, організовують проведення роботи із запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного походження і реагування у разі їх виникнення з метою захисту населення і довкілля, зменшення матеріальних втрат.

Сили і засоби функціональної підсистеми - військові, спеціальні і спеціалізовані цивільні підрозділи з їх оснащенням, наглядові органи та інформаційні бази структурних підрозділів, недержавні (добровільні) рятувальні формування, призначені або залучені до виконання завдань щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

Орган управління функціональною підсистемою – міністерство або інший центральний орган виконавчої влади, його уповноважений структурний підрозділ, призначений в межах своєї компетенції для безпосереднього керівництва діяльністю щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

Аварійно (пошуково) рятувальна служба функціональної підсистеми - структурний підрозділ міністерства або іншого центрального органу виконавчої влади, призначений для організації та здійснення в межах його компетенції заходів щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

Режим повсякденної діяльності - при нормальній виробничо-промисловій, радіаційній, хімічній, біологічній (бактеріологічній), сейсмічній, гідрогеологічній і гідрометеорологічній обстановці (за відсутності епідемії, епізоотії та епіфітотії).

Режим підвищеної готовності - при істотному погіршенні виробничо-промислової, радіаційної, хімічної, біологічної (бактеріологічної), сейсмічної, гідрогеологічної і гідрометеорологічної обстановки (з одержанням прогнозної інформації щодо можливості виникнення надзвичайної ситуації);

Режим діяльності за надзвичайної ситуації - при реальній загрозі виникнення надзвичайних ситуацій і реагуванні на них;

Режим діяльності у надзвичайному стані запроваджується в Україні або на окремих її територіях у порядку, визначеному Конституцією України та Законом України "Про надзвичайний стан".

Територіальні підсистеми створюються в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі для запобігання й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру в межах відповідних територій і включають територіальні органи управління спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту, відповідні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)