АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 12. Джерела формування фінансових ресурсів та критерії їх оптимізації

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. II. Критерії діагностики
  3. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. III. Злочинна недбалість та її критерії. Казус.
  5. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  6. IV. Формування навчальних умінь та навичок
  7. V. КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ
  8. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  9. V. Формування навчальних умінь та навичок.
  10. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  11. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  12. VІ. Критерії оцінювання

Поняття фінансових ресурсів туристичного підприємства, їх склад та характеристика. Структура активів і пасивів балансу. Джерела та порядок фінансування основних і оборотних коштів туристичного підприємства, співвідношення внутрішніх та зовнішніх джерел їх фінансування. Поняття та джерела утворення власних фінансових ресурсів.

Методичні підходи до визначення ефективності використання фінансових ресурсів туристичного підприємства. Завдання аналізу джерел формування та напрямів використання власних фінансових ресурсів. Сутність амортизаційної політики підприємств та ефективність застосування різних методів амортизації. Показники фінансової стійкості і платоспроможності туристичного підприємства, методи їх визначення. Експертна оцінка фінансового стану та фінансової рівноваги туристичного підприємства.

Поняття банкрутства туристичного підприємства, його причини та наслідки. Законодавчі основи розгляду справ про банкрутство в Україні, порядок санації або ліквідації туристичного підприємства. Шляхи запобігання банкрутств туристичних підприємств.

Зміст фінансового планування. Завдання фінансового плану туристичного підприємства, склад розділів і показників, принципи і послідовність його розробки.

Тема 13. Система опо­да­т­ку­ван­ня ту­ри­с­ти­ч­них підприємств України.

Характеристика вітчизняної системи оподаткування, сутність та зміст державної податкової політики України. Склад, структура та класифікація податкових платежів туристичного підприємства згідно з Податковим Кодексом України. Джерела сплати податкових платежів. Характеристика загальнодержавних та місцевих, прямих і непрямих (цінових) податків, платежів, які включаються до собівартості туристичних послуг. Особливості оподаткування малих підприємств та застосування єдиного податку. Сутність та зміст податкової політики туристичного підприємства, показники оцінки її ефективності.

Міжнародний досвід оподаткування діяльності туристичних підприємств та можливості його впровадження у вітчизняну практику.

Тема 14. Ін­ве­с­ти­­цій­на ді­я­ль­ність та бі­з­нес-планування на ту­ри­сти­ч­них підприємствах

Законодавчі основи ін­ве­с­ти­цій­ної ді­я­ль­но­с­ті ту­ри­сти­ч­них підприємств, види та форми інвестицій. Інвестиційна програма туристичного підприємства та порядок її розробки. Поняття інвестиційного портфелю. Методичні підходи до аналізу та планування прямих інвестицій, фінансових та інноваційних інвестицій туристичного підприємства.

Оцінка ефективності інвестиційного портфелю, окремих видів і форм інвестиційної діяльності туристичного підприємства. Розрахунок теперішньої та майбутньої вартості інвестицій, чистого грошового потоку, терміну окупності та рентабельності реального інвестиційного проекту. Методи визначення рівня інвестиційного ризику та його страхування.

Поняття та зміст бізнес-плану реального інвестиційного проекту. Вимоги до його розробки. Методичні підходи до розробки окремих розділів бізнес-плану реального інвестиційного проекту. Особливості розробки бізнес-планів стратегічного розвитку діяльності функціонуючих туристичних підприємств на регіональному ринку послуг.

Розробка стратегії фінансування інвестиційних проектів.

Економічне обґрунтування потреби в кредитних ресурсах під інвестиційний проект та визначення ефективності кредиту. Порядок представлення бізнес-планів потенційним інвесторам.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)