АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділи і види дезінфекції

Читайте также:
  1. ВИРОБНИЧІ ПІДРОЗДІЛИ АРХІВУ ТА ОСНОВНІ АРХІВНІ ТЕХНОЛОГІЇ
  2. Відокремлені підрозділи.
  3. Внутрішні підрозділи кожного із розділів
  4. Вступ, кожен розділ, висновки і список використаних джерел слід починати з нової сторінки; підрозділи продовжують сторінки безпосередньо після закінчення попереднього підрозділу.
  5. Геноми майже всіх відомих РНК-вмісних вірусів – це лінійні молекули, які можна розділити на 3 групи.
  6. Глава 4 ВІДОКРЕМЛЕНІ ПІДРОЗДІЛИ БАНКУ
  7. Дайте визначення поняття культура. На які дві великі частини можна його розділити? З яких елементів складається духовна культура?
  8. Лекція № 5. Спеціальні розділи охорони праці в галузі професійної діяльності, актуальні проблеми в наукових дослідженнях
  9. Методи дезінфекції
  10. Ономастика, її розділи.
  11. Основна частина (розділи курсової роботи)
  12. Основні розділи філософських знань. Філософія і наука.

Семестр 1. Практичне заняття 9.

ДЕЗІНФЕКЦІЯ (1)

 

ПЛАН

ПОНЯТТЯ ДЕЗІНФЕКЦІЇ. РОЗДІЛИ ТА ВИДИ ДЕЗІНФЕКЦІЇ. 1

Поняття дезінфекції 1

Розділи і види дезінфекції 1

Поточна дезінфекція. 2

Поточна дезінфекція в осередках інфекційних захворювань. 2

Поточна дезінфекція у лікувально-профілактичних закладах.. 3

Заключна дезінфекція. 4

Профілактична дезінфекція. 4

МЕТОДИ ДЕЗІНФЕКЦІЇ. 5

Фізичні методи дезінфекції 5

Хімічні методи дезінфекції 7

Загальна характеристика. 7

Орієнтовний розрахунок потреб об'єкта в дезінфекційних засобах. 8

Хлор та хлорвмісні сполуки. 9

Речовини, що використовуються для дезінфекції 9

РЕЖИМИ ДЕЗІНФЕКЦІЇ В ЛПЗ. 12

Дезінфекція різних об'єктів у стаціонарах.. 12

Обробка інструментів. 17

Генеральне прибирання в асептичних приміщеннях.. 18

Санітарно-протиепідемічний режим палати.. 19

Санітарно-протиепідемічний режим процедурного кабінету.. 20

Санітарно-протиепідемічний режим їдальні 21

ДОДАТОК. Наказ МОЗ СРСР № 720 від 31.07.1978 р. "ПРО ПОКРАЩЕННЯ МЕДДОПОМОГИ ХВОРИМ З ГНІЙНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ І ПОСИЛЕННЯ ЗАХОДІВ ПО БОРОТЬБІ З ВНУТРІШНЬОЛІКАРНЯНОЮ ІНФЕКЦІЄЮ" (Витяг) 22

 

ПОНЯТТЯ ДЕЗІНФЕКЦІЇ. РОЗДІЛИ ТА ВИДИ ДЕЗІНФЕКЦІЇ

Поняття дезінфекції

Дезінфекція (від французького слова des – заперечення і латинського infectio - інфекція) - це знищення в середовищі, що оточує людину, патогенних мікроорганізмів (бактерій, вірусів, рикетсій, найпростіших, грибів, токсинів) їх переносників (комах, кліщів), а також гризунів. При дезінфекції або знезаражуванні знищуються в основному патогенні мікроорганізми. Цим дезінфекція відрізняється від стерилізації, при якій знищуються всі види мікроорганізмів і їхні спори.

Мета дезінфекції – знищити збудника інфекції в середовищі, що оточує людину (в приміщенні, на предметах обстановки, на посуді, білизні, одязі, виділеннях хворого тощо).

Для проведення дезінфекції необхідно знати: 1) що підлягає знезараженню; 2) коли необхідно провести дезінфекцію; 3) чим провести дезінфекцію; 4) як здійснити дезінфекцію.

Розділи і види дезінфекції

Розділи дезінфекції: 1 – власне дезінфекція – знищення патогенних мікроорганізмів; 2 – дезинсекція – знищення переносників захворювань (комах, кліщів); 3 – дератизація – знищення гризунів; 4 – стерилізація – знищення всіх мікроорганізмів.

Розрізняють два види дезінфекції: вогнищеву і профілактичну. Вогнищева дезінфекція, залежно від того, на якому етапі передачі збудника інфекції вона проводиться, поділяється на поточну та заключну.

Поточна дезінфекція проводиться у вогнищі інфекції в присутності хворого чи бацилоносія. Мета поточної дезінфекції: негайне знищення збудника інфекції після його виведення з організму хворого чи носія з метою запобігання розсіюванню збудника в навколишньому середовищі. Заключна дезінфекція проводиться у вогнищі інфекції після ізоляції хворого чи бацилоносія. її мета: повне знезаражування об'єктів, які могли бути заражені збудником інфекції.

Профілактична дезінфекція проводиться постійно, незалежно від наявності джерела інфекційного захворювання. Мета профілактичної дезінфекції: запобігти виникненню і поширенню інфекційного захворювання та накопиченню збудника захворювання в навколишньому середовищі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)