АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДОПОМОГА СЛІПОМУ ПІД ЧАС ЇДИ

Читайте также:
  1. Алгоритм 4.3. Діагностичний і лікувальний (перша медична допомога) пошук при струсі мозку.
  2. Безробіття, його показники і види. Допомога до безробіттю.
  3. Вторинна безоплатна правова допомога
  4. Глава 43. Міжнародна правова допомога при проведенні процесуальних дій
  5. ДОЛІКАРСЬКА ДОПОМОГА ПРИ ЗАХВОРЮВАННЯХ ТА ОТРУЄННЯХ
  6. Долікарська допомога при носовій кровотечі
  7. Долікарська медична допомога при внутрішніх кровотечах
  8. Долікарська медична допомога при зовнішніх кровотечах
  9. Допомога дітям раннього й дошкільного віку
  10. ДОПОМОГА ПАЦІЄНТАМ ПІД ЧАС ПРИЙМАННЯ ЇЖІ.
  11. За перші п'ять днів тимчасової непрацездатності допомога сплачується за рахунок коштів роботодавця, а за наступні дні — за рахунок фонду.

Якщо ви доглядаєте за сліпою людиною, пам'ятайте, якщо в неї немає інших виражених функціональних порушень, вона, можливо, здатна їсти самостійно. При догляді дотримуйтесь рекомендацій, наведених нижче.

□ Назвіть їжу, яка є перед нею на тарілці, а також розташування різних страв так, як би вони були на годинниковому циферблаті. Наприклад, можна сказати: "Горох розташовано в тому місці, де на циферблаті цифра "8". Якщо картопля лежить навпроти гороху, ви можете сказати: "Картопля розташована в ділянці 4-ї години". Якщо склянка з водою стоїть на столі у верхній правій його частині, ви можете сказати: "Склянка з водою розташована там, де на годиннику цифра "2".

□ Поріжте м'ясо або інший продукт, який потрібно розрізати на дрібні шматки.

□ Відкрийте упаковку молока, соку, йогурту тощо.

□ Назвіть розташування обідніх наборів. Під час приймання їжі перевіряйте, чи не занадто довго пацієнт шукає якусь страву, при необхідності запропонуйте свою допомогу.

ДОПОМОГА ПАЦІЄНТАМ, ЯКИМ ВАЖКО КОВТАТИ.

Людина, яка перенесла інсульт і має утруднення з мовою, важко ковтає їжу. Їй легше проковтнути м'яку їжу, ніж рідину. Коли ви допомагаєте пацієнту їсти, дотримуйтесь нижчеподаних правил.

□ Залишайтеся з пацієнтом доти, доки він їсть.

□ Подавайте їжу в рот збоку, з непошкодженої сторони, тому що людина не зможе відчути їжу з ушкодженої сторони і вона буде накопичуватися в неї за щокою.

□ Заохочуйте вашого підопічного жувати повільно і старанно.

□ Вимкніть телевізор або запропонуйте відвідувачам вийти з кімнати, щоб пацієнт міг зосередитись на прийманні їжі.

□ Заохочуйте вашого підопічного нахиляти голову вниз, коли він жує. Тримайте голову людини піднятою під час ковтання і, як мінімум, півгодини після приймання їжі.

КОНТРОЛЬ ЗА КІЛЬКІСТЮ ЇЖІ І РІДИНИ.

Дуже важливо знати і записувати кількість вжитої вашим підопічним їжі й рідини за день, а також, скільки рідини виділяється з організму.

Кількість прийнятої людиною їжі і рідини впливає на масу її тіла. Відповідність між ростом та масою тіла оцінюється за індексом Кетлє (індекс маси тіла). За нормальну масу людини вважають її масу у 25-30 років, коли закінчився фізичний розвиток і не було до того часу будь-яких порушень в харчуванні, чи важких захворювань. При нормальному ритмі життя та нормальному харчуванні ця маса тіла зберігається до 60 років без змін.

Контроль за вагою здійснюється методом зважування людини не менше двох разів на місяць. Це дозволяє вносити відповідні корективи в харчовому раціоні та фізичній активності людини.

Контроль за кількістю вжитої та виділеної людиною рідини здійснюється шляхом ведення бланка обліку водного балансу (співвідношення кількості випитої рідини та рідини, що виділилася). На одній стороні бланка записують кількість введеної, а на іншій — кількість виділеної рідини, які зіставляються в кінці доби.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)