АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ШТАТНА СТРУКТУРА СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК США

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. I. Общие критерии оценки рефератов и их структура
  3. I.2 Реформирование и современная структура банковской системы РФ.
  4. II. Структура Доклада
  5. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  6. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  7. III. Социальная структура и стратификация
  8. IV. Границы структурализма?
  9. IV.Структура, порядок изложения и оформления работы
  10. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  11. VI. Взаимодействие Церкви с государственными структурами и обществом в деятельности по реабилитации
  12. VI. Військові суди

Сухопутні війська є одним з основних видів збройних сил та найбільш чисельним компонентом сил загального призначення. Головне призначення СВ - забезпечення проведення національної воєнної політики шляхом постійної готовності до вирішення різних завдань спільно з ВПС, ВМС та військами союзників у різних географічних та кліматичних умовах - від боротьби з “тероризмом“, дій у конфліктах низької та середньої інтенсивності до ведення високоінтенсивних операцій із залученням як звичайних засобів ураження, так і зброї масового ураження у загальній війні.

Загальне керівництво СВ здійснює міністр армії, що призначається Президентом США зі складу цивільних політичних діячів терміном на чотири роки.

 

 

Усього:

особового складу – 20 тис. осіб;

Танків „ Леопард” – 186;

БМП „ Мардер” – 477;

БТР„Фукс” – 36;

БРМ „Лукс” – 108;

гармат – 96,

РСЗВ –18,

мінометів – 112 (всього – 226);

СПУ ПТРК – 45;

переносн. ПТРК – 273;

ПТ- верт. –10;

ЗСУ – 36;

ПЗРК – 54;

ПУ БЛА „GL -289” – 3.

 

 

МД і ТД є важкими з’єднаннями, призначеними головним чином для бойових дій на Європейському ТВД.

Усі важкі дивізії переведені цілком на нову організаційну структуру. З 18 дивізій регулярної армії 6 мд і 4 бтд.

Організаційна структура важких дивізій в основному однакова, різниця полягає в кількості батальйонів. У бтд: 6 тб і 4 мпб, а в мд: 5 тб і 5 мпб.

Організація тб і мпб єдина для усіх важких дивізій.

Важкі з’єднання можуть вести бойові дії в складі АК знаходячись у I чи II ешелоні, а іноді і самостійно.

 

Усього:

особового складу – 20 тис. осіб;

Танків „ Леопард” – 186;

БМП „ Мардер” – 477;

БТР„Фукс” – 36;

БРМ „Лукс” – 108;

гармат – 96,

РСЗВ –18,

мінометів – 112 (всього – 226);

СПУ ПТРК – 45;

переносн. ПТРК – 273;

ПТ- верт. –10;

ЗСУ – 36;

ПЗРК – 54;

ПУ БЛА „GL -289” – 3.

Артилерія дивізії є основним засобом вогневої підтримки інших родів військ. Включає в свій склад стволову і реактивну артилерію і використовує різні типи боєприпасів, у тому числі, і керовані. Артилерійські бригади можуть вести вогонь як із закритих позицій так і прямим наведенням, вести контрбатарейну боротьбу і дистанційне мінування на шляхах висування противника. Повітряно-наземні операції, як у наступі так і в обороні, артилерія дивізії перших ешелонів за рішенням командуючого корпусу може залучатися до глибокої вогневої поразці противника. Артилерійські частини і підрозділи в стані забезпечити постійне супроводження і вогневу підтримку військам на полі бою.

Зенітний дивізіон дивізії призначений для прикриття ЗС у ході бойових дій на марші й у районах зосередження від повітряного противника, а також для знищення повітряного десанту, прикриття важливих об’єктів бойового і тилового забезпечення.

Армійська авіація призначена для вогневої підтримки атаки і для рішення задач бойового і тилового забезпечення механізованих (бронетанкових) дивізій.

Інженерний батальйон призначений для забезпечення бойових дій бригад дивізій на полі бою, шляхом ведення інженерної розвідки, інженерного обладнання місцевості, створення різного роду загороджень, пророблення мінних проходів для частин і підрозділів першого ешелону, підготовки шляхів для маневру, наведення мостів і переправ, виконання маскувальних заходів і інших інженерних робіт.

Підрозділи РХБ захисту дивізії призначені для ведення радіаційної, хімічної і бактерологічної розвідки, організації колективного захисту підрозділів від ЗМУ, проведення спеціальної обробки особового складу і техніки і проведення спеціальних задач.

Війська зв’язку забезпечують зв’язок у всіх ланках управління. Батальйон зв’язку розгортає в смузі дивізії радіорелейну систему зв’язку, створює передові вузли зв’язку поблизу штабів бригад. Бере участь у радіо і радіотехнічній розвідці і разом з батальйоном розвідки і РЕБ дивізії. Забезпечує підрозділи бригад засобами зв’язку.

Рота військової поліції дивізії розкриває мережі управління і зв’язку противника, запобігає правопорушенням серед особового складу дивізії. Крім того, вона забезпечує охорону і безпеку штабу дивізії.

Командування тилу дивізії включає батальйон тилового забезпечення дивізії, 3 батальйони тилового забезпечення бригад, роту ремонту авіатехніки і призначається для прийому, збереження, транспортування і видачі матеріальних засобів як штатним так і доданим частинам і підрозділам дивізії; для технічного обслуговування, ремонту, евакуації озброєння і техніки; для надання медичної допомоги пораненим і хворим, їхньої евакуації в тил.

Командування тилу дивізії здійснює матеріальне, транспортне, технічне і медичне забезпечення.

Матеріальне забезпечення дивізії здійснюється силами і засобами батальйонів тилового забезпечення бригад і батальйону тилового забезпечення дивізії.

Транспортне забезпечення дивізії здійснюється силами і засобами автороти (батальйону тилового забезпечення дивізії).

Технічне забезпечення дивізії здійснюється трьома ротами (батальйону тилового забезпечення дивізії), а також окремою ротою ремонтно-авіаційної техніки.

У воєнний час, на базі наявних у цих дивізіях штабів бригад, формуються бригади, що по своєму складу можуть розрізнятися.

Бригада може включати

- від 2 до 5 мпб і тб (кількість мпб і тб визначається задачами, які стоять, перед бригадами);

- дивізіон 155 мм СГ М 109 А6;

- батарею ЗСУ «Вулкан» удосконалену,

- розрахунки ПЗРК «Стінгер»,

- інженерну роту

- інші підрозділи бойового і тилового забезпечення.

 

Усього:

особового складу -4200;

танків - 53;

БМП «Мардер» - 159;

БТР «Фукс» - 12,

М-113 - 54,

БРМ «Лукс» - 28;

СПУ ПТРК «ХОТ» - 15;

ПУ ПТРК «Мілан» - 72;

155-мм СГ М-109 А - 24;

120- мм СМ - 24;

ЗСУ «Гепард» - 6;

ПЗРК«Стінгер» - 18;

автомобілів - 450.

РЛС наземн. розв. - 6.

 

Мотопіхотні батальйони призначені:
у наступі – прорив першої лінії оборони противника і розгром його в ближньому бої, захоплення і утримання важливих ділянок місцевості і об’єктів і створення умов для розвитку наступу;

в обороні – міцне утримання займаних позицій і нанесення противнику максимальних втрат.

Танкові батальйони розглядаються як головна ударна сила СВ. Вони призначені, у наступі - для ведення стрімких високоманеврових наступальних дій і використовуються, насамперед, для розвитку успіху, розчленовування і знищення угруповань противника, що обороняється, і його переслідування.

В обороні - тб є головним компонентом при проведенні контратаки другим ешелоном.

Усього:

особ. складу – 468; танків „Леопард-2” – 53;

КШМ – 2; БТР М-113 – 8;

БРМ „Лукс” – 4; ПЗРК – 2;

БРЕМ – 2; автомобілів – 106

 

Усього:особ. складу– 410; 155-мм СГ М-109 А2 – 24; ПТРК „Мілан” – 24; КШМ– 2;

БТР М-113 – 16 в т.ч. з РЛС –3, АРСП –9); ПЗРК – 2; автомобілів – 112

 

Після відпрацювання першого навчального питання закріпити матеріал опитуванням 2-3 студентів, оцінити відповіді, оцінки виставити в класний журнал та підвести короткий підсумок.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)