АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стимули розвитку виробництва

Читайте также:
  1. Q - обсяг виробництва.
  2. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  3. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  4. Автоматизація виробництва
  5. Альтернативні витрати виробництва велосипеда відносяться до
  6. Аналіз витрат на обслуговування виробництва
  7. Аналіз економічного розвитку сільського господарства
  8. Аналіз обсягів і динаміки виробництва продукції
  9. Аналіз обсягів і динаміки виробництва продукції
  10. Аналіз обсягу виробництва продукції
  11. Аналіз результатів національного виробництва.
  12. Аналіз ритмічності виробництва

Податкові пільги

Податкові пільги з корпоративного податку в Угорщині для інвестицій можуть надаватися з 1 січня 2004 р. для інвестицій в проекти: 1) пов’язані з виробництвом продукції; 2) які передбачають розширення і оновлення (розвиток); 3) для створення робочих місць; 4) інші інвестиції.

В Угорщині інвестор має право претендувати на зменшення у сплаті податку розвитку, якщо обсяг інвестицій перевищує 3 млрд форинтів (12 млн євро), або 1 млрд форинтів (4 млн євро) для територій з низьким рівнем розвитку, у разі здійснення інвестицій, що передбачають створення нового заводу, або розширення вже існуючих підприємств та призводять до змін характеристик продукції, що випускається, або зміни процесу виробництва. Така податкова знижка надається у розмірі 80 % на період максимум до 10 років для інвестицій, здійснених до 31 грудня 2002 р., якщо виконуються наступні умови: у загальній сумі інвестицій на частку нового заводу повинно припадати не менше 30 %; сума, яка припадає на розширення існуючих підприємств, не може перевищувати 20 % від суми інвестицій (ця вимога не стосується регіонів, які відстають). Зменшення у сплаті податку розвитку може використовуватися протягом 10 податкових років після закінчення проекту, але не пізніше, ніж на чотирнадцятий податковий рік з моменту отримання дозволу на таку пільгу в оподаткуванні від Міністерства фінансів Угорщини. Інвестиції повинні бути вкладені у виробництво і використовуватися принаймні протягом 5 наступних років.

Крім того, має бути дотримано одну з трьох наступних умов: збільшення кількості працівників принаймні на 150 осіб (або 75 в регіонах з низьким рівнем розвитку) протягом податкового року з моменту вкладення інвестицій; річні витрати на зарплату мають збільшитися на 600 мінімальних заробітних плат (або 300 в регіонах, які відстають) протягом 4 фіскальних років; частка малих та середніх постачальників має складати щонайменше 30 %.

Відповідно до постанови уряду Угорщини зменшення обсягу оподаткування може становити 25-50 % залежно від галузі і регіону інвестування. Для малого й середнього бізнесу відповідна ставка може бути збільшена ще на 20 %.

В Чехії підтримка надається проектам в галузі виробничої діяльності в обробній промисловості (заохочення інвестицій) та інвестиціям у прогресивні технології, впровадження яких має великий експортний потенціал. Фактичний обсяг підтримки залежить від регіону інвестицій, для малих підприємств бонус становить 20 %, для середніх – 10 %. Загальний обсяг вищезгаданих інвестиційних стимулів (за винятком грантів на підготовку і перепідготовку) не повинен перевищувати 40 % (50 % для середніх, 60 % для малих підприємств) від обсягу інвестицій, вкладених у довгострокові активи.

До стимулів для інвесторів, які впроваджують нову продукцію або розширюють наявне виробництво в переробній промисловості Чехії, належить звільнення від податку з доходу юридичних (фізичних) осіб терміном на 5 років повністю для новостворених підприємств і часткове в разі розширення виробництва. Право на таку пільгу мають інвестори, що здійснюють інвестиції у нове виробництво, або розширення існуючого виробництва в переробній промисловості в розмірі 100, 60 або 50 млн чеських крон (приблизно 3,5, 2,1 або 1,7 млн євро) у довгострокові активи і задовольняють критерії, визначені законом (60 % обсягу інвестицій повинні спрямовуватися на придбання устаткування, машини повинні бути новими, принаймні 50 % мінімальних розмірів інвестиційних повинна бути покрита капіталом інвестора). Загальна сума інвестиційних стимулів (за винятком субсидії для підготовки й перепідготовки) не повинна перевищувати 40 % інвестиції у випадку великих підприємств, 50 % для середніх і 60 % для малих підприємств. Вказані умови повинні бути виконані протягом трьох років з дати надання стимулів. Одержувач стимулів повинен зберігати інвестицію протягом принаймні 5 років з дати виконання загальних критеріїв.

Рівень державної допомоги на Південному заході Чехії не може бути більше 36 % (у 2007-2010 рр.) і 30 % (у 2011-2013 рр.). Для певних районів Праги рівень державної допомоги не може перевищувати 10 %, а загалом в столиці Чехії такої допомоги не надається.

Митні пільги

В Румунії звільняється від сплати мита імпорт устаткування, обладнання, контрольно-вимірювальних приладів, програмних продуктів (відповідно до списку, схваленого Міністерством розвитку і прогнозування і Міністерством державних фінансів).

У Польщі підприємства, створені відповідно до Закону про іноземні інвестиції, звільняються від сплати мита на обладнання, придбане за кордоном протягом перших трьох років діяльності. ПДВ, сплачений від вартості основних засобів, ввезених в країну, що являють собою внесок в статутний капітал, компенсується.

В Болгарії надається звільнення від сплати ПДВ на імпорт для інвестиційних проектів понад 6,6 млн. дол., яке було введено в 2004 р. і все ще розповсюджується на компанії, що не входять в зону ЄС.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)