АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охарактеризувати зовнішні чинники локальної системи, що характеризують можливість забезпечення її реального розвитку

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  3. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  4. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  5. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  6. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  7. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  8. VП. Матеріали методичного забезпечення
  9. Августа 20:01 реального времени
  10. Августа 20:11 реального времени
  11. Августа 20:31 реального времени
  12. августа 20:43 реального времени

Охарактеризувати категорію потреб громадян громади на ІІІ рівні за пірамідою потреб Маслоу, задоволення котрих місцева влада повинна ставити собі за завдання.

Потреби третього рівня (приналежності до суспільства і зрозуміння ним) будуть задоволені завдяки підтримці локальною владою спонтанної участі громадян в різноманітних ініціативах. Мова йде про діяльність товариств і асоціацій, клубів, шкільних і парафіяльних рад, участь в зустрічах і громадських заходах. Важливим слід вважати створення таких умов в громадському житті, які дадуть можливість громадянам зустрічатися і відчувати особисту приналежність до місцевої громади.

Поясніть сутність АВС-аналізу.

АВС-аналіз є одним з методів раціоналізації, який може використовуватися в усіх функціональних сферах діяльності підприємства. АВС-аналіз дозволяє:

· виділити найбільш суттєві напрями діяльності;

· направити ділову активність в сферу підвищеної економічної значущості і одночасно понизити витрати в інших сферах за рахунок усунення зайвих функцій і видів робіт;

· підвищити ефективність організаційних і управлінських рішень завдяки їх цільовій орієнтації.

За допомогою букв А, В, і С окремі завдання поділяються на три класи відповідно до їх значимості. В основі цього методу лежить закон, відкритий італійським економістом В.Парето. Суть АВС-аналізу матеріальних потоків полягає в розподілі всіх видів матеріалів на три групи:

— група А — найбільш дорогі види матеріалів (ті самі 20%, на які припадає 80% витрат);

— група В — матеріали середньої важливості (ті, на які в сумі припадає 15% витрат);

— група С — маловажні матеріали (ті, сумарна вартість яких ста-новить усього 5% усіх витрат підприємства на створення ма-теріальних запасів).

Охарактеризувати зовнішні чинники локальної системи, що характеризують можливість забезпечення її реального розвитку.

1) Регуляторні і законодавчі зміни. Часто ці зміни впливають не тільки на способи функціонування місцевої влади, але також і на все місцеве середовище.

2) Економічні зміни. Глобалізація економіки впливає на розміщення і природу інвестицій та на потребу в конкретних кваліфікаціях і вміннях, які вимагаються від робочої сили.

3) Соціальні і політичні зміни. Серед соціально-культурних змін можуть бути більша тривалість життя або посилення наголосу на захист довкілля.

4) Технологічні зміни. Автоматизація в певних галузях призводить до зменшення потреби у некваліфікованих та напівкваліфікованих працівниках. Водночас, інші галузі зіштовхуються з труднощами у залученні відповідних працівників, - як кваліфікованих так і напівкваліфікованих.

5) Демографічні зміни. Старіння населення призводить до зростання попиту на послуги закладів охорони здоров'я.

6) Вигідність геоекономічного та геополітичного положення регіону в системі прилеглих регіонів або країн визначається наявністю мережі міжнародних транспортних коридорів, загальнодержавних та міжрегіональних комунікаційних магістралей тощо.

7) Вплив (реальний та прогнозований) макроекономічної ситуації оцінюється за результатами розвитку економіки країни, кон'юнктури внутрішнього ринку, соціально-політичної стабільності в державі тощо.

8) Вплив (реальний та прогнозований) зовнішньоекономічної та зовнішньополітичної ситуації оцінюється на основі здійснення якісної та кількісної характеристики зовнішніх зносин, міжрегіональних та зовнішньоекономічних зв'язків (уключаючи участь у транскордонному та міжрегінальному співробітництві), оцінки кон'юнктури світового ринку, зовнішньополітичної ситуації в країнах, що є основними діловими партнерами, тощо.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)