АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Студентів з літературою

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. II. Індивідуальна робота студентів.
  5. II. Індивідуальна робота студентів.
  6. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  7. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  8. Адаптація студентів нового набору
  9. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  10. ВИДИ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ
  11. Види та форми науково-дослідної роботи студентів
  12. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ І ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
Навчальні завдання Вказівки до завдання Відповідь
Вивчити: Етіологічні фактори, що призводять до часткової втрати зубів   Назвати основні етіологічні фактори  
2. Клінічні прояви при частковій втраті зубів. Перечислити основні критерії змін, що відбуваються в жувальному апараті при частковій втраті зубів  
3. Методи лабораторної діагностики Перечислити і охарактеризувати основні методи лабораторної діагностики, стосовно пацієнтів із частковою втратою зубів  
4. Характери- стику "центрального співвідношення щелеп" Назвати основні критерії визначення "центральне співвідно- шення щелеп"  
5. Ознаки центральної оклюзії для ортогнатичного прикусу Перечислити ознаки центральної оклюзії для ортогнатичного прикусу  
6. Методи визначення та фіксації ЦО при 3-й групах дефектів зубних рядів. Охарактеризувати методи роботи з гіпсовими блоками та восковими прикусними валиками  

VIII. Література

 

1. В.А.Хватова. Клиническая гнатология.- М.: ОАО «Издательство «Медицина», 2005. – 296 стр.

2. В.П.Неспрядько, З.Е.Жегулович. Способы определения центрального соотношения челюстей. «Зубное протезирование» № 2 (6), 2004, стр.4 - 13.

3. Х.А.Каламкаров. Ортопедическое лечение с применением металокерамических протезов. – М.: Медицинское информационное агенство, 2003. Стр. 65 – 66.

4. И.Ю.Лебеденко, Т.И.Ибрагимов, А.Н.Ряховский. Функциональные и аппаратурные методы исследования в ортопедической стоматологии. Учебное пособие. - М.: Медицинское информационное агенство, 2003. Стр. 103 – 106.

5. В.А.Хватова. Диагностика и лечение нарушений функциональной окклюзии.- Руководство. Н.Новгород: Изд-во НГМА, 1996. – стр. 54 – 65.

6. А. И. Бетельман. Ортопедическая стоматология. стр. 111-118.

7. А. Л. Сапожников. Артикуляция и протезирование в стоматологии. К.: Здоров'я, 1984.

 

Тестові завдання до теми № 6:

«Визначення та фіксація центральної оклюзії при

І, ІІ, ІІІ групах дефектів зубних рядів»

Варіант 1

1. Пацієнт А.67 років, проходив лікування в клініці ортопедичної стоматології з приводу часткової адентії. Планом ортопедичного лікування було передбачено виготовлення часткових знімних пластинкових протезів на верхню та нижню щелепи. При обстеженні було встановлено, що у пацієнта ІІІ група дефекту зубних рядів. П,ацієнт з’явився в клініку на етапі фіксації співвідношення щелеп. Який клінічний етап передує етапу фіксації ЦС?

A Обстеження пацієнта

B Отримання відбитків

C Перевірки конструкції часткових знімних протезів

D Відливки моделей та виготовлення воскових шаблонів з прикусними валиками

E Постановки штучних зубів.

 

2. Пацієнт А.67 років, проходив лікування в клініці ортопедичної стоматології з приводу часткової адентії. Планом ортопедичного лікування було передбачено виготовлення часткових знімних пластинкових протезів на верхню та нижню щелепи. При обстеженні було встановлено, що у пацієнта ІІ група дефекту зубних рядів. Чи є необхідність в обов’язковому проведенні окремого етапу фіксації центрального співвідношення?

A Так

B Ні

C Так, якщо планується виготовлення бюгельних протезів

D Ні, якщо планується виготовлення пластинкових протезів

E Ні, якщо планується виготовлення пластинкових протезів з металевим базисом.

 

3. Пацієнт А.67 років, проходив лікування в клініці ортопедичної стоматології з приводу часткової адентії. Планом ортопедичного лікування було передбачено виготовлення часткових знімних пластинкових протезів на верхню та нижню щелепи. При обстеженні було встановлено, що у пацієнта ІІ група дефектів зубних рядів. Яке основне завдання вирішує лікар на даному етапі?

A Визначення центральної оклюзії

B Фіксація центральної оклюзії

C Визначення та фіксація центрального співвідношення з одночасним відновленням або

визначенням

міжальвеолярної висоти

D Визначення центрального співвідношення

E Визначення міжальвеолярної висоти.

 

4. Пацієнт В. 56 років, звернувся в клініку ортопедичної стоматології з метою протезування. О’єктивно: зубна формула: 1 2 3 4 5 6 7

7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7

Яка група дефектів зубних рядів?

A Перша

B Друга

C Третя

D Четверта

E П’ята

 

5. Пацієнт В. 56 років, звернувся в клініку ортопедичної стоматології з метою протезування. О’єктивно: зубна формула: / 3

/ 3. Яка група дефектів зубних рядів?

A Перша

B Друга

C Третя

D Четверта

E П’ята

 

6. Планом ортопедичного лікування пацієнту А. передбачається виготовлення часткових знімних пластинкових протезів з пластмасовим базисом. Що із нижчезазначеного може свідчить про невідповідність моделей і воскових шаблонів з прикусними валиками вимогам, які висуваються до них?

A Моделі відлиті із гіпсу

B Гіпсові моделі склеєні

C Воскові шаблони армовані проволокою

D Ширина валика у ділянці бокових зубів

E Валики розташовані по середині альвеолярного паростка

 

7. Планом ортопедичного лікування пацієнту А. передбачається виготовлення часткових знімних пластинкових протезів з пластмасовим базисом. Лікар прийняв рішення зафіксувати ЦО за допомогою оклюзійних блоків з гіпсу. Що свідчить про правильність дій лікаря?

A Використав гіпс

B Використав базовий силіконовий матеріал

С Гіпс заклав в ділянки дефектів зубних рядів та на зуби, що обмежують дефекти

D Перевірив правильність змикання зубів, що відповідає положенню центральної

оклюзії

E Всі відповіді вірні.

 

8. Лікар проводить фіксацію центрального співвідношення за допомогою воскових шаблонів з прикусними валиками. При перевірці правильності фіксації встановлено, що висота прикусу була завищена. Які ознаки свідчать про дану помилку?

A Поглиблені носо-губні та підборідна згортки, вкорочена нижня третина обличчя

B Згладжені носо-губні та підборідні згортки, видовжена нижня третина обличчя

C Зміщення вуздечки нижньої губи вправо

D Зміщення вуздечки нижньої губи вліво

E Не природній вираз обличчя через виступання підборіддя, нижній прикусний валик виступає відносно площини верхнього прикусного валика у фронтальній ділянці.

 

9. Лікар проводить фіксацію центральної оклюзії за допомогою воскових шаблонів з прикусними валиками. Які помилки можуть бути допущені лікарем на даному етапі?

A Зафіксована передня оклюзія

B Зафіксована бічна оклюзія

C Зафіксована завищена висота прикусу

D Зафіксована знижена висота прикусу

E Всі відповіді вірні.

 

10. На етапі фіксації центрального співвідношення лікар проводить визначення висоти нижньої третини обличчя анатомо-фізіологічним методом. На скільки відрізняється величина виміру між точками в стані фізіологічного спокою від стану змикання?

A Немає різниці

B Менше на 2-3 мм

C Більше на 1-2 мм

D Більше на 2-3 мм

E Більше на 3-4 мм.

 

Тестові завдання до теми № 6:

«Визначення та фіксація центральної оклюзії при


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)