АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І, ІІ, ІІІ групах дефектів зубних рядів»

Читайте также:
  1. Диференціація в групах ї колективах
  2. ІІІ. Практичне завдання (робота по групах):
  3. Інтеграція в групах і колективах
  4. Клінічні основи вибору конструкцій бюгельных й опорних пластинкових протезів при різних видах пораження зубних рядів
  5. Логопедична характеристика губно-зубних звуків
  6. Методика проведення занять у групах «Здоров'я»
  7. Організація роботи з художньо-естетичного виховання дітей засобом художньої праці в різних вікових групах.
  8. Повторення правил роботи в групах.
  9. Практичне заняття 9. Коректурні знаки виправлення технічних дефектів складання
  10. Робота в групах
  11. Смена градусів атомів в періодах та групах. Енергія іонізації і спорідненість до електрона, їх зміна в періодах та групах. Електронегативність (ЕН), відносна шкала ЄП.

Варіант 2

 

1. Пацієнт А.67 років, проходив лікування в клініці ортопедичної стоматології з приводу часткової адентії. Планом ортопедичного лікування було передбачено виготовлення часткових знімних пластинкових протезів на верхню та нижню щелепи. При обстеженні було встановлено, що у пацієнта ІІІ група дефекту зубних рядів. Пацієнт з’явився в клініку на етапі фіксації центрального співвідношення. Який клінічний етап є наступним?

A Обстеження пацієнта

B Отримання відбитків

C Перевірки конструкції часткових знімних протезів

D Відливки моделей та виготовлення воскових шаблонів з прикусними валиками

E Постановки штучних зубів.

 

2. Пацієнт А.67 років, проходив лікування в клініці ортопедичної стоматології з приводу часткової адентії. Планом ортопедичного лікування було передбачено виготовлення часткових знімних пластинкових протезів на верхню та нижню щелепи. При обстеженні було встановлено, що у пацієнта І група дефекту зубних рядів. Чи є необхідність в обов’язковому проведенні окремого етапу фіксації центрального співвідношення?

A Так

B Ні

C Так, якщо планується виготовлення бюгельних протезів

D Ні, якщо планується виготовлення пластинкових протезів

E Ні, якщо планується виготовлення пластинкових протезів з металевим базисом.

 

3. Пацієнт А.67 років, проходив лікування в клініці ортопедичної стоматології з приводу часткової адентії. Планом ортопедичного лікування було передбачено виготовлення часткових знімних пластинкових протезів на верхню та нижню щелепи. При обстеженні було встановлено, що у пацієнта ІІІ група дефектів зубних рядів. Яке основне завдання вирішує лікар на даному етапі?

A Визначення центральної оклюзії

B Фіксація центральної оклюзії

C Визначення та фіксація центрального співвідношення з одночасним відновленням або

визначенням міжальвеолярної висоти

D Визначення центрального співвідношення

E Визначення міжальвеолярної висоти.

 

4. Пацієнт В. 56 років, звернувся в клініку ортопедичної стоматології з метою протезування. О’єктивно: зубна формула: 2 1 1 2 3.

5 4 3 4 5

Яка група дефектів зубних рядів?

A Перша

B Друга

C Третя

D Четверта

E П’ята

 

5. Пацієнт В. 56 років, звернувся в клініку ортопедичної стоматології з метою протезування. О’єктивно: зубна формула: 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7

3 2 1 1 2 3

Яка група дефектів зубних рядів?

A Перша

B Друга

C Третя

D Четверта

E П’ята

 

6. Планом ортопедичного лікування пацієнту А. передбачається виготовлення часткових знімних пластинкових протезів з пластмасовим базисом. Що із нижче зазначеного може свідчить про невідповідність моделей і воскових шаблонів з прикусними валиками вимогам, які висуваються до них?

A Моделі відлиті із гіпсу

B Гіпсові моделі без дефекту

C Воскові шаблони без проволоки

D Ширина валика у ділянці бокових зубів 1 см

E Валики розташовані по середині альвеолярного паростка

 

7. Пацієнту А. з частковими дефектами зубних рядів планується виготовлення бюгельних протезів. При обстеженні була встановлена ІІІ група дефектів зубних рядів. Який метод визначення міжальвеолярної висоти є найбільш доцільним?

A Антропометричним методом

B Анатомічним

C Анатомо-фізіологічним

D Шляхом порівняння трьох частин обличчя

E Восковими шаблонами.

 

8. Лікар проводить фіксацію центральної оклюзії за допомогою воскових шаблонів з прикусними валиками. При перевірці правильності фіксації встановлено, що висота прикусу була знижена. Які ознаки свідчать про дану помилку?

A *Поглиблені носо-губні та підборідна згортки, вкорочена нижня третина обличчя

B Згладжені носо-губні та підборідні згортки, видовжена нижня третина обличчя

C Зміщення вуздечки нижньої губи вправо

D Зміщення вуздечки нижньої губи вліво

E Не природній вираз обличчя через виступання підборіддя, нижній прикусний валик виступає відносно площини верхнього прикусного валика у фронтальній ділянці.

 

9. На етапі фіксації центрального співвідношення щелеп у пацієнта з ІІІ групою дефектів зубних рядів лікар визначив висоту відносного фізіологічного спокою. Яка відстань відмічається при цьому між прикусними валиками.

A Немає проміжку

B 1-2 мм

C 2-4 мм

D 4-6 мм

E 6-8 мм

 

10. На етапі фіксації центрального співвідношення лікар проводить визначення висоти нижньої третини обличчя анатомо-фізіологічним методом. На скільки відрізняється величина виміру між точками в стані фізіологічного спокою від стану змикання?

A Немає різниці

B Менше на 2-3 мм

C Більше на 1-2 мм

D Більше на 2-3 мм

E Більше на 3-4 мм.

 

 

Тестові завдання до теми № 6:

«Визначення та фіксація центральної оклюзії при


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)