АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  7. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. Алгоритм виконання курсової роботи
  10. Алгоритм виконання роботи
  11. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  12. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор СЕГІ ТНУ __________

____ _________________ 2013 р.

 

 

ЗАВДАННЯ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ “Аналіз господарської діяльності підприємства (за видами економічної діяльності)”

для студентів 2 курсу заочної форми навчання

галузі знань: 0306 Менеджмент та адміністрування

напряму підготовки: 6.030601 Менеджмент

освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр»

 

 

Укладач: к.е.н. доцент Саченок Л.І.
Затверджено на засідані філії кафедри «__»_________ 2013 р. (протокол №____)

 

Севастополь – 2013 рік

 

Організація самостійної роботи студента (СРС) в робочій програмі дисципліни повинна носити характер методичних вказівок по самостійному вивченню студентами деяких розділів учбової дисципліни і підготовці до перевірки знань.

Основною метою є забезпечення ефективності самостійної роботи студентів з літературою на основі раціональної організації її вивчення.

Мають бути поставлені і вирішені наступні завдання:

• активізація СРС

• сприяння розвитку творчого відношення до навчання

• вироблення умінь і навиків раціональної роботи з літературою

• забезпечення контролю за ходом СРС і її результатами по дисципліні

• управління пізнавальною діяльністю студентів і її стимулювання.

СРС охоплює вивчення теоретичних питань, що не увійшли до основного лекційного курсу.

І. Питання, що не увійшли до основного лекційного курсу для самостійного вивчення:

 

№ з/п Назва теми Кількість годин
ЗФН
1. Тема 1.Місце та роль економічного аналізу в системі управління підприємством. 1. Значення аналізу господарської діяльності для управління підприємствами в умовах ринкових відносин. 2. Застосування економіко-математичних методів в аналізу господарської діяльності. 3. Роль аналізу господарської діяльності в розробці бізнес-плану та моніторингу його виконання. 4. Роль аналізу господарської діяльності у здійсненні організаційного і технічного розвитку підприємства. 5. Організація аналітичної роботи на підприємстві. 6. Порівняльна характеристика різних методичних прийомів аналізу господарської діяльності (з ілюстрацією на конкретних матеріалах підприємств).  
2. Тема 2.Місце економічного аналізу в системі наук та історія аналізу. 1. Економічний аналіз і теорія пізнання. 2. Економічний аналіз і основні принципи діалектики. 3. Зв’язок економічного аналізу з математикою (математичним моделюванням) та статистикою. 4. Зв’язок економічного аналізу з бухгалтерським обліком, контролем та аудитом. 5. Економічний аналіз і теорія управління (прийняття управлінських рішень) та планування. 6. Економічний аналіз і фінанси та кредит. Економічний аналіз і маркетинг. 7. Історія виникнення економічного аналізу. 8. Основні етапи розвитку економічного аналізу. 9. Сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку економічного аналізу в Україні та світі. 10. Основні напрями удосконалення економічного аналізу.  
3. Тема 3.Аналіз і управління об'ємом виробництва і продажів. 1. Баланс підприємства та його використання для аналізу фінансового стану. 2. Аналіз забезпеченості підприємства власними оборотними засобами. 3. Аналіз стану запасів і витрат підприємства. 4. Аналіз стану розрахунково-фінансової дисципліни на підприємстві. 5. Аналіз використання підприємством банківських кредитів. 6. Аналіз платоспроможності підприємства. 7. Аналіз руху грошових коштів. 8. Аналіз оборотності оборотних коштів. 9. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості. 10. Оперативний аналіз фінансового стану підприємства. 11. Аналіз організаційно-технічного рівня виробництва на промисловому підприємстві. 12. Аналіз показників економічної ефективності в умовах ринкових відносин. 13. Аналіз впливу виробничих втрат на обсяг продукції, її собівартість і прибуток. 14. Аналіз впливу структурних зрушень на рівень продуктивності праці, собівартості і прибутку. 15. Аналіз фінансових вкладень підприємства.  
4. Тема 4. Аналіз рентабельності та резервів, економічний аналіз стадій життєвого циклу товарів. 1. Комплексний аналіз рівня використання економічного потенціалу господарюючого суб'єкта і оцінка бізнесу. 2. Аналіз фінансового стану організації. 3. Аналіз ефективності використання основних засобів. 4. Аналіз та обґрунтування напрямів підвищення економічної ефективності використання земельних ресурсів підприємства. 5. Аналіз та обґрунтування можливостей зміцнення ресурсного потенціалу. 6. Аналіз та обґрунтування напрямів підвищення ефективності використання основних засобів. 7. Витратно-ціновий аналіз виробництва сільськогосподарської продукції підприємства. 8. Аналіз та обґрунтування можливостей підвищення рівня інвестиційної привабливості підприємства. 9. Аналіз ефективності кредитних операцій на підприємстві. 10. Аналіз маркетингу продукції і послуг. 11. Аналіз продажів продукції (робіт, послуг) та виконання договірних зобов'язань підприємства. 12. Аналіз випуску продукції. 13. Аналіз якості продукції промислового підприємства. 14. Аналіз використання основних виробничих фондів та резерви підвищення фондовіддачі. 15. Аналіз матеріально-технічного забезпечення підприємства в умовах ринкових відносин. 16. Аналіз використання сировини і матеріалів та його вплив на випуск продукції. 17. Аналіз матеріаломісткості продукції. 18. Оперативний аналіз випуску продукції, її відвантаження та реалізації.  
5. Тема 5.Фінансові результати і методи їх аналізу. 1. Аналіз рентабельності виробництва. 2. Аналіз собівартості товарної продукції. 3. Аналіз змінних і умовно-постійних витрат у складі собівартості продукції. 4. Аналіз витрат на оплату праці на підприємстві та його особливості на сучасному етапі господарювання. 5. Аналіз матеріальних витрат у собівартості продукції. 6. Аналіз втрат і непродуктивних витрат підприємства. 7. Аналіз витрат на обслуговування виробництва та управління. 8. Оперативний аналіз про склад собівартості продукції. 9. Аналіз фінансових результатів господарської діяльності підприємства. 10. Аналіз беззбитковості роботи підприємства. 11. Аналіз рентабельності підприємства, причини її зміни. 12. Аналіз рентабельності окремих видів продукції та їх вплив на фінансові результати роботи підприємства. 13. Аналіз утворення та використання фондів і резервів.  
  Всього  

ІІ. Рекомендована література

Базова

1. Абрютіна М. С., Грачев А. В. Аналіз фінансово-економічній діяльності. – М: ДІС, 2000г.

  1. Аналіз господарської діяльності в промисловості: підручник під загальною ред. В.І. Стражева. Мн.: Висш. Школа, 2004г.
  2. Артеменко В. Р., Белендір М. В.: Фінансовий аналіз.: навчальний посібник. – М. Ізд «ДІС», НГАЕ і У, 1997 р.
  3. Баканів М. І., Шеремет А. Д. Теорія економічного аналізу: Підручник. – М.: Фінанси і статистика, 2000г. – 416 с.
  4. Гиляровськая Л. З. Економічеський аналіз. – М.: ЮНІТІ – ДАНА, 2001г.
  5. Донцова Л. В. Аналіз фінансовій звітності: Навчальний посібник – 2-е видавництво - М.: ДІС, 2004г.
  6. Ефімова о.В. Фінансовий аналіз.- М.: Із-во «Бухгалтерський облік», 2002г.
  7. Ефімова о.В. «Аналіз оборотних коштів» - «Бухгалтерський облік» № 10, 2001г.
  8. Ковальов в.В. Волкова о.Н. Аналіз господарської діяльності підприємства. М., Фінанси, 2004.
  9. Любушин Н. П. Комплексний економічний аналіз господарської діяльності – М.: ЮНІТІ – ДАНА, 2004
  10. Любушин Н. П. Лещева В. Б. Дьякова В. Г. Аналіз фінансово-економічній діяльності підприємства. Навчальний посібник для вузів – М.: ЮНІТІ, 2005
  11. Рішар Ж. Аудіт і аналіз господарської діяльності підприємства. – М.: Аудит, ЮНІТІ, 1997 р.
  12. Савіцкая Г. В. Аналіз господарській діяльності підприємства: - М.: Навчальний посібник ІНФРА – М, 2005
  13. Сухова Л. Ф., Чернова Н. А. Практікум по розробці бізнес плану і фінансовому стану підприємства: Навчальний посібник. – М.: Фінанси і статистика, 2004г.
  14. Шеремет А. Д. Негашин Е.В. Р. С. Методіка фінансового аналізу. – М.: ІНФРА – М, 2004г.
  15. Шеремет а.Д. Комплексний економічний аналіз господарської діяльності. М.: ІНФРА, 2006

 

Допоміжна:

1. Барнгол'ц С. Би., Мірошник М. В. Методология економічного аналізу діяльності господарюючого суб'єкта: Навчальний посібник. — М.: Фінанси і статистика, 2003.

2. Глазьев С. Ю. Теорія довгострокового технике-экономического розвитку. — М.: Владар, 1993.

3. Ендовіцкий Т А К. Комплексний аналіз і контроль інвестиційної діяльності: методологія і практика / Під ред. проф. Л.Т. Гиляровськой. — М.: Фінанси і статистика, 2001.

4. Занг В.-Б. Синергетична економіка. Час і зміни в нелінійній економічній теорії: Пер) з англ. — М.: Мир, 1999.

5. Захарьін В. Р. Формірованіє собівартості продукції. — М.: «Податковий вісник», 1999.

  1. 10. Класики кейнсіанства: У 2-х т. — Т. 1. До теорії економічної динаміки Р. Харрод. Економічні цикли і національний дохід. Ч. I—II / Э. Хансен. Предісл., сост. А. Р. Худокормов. — М.: Економіка, 1997.
  2. Клейнер Г. Б. Проїзводственниє функції: теорія, методи, застосування. — М.: Фінанси і статистика, 1986.

8. Кобельов Н. Б. Практіка застосування економіко-математичних методів і моделей: Учебн.-практ. допомога. — М.: Финстатин-форм, 2000.

9. Кондратьев Н. Д. Основниє проблеми економічної статики і динаміки: Попередній ескіз / Авт. статей про Кондратьеве і його творчість: Ю. Н. Давидов, Ю. Б. Кочеврін, В. У. Симонов. — М.: Наука, 1991.

  1. Круш 3. А., Лущикова Л. Б. Антікрізісноє управління фінансами комерційних організацій: Навчань. допомога /Под ред. проф. 3. А. Круш. — Вороніж: ВГАУ, 2001

11. Методика (основні положення) визначення економічної ефективності використання в народному господарстві нової техніки, винаходів і раціоналізаторських пропозицій. - М.: Економіка, 1977.

12. Методичні рекомендації за оцінкою ефективності інвестиційних проектів (друга редакція) / Рук. Авт. Колл. В.В. Коссов, В.Н. Лівшиц, А.Г. Шахназаров. – М.: Економіка, 2000.

13. Наука і високі технології Росії на рубежі третього тисячоліття (соціально-економічні аспекти розвитку) / Рук.авт. колл. У. Л. Макаров, А. Е. Варшавський. — М.: Наука, 2001.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)