АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Процес постачання, як об’єкт бухгалтерського обліку, включає господарські операції із придбання виробничих запасів, необхідних для виробництва продукції

Читайте также:
  1. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  2. A.для контроля качества сырья пищевых продуктов, для контроля технологических процессов
  3. AMDEC Процесс (продукт)
  4. APQC структура классификации процессов SM
  5. B) подготовка, системно построенная с помощью методов-упражнений, представляющая по сути педагогический организованный процесс управления развитием спортсмена
  6. B. на процессе сбора, передачи и хранения информации
  7. CISC и RISC архитектуры процессоров
  8. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  9. g) процесс управления информацией.
  10. I. Расчет термодинамических процессов, составляющих цикл
  11. III. Психофизиологические механизмы психических процессов и регуляции поведения личности
  12. IV. АЛЛЕРГИЯ И АУТОИММУННЫЕ ПРОЦЕССЫ В КОЖЕ

Процес виробництва – це створення готової продукції, шляхом змінювання форми виробничих запасів.

Процес реалізації – це зміна виготовленою продукцією товарної форми на грошову, тобто передача її покупцям за грошові кошти.

Метод бухгалтерського обліку.

Методом бухгалтерського обліку називають сукупність прийомів за допомогою яких вивчається предмет ( тобто господарська діяльність підприємства). Окремі прийоми називають також елементами методу бухгалтерського обліку. Прийнято виділяти вісім прийомів, або елементів методу бухгалтерського обліку: документація, інвентаризація, система рахунків, подвійний запис, грошова оцінка, калькулювання, баланс і звітність.

Документація це спосіб первісного відображення спостереження за господарськими операціями. Господарська операція – це частина господарського процесу, що характеризується змінами у складі господарських засобів. Результатом застосуванняцього прийому є складання бухгалтерських документів. Прийом документації придає бухгалтерському обліку характер достовірності. Проте не всі господарські операції можливо зафіксувати в документах в момент здійснення (це неможливо, наприклад, у випадках помилок, недостач і т.п.) Тому доповненням до першого прийому є другий – інвентаризація.

Інвентаризація – це спосіб виявлення фактичної наявності матеріальних,грошових та інших засобів. Інвентаризація здійснюється шляхом порівняння фактичної наявності об’єктів обліку з бухгалтерськими даними про них. Прийом інвентаризації придає бухгалтерському обліку характер об’єктивності.

Система рахунків – це спосіб групування та відображення руху об’єктів господарського обліку.

Подвійний запис – це спосіб реєстрації даних на рахунках бухгалтерського обліку, при якому інформація про господарські операції записується (в грошовому вимірюванні) в рівних сумах по дебету одного і кредиту іншого рахунку.

Грошова оцінка – це грошове вимірювання господарських засобів та процесів.

Калькулювання – це спосіб групування витрат і визначення собівартості виготовленої готової продукції (робіт, послуг) або придбаних матеріальних цінностей. Бланк, що призначений для визначення собівартості називають калькуляцією.

Баланс – спосіб групування та співставлення господарських засобів та їх джерел на певну дату.

Звітність – систематизована інформація про діяльність підприємства, що представляється внутрішнім та зовнішнім користувачам у вигляді законодавче встановлених документів (форм звітності)

Усі елементи методу бухгалтерського обліку не виступають самостійно, ізольовано від інших, а навпаки, тісно пов’язані між собою і становлять метод бухгалтерського обліку тільки в своєї єдності.

Заключення.

Ця лекція була присвячена ролі господарського обліку, і зокрема бухгалтерського обліку, у мікро - і макроекономічних процесах. Розглянуто предмет, об’єкти і прийоми цієї науки. При підготовці до семінару особливу увагу слід приділити класифікації господарських засобів, навчившись відрізняти господарські засоби за функціональною роллю від джерел їх формування. У подальшому це буде необхідним для опанування практичних аспектів бухгалтерської діяльності – зокрема складання бухгалтерських проводок. Окремі елементи методу бухгалтерського обліку, що розглядались у третьому питанні, найдуть більш змістовне висвітлення в наступних лекціях. Проте, теоретичні положення даної лекції є своєрідним фундаментом для подальшого вивчення бухгалтерського обліку і весь наступний матеріал буде тісно пов’язаним із тим, що розглянутий зараз.

Саме цим зумовлюється найважливіша вимога систематичності у вивченні бухгалтерського обліку від першої до останньої лекції.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)