АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання. 7.2.1. Підприємець, який займається тиражуванням відеокасет, орендує приміщення за 10.000 грн

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

 

7.2.1. Підприємець, який займається тиражуванням відеокасет, орендує приміщення за 10.000 грн. на рік. Апаратура вартістю 20 000 грн. яка є його власністю, спрацьовується за 2 роки. До відкриття власної справи підприємець працював в студії звукозапису, де його річна зарплата становила 40 000 грн. Зайнявшись бізнесом, він став щорічно отримувати 6 500 грн. доходу. Обчисліть бухгалтерські й економічні витрати підприємця, а також величину бухгалтерського й економічного прибутку, якщо реальна процентна ставка в націо­нальному банку становить приблизно 10% річних.

 

7.2.2. Постійні витрати підприємства з виробництва годинників складають 200 тис. грн. на місяць. Змінні витрати виробництва 4000 годинників на місяць становлять 160 тис. грн. Обчисліть величини загальних витрат, середніх сукупних витрат, середніх змінних витрат і середніх постійних витрат.

 

7.2.4. Між середніми сукупними (АТС) та середніми змінними витратами (АVС) є певна відстань – заштрихований простір на графі­ку (рис.14). Чим визначається величина цієї відстані? Яка тенденція її зміни? Дайте економічне та алгебраїчне обґрунтування своєї відповіді.

 

Рис. 14

 

7.2.5. Заповніть таблицю витрат підприємства, враховуючи, що праця є його єдиним змінним ресурсом. Погодинна оплата праці становить 10 грн., а постійні витрати підприємства – 550 грн. на годину.

 

Обсяг випуску за год, шт. Витрати праці, люд.-год. Постійні витрати, грн. Змінні витрати, грн. Сукупні витрати, грн. Граничні витрати, грн. Середні постійні витрати, грн. Середні змінні витрати, грн. Середні сукупні витрати, грн.
                 

 

 

1. Зобразіть схематично графіки кривих АТС, AVC та МС.

2. Покажіть, як зміняться витрати підприємства при збільшенні пос­тійних витрат до 650 грн.. на годину і підвищенні погодинної оплати праці до 12 грн. Як це вплине на положення побудованих кривих?

 

7.2.7. На текстильній фабриці мають місце наступні співвідношення одиниць факторів, за яких буде отриманий однаковий обсяг продукції. Відомо також, що вартість 1 машино–години роботи обладнання дорівнює вартості оплати праці 10 людино-годин. Побудуйте графічно карту ізокост та ізоквату, яка відповідає наведеній таблиці. Використовуючи графічну побудову знайдіть комбінацію ресурсів, за якої виробництво тканин здійснюється з мінімальними витратами на ресурси. Які умови призведуть до зміни нахилу ізокост?

 

 

Можливі співвідношення Машино-год. Праця,людино-год.
А Б В Г Д    

 

 

7.2.8. На рис. 16 показана карта iзоквант з початковою iзокос­тою АВ та новою ізокостою АС. Фiрма передбачає максимiзувати прибуток i виділяє 500 грн для придбання ресурсiв.

 

 

 
 

 


Рис. 16

 

Дайте вiдповiдi на питання:

1. Якими були початкові цiни капiталу та праці?

2. Які нові цiни капiталу та праці? Як вони позначилися на стані рів­новаги фірми?

3. Сформулюйте правило мінімізації витрат.

4. Напишiть рiвняння iзокости АВ та iзокости АС.

5. Визначте нахил ізокости АВ та АС.

6. За яких умов змінюється нахил iзокости?

7. Який нахил iзокванти Q в точцi "а"?

 

 

7.2.9. На рис. 17 відображено ізокосту для певного обсягу витрат та дві ізокванти відповідно для обсягів виробництва 50 одиниць продукції та 80 одиниць. Дайте відповіді на наступні питання:

 

Рис. 17

 

1. Яка величина середніх витрат виробництва 80 од. продукції, якщо підприємство перебуває в т. А, враховуючи, що ціна одиниці праці становить 20 грн., а ціна одиниці капіталу – 35 грн.?

2. В якому напрямку повинні змінитись ціни на ресурси, щоб т. В відповідала комбінації ресурсів, за якої ті ж самі сукупні витрати були би мінімальними для виготовлення 50 од. продукції?

 

 

Тема 8. Ринок досконалої конкуренції

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)