АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прочитайте вислови відомих людей. Чи згодні ви із пропонованими тлумаченнями? Аргументуйте

Читайте также:
  1. IV.Прочитайте, перепишите и письменно переведите весь текст.
  2. Афоризми та крилаті вислови підкреслити, пояснити їх значення.
  3. Б) Сновидения о смерти близких людей.
  4. Вивчіть нові слова та прочитайте текст.
  5. Вивчіть нові слова та прочитайте текст.
  6. Виразно прочитайте легенди. Перекажіть їх. У чому полягає різниця міх казкою і легендою? Чим відрізняється читання легенд від читання казок?
  7. Воздействие ударной волны на людей.
  8. Вправа 17. Прочитайте та перекладіть додатковий текст, використовуючи слова та словосполучення, подані нижче.
  9. Вправа 17. Прочитайте та перекладіть додатковий текст, використовуючи слова та словосполучення, подані нижче.
  10. Вправа 21. Прочитайте речення, роз’єднавши слова. Перекладіть.
  11. Вправа 8. Прочитайте та перекладіть текст.
  12. Геноми майже всіх відомих РНК-вмісних вірусів – це лінійні молекули, які можна розділити на 3 групи.

Голос – портрет оратора (К. Станіславський).

Гроші – це свобода, викувана з золота (Е.-М. Ремарк).

Лицемір – людина, яка вбила батьків і просить прихильності, посилаючись на те, що вона – сирота (А. Лінкольн).

Заздрість – отрута для серця (Ф. Вольтер).

Мовчання – англійський спосіб вести бесіду (Г. Гейне).

Безсоння – це знущання ночі над людиною (В. Гюго).

Бізнес – це синтез війни і спорту (А. Моруа).

Щастя – задоволення без каяття (Л. Толстой).

Життя – це трохи радості, трохи надій, трохи любові, а решта – скрипуче ярмо буденщини (М. Стельмах).

 

4. Вас попередили про зустріч з улюбленим актором (політиком). Підготуйте і запишіть оригінальні запитання, які ви хотіли б йому задати.

5. Напишіть і виголосіть вітальну промову (з нагоди Дня знань, Свята останнього дзвоника, Нового року, Дня учителя, Дня Незалежності України – на вибір).

 

6. А. Кончаловський, відповідаючи на поставлене журналістом питання, фактично позитивно характеризує цинізм.

Журналіст: Ви називаєте себе циніком цілком серйозно?

А. Кончаловський: А що в цьому поганого? Цинізм – грецька філософська школа, яка ґрунтується на тому, що люди мають сумніви щодо благочестя, притаманного людині. Це доволі стара школа, яка, в цілому, перегукується зі скептицизмом. Руссо говорив, що людині властиве добро, маркіз де Сад вважав, що людині властиве зло не меншою, а більшою мірою, ніж добро.

Завдання: Сформулюйте в манері А. Кончаловського відповідь на питання: «Ви називаєте себе націоналістом?» Відповідь розрахуйте на дві хвилини усного виступу.

 

Прочитайте, проаналізуйте уривок виступу. Додайте основну частину тексту, виголосіть його (розрахуйте виступ на 7-8 хв.).

Симиренки

Вступ. В історії України немає аналога такої родити. Навіть беручи́ до уваги найпрославленіші княжі та гетьма́нські роди. На жаль, в історичній пам’яті й у свідомості нашого суспільства Симиренки ще не посідають того місця, яке їм належить. Один мій при́ятель – загалом інтелігентний чоловік, – почувши від мене прізвище «Симиренко», похвалився, що він знає, про кого мовиться: «Це той, що вивів знаменитий сорт яблук, і щось там з «Кобзарем» Шевченка в нього пов’язане». І при́ятель дуже здивувався, коли довідався, що було кілька великого масштабу людей із Симиренків.

Висновок. Ясна річ, більшими чи меншими в історії Симиренки вже не стануть, незважаючи на наше до них ставлення. Але для нас, живих, в історії України сущих, украй потрібно, щоб ми самі духовним зором роздивилися, яких синів із цим прізвищем народжував наш народ. І вже навіть це дасть нам упевненість у тому, що ми – велика нація, здатна не лише зберегти національну ідентичність у тих неможливих умовах, у яких судилося бути Платонові й Василеві Федоровичам, вона здатна давати великих учених, які стають на рівень вершин світової наукової думки, збагачують плодами свого інтелекту не лише свій народ, – Лев і Володимир Симиренки.

Феномен Симиренків ще треба осмислити і пояснити.

(М. Слабошпицький)

8. Сегментуйте пропоновані теми:


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)