АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МАТЕРІАЛИ ДОАУДИТОРНОЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. V. Допоміжні матеріали.
  6. V. Допоміжні матеріали.
  7. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. V. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  9. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  10. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  11. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  12. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Методичні рекомендації

Для самостійної Роботи студентів

Для підготовки до практичного заняття

З Навчальної дисципліни «Акушерство»

Тема№2 виявлення груп ризику серед вагітних щодо виникнення аномалій пологової діяльності.

Спеціальність: 5. 12010105 Акушерська справа

Семестр: VІ

Кількість навчальних годин: 2

1. АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ: Порушення скоротливої діяльності матки в пологах-одне з найчастіших ускладнень.зустрічається в 15-20% пологів.,і негативно впливає на перебіг пологів,стан плода,перинатальну патологію та смертність новонароджених.Тому акушерка повинна знати не лише причини.патогенез. прогнозування,а й методи реєстрації скоротливої діяльності матки,вміти оцінити її ефективність, щоб вчасно профестипрофілактику і лікування цієї патології і своєчасно надати допомогу чи запобігти виникненню ускладнень.

 

 

Навчальні цілі:

Знати(а-ІІ):

- причини виникнення слабості пологових сил;

- Основні групи ризику щодо виникнення аномалій пологової діяльності;

- методи реєстрації пологових сил;

-

· Вміти (а-ІІІ):

-діагностувати слабість пологових сил (використовуючи методи реєстрації скоротливої діяльності матки).

-провести стимуляцію пологової діяльності методом амніотомії;

- провести стимуляцію пологової діяльності методом внутрівенного введення розчину окситоцину

- провести стимуляцію пологової діяльності методом внутрівенного введення розчину простагландину.

 

МАТЕРІАЛИ ДОАУДИТОРНОЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

3.1. Міждисциплінарна інтеграція (базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми):

Дисципліни Знати Вміти
Забезпечуючі (попередні): Анатомія   Догляд за хворими     -Будову жіночої статевої системи. -Пошарову будову матки. -Нервово-гуморальна регуляція жіночої статевої системи. -Внутрішньовенне струминне введення лікарських засобів -Заповнення системи одноразового використання для внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів -Підключення системи для внутрішньовенного краплинного введення       Вміти показати на макеті відділи і шари стінки матки.   -Вміти заповнити систему для внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів і підключити систему.
Забезпечувані (наступні): Невідкладні стани в акушерстві       Невідкладну допомогу при непереборній слабкості пологової діяльності, дистресі плода,передчасне відшарування плаценти Вміти надати невідкладну допомогу при непереборній слабкості пологової діяльності, дистресі плода.
Внутрішньопредметна інтеграція: Акушерство     Методи обстеження в акушерстві Перебіг і ведення пологів Тривалість І і ІІ періодів пологів Діагностика розкриття шийки матки   Вміти вислухати серцебиття плода Провести вагінальне обстеження і визначити ступінь розкриття шийки матки

 

3.2. Зміст теми:

Аномалії родової діяльності - це стан, коли частота, тривалість, ритм і сила переймів і потуг не забезпечують динамічного, у межах фізіологічних параметрів часу, просування плода й вигнання його без порушення біомеханізму пологів. Можливі порушення кожного з показників скорочувальної діяльності матки - тонусу матки, ритму, частоти й координації скорочень, інтервалів між переймами, потугами, тривалості пологів.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)