АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. начальника відділу обліку та звітності

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. II. Прикінцеві та перехідні положення
  11. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  12. IX. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Посадова інструкція

начальника відділу обліку та звітності

фінансового відділу Петровської районної

у місті Донецьку ради

ЧУНІХІНОЙ С.М.

 

Загальні положення

1.1. Організує роботу з ведення бухгалтерського обліку й складанню звітності про виконання районного у місті бюджету.

1.2. На посаду начальника відділу обліку й звітності призначається особа з вищою освітою та стажем фінансово-бухгалтерської роботи не менше 5 років.

1.3. Начальник відділу обліку та звітності призначається розпорядженням голови районної у місті ради за поданням начальника фінансового відділу й рішенням конкурсної комісії.

1.4. Начальник відділу обліку та звітності підпорядковується безпосередньо начальнику фінансового відділу.

1.5. У безпосередньому підпорядкуванні у начальника відділу обліку та звітності перебуває заступник начальника відділу обліку та звітності.

1.6. Начальник відділу обліку та звітності у своїй роботі керується Конституцією України, Бюджетним кодексом України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу», «Про боротьбу з корупцією», законом України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні» й іншими законодавчими актами, Постановами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, наказами Державного казначейства України, рішеннями районної ради, розпорядженнями голови районної ради, рішеннями міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про фінансовий відділ, Положенням про відділ обліку та звітності фінансового відділу Петровської районної у м. Донецьку ради, іншими нормативними документами.

1.7. Начальник відділу обліку та звітності заміщає заступника начальника відділу обліку й звітності на період тимчасової відсутності (відпустки, хвороби та інших поважних причин).

1.8. Начальника відділу обліку та звітності заміщає заступник начальника відділу обліку та звітності на період тимчасової відсутності (відпустки, хвороби та інших поважних причин).

 

 

2. Завдання й обов'язки

 

2.1. Здійснює керівництво роботою відділу й координує роботу бухгалтерій бюджетних установ, які фінансуються з районного у місті бюджету.

2.2. Організує роботу з органами Державного казначейства України з питань казначейського обслуговування, виконання бюджету району й складання звітності.

2.3. Забезпечує відкриття й закриття балансових рахунків в органах Державного казначейства України згідно встановленого Порядку.

2.4.Здійснює організацію бухгалтерського обліку й звітності, контролює використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, забезпечує подання оперативної інформації.

2.5.Здійснює контроль за обліком операцій по виконанню місцевого

бюджету.

2.6. Забезпечує проведення інвентаризації коштів і товарно-матеріальних цінностей у фінансовому відділі у встановлений термін, здійснює контроль за проведенням інвентаризації в бюджетних організаціях.

2.7. Забезпечує своєчасне складання бухгалтерської звітності на основі даних первинних документів і бухгалтерських записів, представляє у відповідні органи.

2.8. Проводить прийом завірених управлінням Державного казначейства в Петровському районі м. Донецька звітів (місячних, квартальних, річних) від головних розпорядників і розпорядників бюджетних коштів про виконання кошторисів доходів і видатків й організує аналіз звітів працівниками інших відділів.

2.9. Забезпечує складання звітів (квартальних, річних), як головний розпорядник коштів по охороні здоров'я в розрізі бюджетної класифікації й надання в управління Державного казначейства в Петровському районі м. Донецька.

2.10. Забезпечує аналіз, звіряння звітів (місячних, квартальних, річних) про виконання місцевого бюджету, складених управлінням державного казначейства в Петровському районі м. Донецька, написання пояснювальної записки про причини виникнення дебіторської та кредиторської заборгованості, надання у встановленому порядку у Фінансове управління Донецької міської ради.

2.11. Забезпечує дотримання вимог по реєстрації бюджетних зобов'язань відповідно до бюджетних асигнувань, установлених кошторисом видатків, і Порядку, затвердженого наказом Державного казначейства України № 136 від 09.08.2004.

2.12. Здійснює контроль за правильною витратою фонду заробітної плати у фінансовому відділі, дотриманням установлених штатів, обґрунтованістю й законністю списання з балансу фінансового відділу основних засобів, матеріалів, сум недостач, втрат, дебіторської й кредиторської

 

 

заборгованості, проведенням й узагальненням результатів інвентаризації основних засобів, матеріалів, малоцінних предметів, коштів у розрахунках.

2.13. Організує кадрову роботу фінансового відділу, надає звітність вищим органам, органам статистики.

2.14. Розробляє пропозиції й заходи, спрямовані на подальше вдосконалювання організації бухгалтерського обліку й звітності по виконанню бюджету, впровадженню нових форм і методів бухгалтерського обліку, посиленню ролі обліку в забезпеченні схоронності коштів і матеріальних цінностей.

2.15. Консультує й надає практичну допомогу (у межах своєї компетенції) бюджетним установам з питань організації й ведення бухгалтерського обліку й звітності по виконанню бюджету, кошторисів доходів і видатків.

2.16. Проводить разом з іншими відділами наради й семінари з питань ведення бухгалтерського обліку, складання періодичної й річної звітності.

2.17. Забезпечує бюджетні установи (якщо є потреба) інструкціями й вказівками з питань бухгалтерського обліку й звітності.

2.18. Модернізує систему бухгалтерського обліку відповідно до національних положень (стандартів), затвердженими Міністерством фінансів України й інших нормативно-правових актів і розвиває внутрішній контроль.

2.19. Забезпечує зберігання бухгалтерських документів і передачу їх в архів.

2.20. Відповідає за охорону праці й пожежну безпеку.

2.21. Виконує окремі доручення начальника фінансового відділу.

2.22. Виконує завдання міського фінансового управління й районної ради, що входять до компетенції діяльності відділу обліку й звітності.

 

Права

 

Начальник відділу обліку та звітності має право:

3.1. Відкривати у відділенні Держказначейства рахунку по доходах і видатках для проведення операцій з коштами бюджету.

3.2. Одержувати від відділення Держказначейства відомості про стан залишків на рахунках бюджетних установ, а також установ та організацій незалежно від їхньої форми власності, які використовують кошти районного в місті бюджету.

3.3. Підписувати банківські й службові документи.

3.4. Одержувати від бюджетних установ, які фінансуються з районного в місті бюджету, звітність про використання отриманих асигнувань та додаткову до встановлених форм звітності необхідну інформацію.

3.5. Здійснювати тематичні перевірки по організації й веденню бухгалтерського обліку й звітності в установах, які фінансуються з районного в місті бюджету, одержувати необхідні бухгалтерські документи, а також їхньої копії.

 

 

У випадках виявлення в результаті перевірки фактів порушення законодавства, безгосподарності або зловживань, одержувати від винних осіб письмові пояснення, установлювати строки для усунення, недоліків, повідомляти у відповідні інстанції.

3.6. Одержувати інформацію, необхідну для виконання покладених обов'язків від працівників фінансового відділу й бюджетних установ.

3.7. Вносити пропозиції по вдосконалюванню роботи з питань, що входять у компетенцію діяльності відділу обліку й звітності;

 

Відповідальність

Начальник відділу обліку й звітності відповідає за:

4.1. Якісне й своєчасне виконання завдань і функцій, покладених на відділ, використовуючи надані права.

4.2. Дотримання трудового законодавства й правил внутрішнього трудового розпорядку, обмежень, передбачених законодавством про службу в органах місцевого самоврядування.

4.3. Порушення норм етики поводження службовця органів місцевого самоврядування.

 

 

Повинен знати

 

1.7. Начальник відділу обліку й звітності повинен знати:

- фінансово-бюджетне законодавство, закони про працю, про відпустки, про місцеве самоврядування, постанови Кабінету Міністрів й інші нормативні документи, що регулюють організацію й порядок проведення бухгалтерського обліку, кадрового обліку;

- положення про головних бухгалтерів;

- організацію бухгалтерського обліку й звітності у фінансових органах і бюджетних установах, інструктивні й методичні вказівки по веденню бухгалтерського обліку;

- методику нарахування й виплати заробітної плати, і проведення інших витрат згідно зареєстрованим в УДК юридичним і фінансовим зобов'язанням;

- інструктивні матеріали про порядок складання й виконання бюджету, складання кошторисів витрат;

- методи аналізу звітності про виконання бюджету;

- порядок проведення перевірок у бюджетних установах;

- основи трудового законодавства;

- діловий український і російський мови;

- роботу на персональному комп'ютері;

 

 

 

- комп’ютерні програми, розроблені органами Державного казначейства України, по формуванню бухгалтерських документів для забезпечення функціонування фінансового органа; а також розподілу коштів між установами охорони здоров'я;

- комп’ютерні програми, розроблені органами Державного казначейства України, по встановленню мережі на відповідний бюджетний рік;

- комп’ютерні програми, розроблені органами місцевого самоврядування для ведення кадрового обліку;

- правила пожежної безпеки в робочих приміщеннях;

- нормативні акти по охороні праці;

- основи сучасного діловодства й архівної справи.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)