АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ

Читайте также:
  1. I.6.2.Ликвидация тоталитарно-репрессивного политического режима сталинизма и начало демократизации советского общества.
  2. II Национальные акты, определяющие режим допуска и осуществления инвестиций на территории данного государства.
  3. II. Виды административно-правовых режимов
  4. II. Запуск електростанції і введення в режим навантаження.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. Russian/ China/ Org/ Cn – Режим доступа:http://russian.china.org.cn/exclusive/txt/2011-10/18/content_23658835.htm
  7. XI. Требования к режиму дня
  8. Авансовый счет-фактура при экспорте товаров, вывезенных в таможенном режиме экспорта
  9. АВАРИЙНЫЙ РЕЖИМ РАБОТЫ ТЯГОВЫХ ДВИГАТЕЛЕЙ
  10. Автоматический режим
  11. Автоматический режим

5.1. Відповідно до чинного законодавства України тривалість робочого часу адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу Національного авіаційного університету становить 40 годин на тиждень при п'ятиденному робочому тижні, науково-педагогічних працівників — 36 годин при шестиденному робочому тижні.

5.2. У Національному авіаційному університеті встановлюється такий режим роботи:

— для працівників з п'ятиденним робочим тижнем: початок роботи — 8.00, закінчення роботи — 17.00, у п'ятницю — 16.00, перерва для відпочинку і харчування — з 12.00 до 12.48, вихідні дні — субота, неділя;

— для працівників з шестиденним робочим тижнем: початок роботи — 8.00, перерва для відпочинку і харчування — з 12.00 до 12.48, тривалість щоденної роботи не може перевищувати 7 годин при тижневій нормі 40 годин, 6 годин при тижневій нормі 36 годин, вихідні дні — неділя;

— для науково-педагогічних працівників — за розкладом занять та індивідуальними графіками роботи на кафедрах;

— для адміністративно-обслуговуючого персоналу корпусів та гуртожитків — за окремими графіками з урахуванням норм тривалості робочого часу, встановлених чинним законодавством;

— при двозмінній роботі в період кожного навчального року (з 1 вересня до 30 червня — понеділок–п'ятниця):

І зміна II зміна початок робочого дня 7.30 11.00

обідня перерва 11.50–12.20 15.00–15.30

кінець робочого дня 16.00 19.30

Навчальний процес в окремих випадках може проводитися у вихідні дні (вступні іспити, екзаменаційні сесії тощо).

За клопотанням окремих категорій працівників та за погодженням із профспілковим комітетом їм може встановлюватися інший час початку та закінчення роботи, а також графік робочого часу.

5.3. Напередодні святкових днів тривалість роботи працівників Національного авіаційного університету скорочується на одну годину.

5.4. Для осіб віком до 18 років, а також осіб, зайнятих на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці, встановлюється скорочений робочий день згідно з чинним законодавством.

5.5. Тривалість щорічної основної відпустки працівників Національного авіаційного університету є не меншою ніж 24 календарні дні за відпрацьований календарний рік.

5.6. Сторони зобов'язуються узгоджувати до 20 грудня кожного поточного року, затверджувати і доводити до відома працівників графік щорічних відпусток на наступний рік. Перенесення щорічної відпустки на вимогу працівника або за ініціативою адміністрації проводиться відповідно до порядку, встановленого чинним законодавством України.

5.7. Встановленим згідно з чинним законодавством окремим категоріям працівників Національного авіаційного університету надається додаткова щорічна оплачувана відпустка без урахування святкових і неробочих днів:

— за ненормований робочий день — до 7 календарних днів;

— працівникам, які мають двох та більше дітей віком до 15 років, а також іншим категоріям працівників, передбачених чинним законодавством, — 10 календарних днів;

— за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці;

— а також в інших випадках, передбачених законодавством, згідно з додатком 1 до колективного договору.

5.8. За домовленістю між працівником і Адміністрацією, за заявою працівника, вмотивованою поважними причинами, йому можуть бути надані короткотермінові відпустки без збереження заробітної плати, загальною тривалістю не більше 30 календарних днів на рік, з урахуванням графіка навчального процесу.

5.9. Працюючим в університеті жінкам, які мають дітей дошкільного віку, за їхнім клопотанням надається один додатковий день відпочинку без оплати впродовж поточного місяця з урахуванням графіка навчального процесу.

5.10. Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості, з урахуванням графіка навчального процесу, за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)