АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Введення даних у таблицю

Читайте также:
  1. II. Запуск електростанції і введення в режим навантаження.
  2. V. Дайте характеристику кваліфікуючих, особливо кваліфікуючих ознак злочинів, передбачених ст.ст.185-187, 189-191 КК (заповніть таблицю)
  3. Аналіз даних засобами Excel
  4. Аналіз систематизованих та згрупованих статистичних даних
  5. База даних і система управління базою даних СППР
  6. Бланк паспорта складається з м'якої обкладинки, форзаца, сторінки даних і 32 паперових сторінок.
  7. БУХГАЛТЕРСЬКИХ ДАНИХ)
  8. В залежності від вихідних даних та способів їх поєднання всі методи діляться на 2 класи.
  9. В яких межах може бути віднесена на валові витрати вартість розданих зразків товарів, безплатно наданих послуг (при відрядженні за кордон)?
  10. ВВЕДЕННЯ
  11. Введення
  12. Введення в експлуатацію здійснюється за дозволом державних органів ветеринарного та санітарного нагляду

До комірок таблиці можна вводити текст, числа, малюнки. Клацніть мишею всередині комірки для появи курсора, який означає місце вставки символів, які ви вводите. Почніть уведення тексту набором з клавіатури. Можлива вставка даних до комірок таблиці з буфера обміну Для переміщення курсора по комірках таблиці ви можете використовувати, окрім клацання мишею, клавіші керування курсором.

Для виділення комірки встановіть покажчик миші у лівому верхньому куті комірки (покажчик набуде форми чорної стрілки) та клацніть кнопкою. Що ж до тексту всередині комірки, то він виділяється як звичайний текст.

Для виділення рядка таблиці встановіть покажчик ліворуч від рядка за межею таблиці (у так звану смугу виділення). Коли покажчик набуде форми стрілки з контуром, клацніть лівою кнопкою миші. Для виділення стовпця покажчик встановлюється над ним.

Якщо потрібно виділити всю таблицю, клацніть по будь-якій комірці таблиці, при цьому ліворуч і вище таблиці з'явиться маленький квадрат з хрестиком - маркер переміщення таблиці. Наведіть на маркер покажчик миші (покажчик також перетвориться на стрілкоподібний хрестик) і клацніть лівою кнопкою.

Коли ви тільки починаєте працювати з таблицями, то не завжди можете виділити текст мишею. Спробуйте простіший спосіб виділення - клацніть всередині однієї з комірок, які виділяєте, й виконайте потрібну команду меню: Таблица - Выделить - (Таблица, Столбец, Строка або Ячейка).

Вставка рядка (стовпців) в таблицю

Розташуйте курсор в один з рядків вище чи нижче від місця вставки. Оберіть команду меню Таблица - Добавить - Строки выше (або Строки ниже). Якщо ж потрібно вставити кілька рядків, наприклад два, виділіть два рядки та виконайте одну із зазначених команд. Вставка стовпців виконується аналогічно командою Столбцы слева (Столбцы справа).

Видалення рядків, стовпців, таблиці

Клацніть мишею всередині рядка чи стовпця, що видаляється, й оберіть команду меню Таблица - Удалить - (Столбцы або Строки). Для видалення таблиці вділіть усю таблицю і натисніть клавішу Delete. Для видалення таблиці можете також клацнути мишею всередині будь-якої комірки і виконати команду меню таблица - Удалить - Таблица.

Панель Рисування. Рисунок у текстовому документі можна побудувати, увімкнувши панель інструментів Рисування, методом клацання мишею на кнопках із зображенням лінії, прямокутника, еліпса тощо. Вказівник миші (а він набуде вигляду хрестика після клацання на кнопці) треба розмістити в потрібному місці документа, ще раз клацнути і перемістити, щоб створити фігуру заданого розміру.

Еліпс розтягують до утворення кола, перетягуючи прямокутники-маркери, що є навколо нього, а прямокутник — до квадрата. Щоб отримати правильне коло чи квадрат, потрібно натиснути під час рисування на клавішу Shift.

Фігура може створюватися у прямокутній рамці;— кадрі. Щоб забрати кадр, потрібно на закладці Загальні команди Параметри скасувати дію параметра автоматично створювати полотно під час вставляння автофігури.

Фігури можна переміщати, фарбувати, розтягувати, стискати, змінювати товщину ліній, групувати, накладати одну на одну, розміщувати в них текст різного кольору, створювати об'ємні ефекти чи ефекти затінювання, повертати. Ці дії виконують за допомогою кнопок панелі рисування, які мають такі назви: Малювання (Дії), Вибір об'єктів, Обертання, Автофігури, Лінії, Стрілки, Прямокутник, Еліпс, Напис (Кадр), Колір замальовування, Колір лінії, Колір шрифту, Тип лінії, Тип штрихів, Вигляд стрілок, Тінь, Об'єм.

Вибрану фігури переміщають методом перетягування, коли вказівник миші набуде хрестоподібного вигляду зі стрілками, або за допомогою клавіш, позначених стрілками. Щоб однаково переміщалася деяка група фігур, виконують команду Групування з меню команди Дії (Малювання). Перед групуванням усі потрібні фігури вибирають, клацаючи на них у режимі натиснутої клавіші Shift Об'єднані у групу фігури матимуть спільні маркери.

Існує зворотна до групування дія — розгрупувати. Якщо фігури накладені одна на одну, то можна змінювати їх порядок, посилаючи вибрану фігуру на передній план, на задній, переміщаючи вперед, назад, розташовуючи перед текстом, за текстом. Фігури можна повертати, обгортати текстом.. Різні варіанти розташування фігури відносно тексту задаються на закладці Розташування команди Формат автофігури.

2. Автофігури. Для побудови блок-схем, фігурних стрілок, зірок і стрічок, організаційних діаграм, виносок тощо варто скористатися з меню готових фігур Автофігури. Щоб ліквідувати невдалу фігуру, її треба вибрати і натиснути на Del.

Нарисовані фігури є об'єктами — вони мають свої контекстні меню, що полегшує роботу з ними. Зокрема, за допомогою контекстного меню у фігуру можна вставити текст командою Додати текст, замалювати її кольором (Формат автофігури) тощо.

Хід роботи

1. Створіть таблицю за допомогою меню «Таблиця» відповідно варіанту.

2. Наведіть межі таблиці, застосуйте заливку заголовків, відформатуйте введений текст.

3. Нарисуйте блок-схему деякого алгоритму використовуючи автофігури, введіть текст у блоки та згрупуйте всі об'єкти в один.

4. Намалюйте листівку-поздоровлення користуючись панеллю Рисування. Вставте картинку з колекції Clip Gallery на свій вибір

 

 

Контрольні запитання

1. Що таке таблиця?

2. З яких елементів складається таблиця?

3. Як об'єднати клітинки в одну?

4. Як вирівняти дані в клітинках?

5. Як змінити ширину і колір рамок (меж) таблиці?

6. Як змінити шрифт тексту в окремій клітинці?

7. Для чого призначена панель Рисування?

8. Як побудувати блок-схему?

9. Як вставити текст у фігуру?

10. Які є види автофігур?

Практична робота №2
Тема: Використання стилів і шаблонів документів.

Мета: Набути практичних навиків створення, редагування стилю, роботи з шаблонами документів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)