АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Редагування статей бюлетеня

Читайте также:
  1. II. Реферування статей – до 10 балів.
  2. II. Реферування статей – до 10 балів.
  3. II. Реферування статей – до 10 балів.
  4. Анализ структуры баланса: составление сравнительного аналитического баланса – нетто, горизонтальный и вертикальный анализ статей бухгалтерского баланса.
  5. Вимоги до оформлення статей
  6. Від’ємні показники статей у Балансі
  7. Выявление «больных» статей.
  8. Змінені санкції ряду статей Особливої частини КК.
  9. Класифікація статей балансу щодо монетарності
  10. Класифікація статей власного капіталу
  11. Классификации его статей
  12. Классификация статей платежного баланса по методике МВФ

Основною відмінністю розміщення тексту на сторінках публікації від розміщення тексту на слайді презентації або в текстовому документі є можливість автоматичного продовження тексту з однієї колонки статті в іншу. Колонки з текстом в програмі називають текстовими полями, а автоматичне продовження тексту в наступних текстових полях статті називають перетіканням тексту. Перетікання можливе також у текстові поля на іншій сторінці. Для підказки, в якому текстовому полі продовжується (починається) текст з вибраного текстового поля, використовуються спеціальні кнопки - Перейти до наступного текстового поля та Перейти до попереднього текстового поля. їх вибір приводить до виділення текстового поля, в якому продовжується або починається текст.

У шаблонах уже встановлено автоматичне перетікання тексту між текстовими полями статті. Якщо ж користувач самостійно створює макет публікації або вносить суттєві зміни в існуючий, то йому потрібно вміти самостійно встановлювати і відміняти перетікання тексту з одного текстового поля до іншого. Ця операція називається зв'язуванням текстових полів.

Перед початком виконання зв'язування текстових полів необхідно встановити відображення панелі інструментів Зв'язати написи. Для цього слід виконати Вигляд => Панелі інструментів => Зв'язати написи.

Для зв'язування текстових полів необхідно вибрати початкове текстове поле і на панелі інструментів Зв'язати написи вибрати кнопку Створити зв'язок з написом. Вказівник набуде вигляду чашки зі стрілкою вниз. Його слід підвести до текстового поля, з яким планується встановити зв'язок і натиснути ліву кнопку миші. Поле, з яким створюється зв'язок, повинно бути порожнім.

Для розірвання зв'язку необхідно вибрати потрібне текстове поле і на панелі інструментів Зв'язати написи вибрати кнопку Розірвати зв'язок з попереднім. Незважаючи на таку назву кнопки, зв'язок розривається з наступним текстовим полем.

Тексти статей, як правило, готуються заздалегідь в одному з текстових процесорів, наприклад Word 2007, і вставляються в текстові поля публікації з використанням Буфера обміну. За вибору текстового поля шаблону виділяється увесь текст статті, навіть якщо він розміщений у кількох колонках (написах). І після виконання команди Вставити новий текст замінює шаблонний. Якщо текст не вміщується в одне чи кілька зв'язаних текстових полів, відведених для статті в даному шаблоні, то програма відкриє діалогове вікно з відповідним повідомленням і запитом на виконання авторозливання. Підтвердження виконання дії авторозливання приведе до зв'язування текстових полів поточної статті з текстовими полями наступних статей і продовження в них тексту, що вставляється. Користувачу буде запропоновано підтвердити розміщення тексту в текстових полях однієї з наступних статей шаблону, якщо вони ще не заповнені текстом. Якщо ж порожніх, без введеного користувачем тексту, немає, то програма запропонує створити нові текстові поля.

Редагування і форматування графічних об'єктів у публікаціях Місгоsoft Рublishег 2007 здійснюється аналогічно операціям у Word 2007 і РоwегРоіnt 2007. Тільки якщо графічні об'єкти з файлів у Word 2007 за замовчуванням вставляються з обтіканням У тексті, а в РоwегРоіnt 2007 -з обтіканням Перед текстом, то в Місгоsoft Рublishег 2007 - з обтіканням Навколо рамки.

Фотографії і рисунки в публікації прийнято підписувати. У шаблонах графічні об'єкти вже вставлені і мають шаблони підписів. Якщо користувач хоче замінити зображення, то спочатку він повинен виконати операцію розгрупування графічного об'єкта і напису. Для цього після вибору графічного об'єкта слід вибрати кнопку Розгрупувати що з'явиться біля вибраного об'єкта. Далі слід виконати операцію вставлення нового графічного об'єкта одним з відомих способів.

Для створення нового підпису під графічним об'єктом слід вибрати кнопку Напис панелі інструментів Об'єкти, вказати місце розміщення напису і ввести текст. Після створення напису його слід згрупувати з фотографією або малюнком: виділити ці об'єкти одним з відомих способів, наприклад з використанням кнопки Вибір об'єктів панелі інструментів Об'єкти, і вибрати кнопку Групування | що з'являється біля виділених об'єктів.

Зміна розмірів текстових полів, графічних об'єктів, груп об'єктів здійснюється з використанням маркерів зміни розмірів вибраного об'єкта чи групи об'єктів, а переміщення - стандартною операцією перетягування після вибору.

Створення буклета

Буклет - публікація, виготовлена на одному аркуші та складена згинанням у кілька сторінок так, що її можна переглядати, не розрізаючи сторінок, а розкриваючи. У формі буклету виготовляються путівники, проспекти, програми концертів і вистав, реклами продукції та послуг тощо. Як правило, буклет складається з одного аркуша формату А4, розміщеного в альбомній орієнтації та розділеного на три рівні частини. По межах цих частин буклет згинається. Друк здійснюється, як правило, з обох сторін аркуша.

Створення буклета в Місгоsoft Рublishег 2007, вставлення текстових і графічних об'єктів не відрізняється від аналогічних операцій з бюлетенем. Для створення буклета слід у початковому вікні програми серед типів публiкацій вибрати Буклет, а потім конкретний шаблон. Якщо користувач працює з основним вікном програми, то необхідно для відкриття типу публікації виконати Файл => Створити.

Основні відмінності в роботі з буклетом визначаються його призначенням і формою.

Основне призначення буклета - реклама: навчального закладу, підприємства, організації, особи, нового товару, нової акції тощо. А враховуючи, що всі дані повинні бути розміщені на одному аркуші, буклет повинен містити невеликі за обсягом фрагменти тексту, які точно передають основні дані про об'єкт, а також фотографії і рисунки, що ілюструють ці дані. Фотографії та рисунки повинні бути високої якості і містити незначну кількість об'єктів, які чітко розрізняються.

Як правило, буклет має титульну і заключну сторінки. На титульній сторінці вказують заголовок буклета, його основну тему і фотографію або малюнок із цієї самої теми. Можуть вказуватися дані про того, хто випустив цей буклет.

На заключній сторінці вказуються контактні дані тієї організації або особи, яка випустила цей буклет.

Приклади оформлення буклетів можна переглянути в Інтернеті. Для цього слід в рядку пошуку ввести ключове слово буклет


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)