АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. Засоби фільтрації даних

Читайте также:
  1. А). Теоретичні передумови.
  2. А). Теоретичні передумови.
  3. А). Теоретичні передумови.
  4. А). Теоретичні передумови.
  5. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  6. Базові відомості
  7. ВИХОВАННЯ У ДІТЕЙ СТАТЕВОЇ САМОСВІДОМОСТІ
  8. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  9. Відомості, що становлять державну таємницю
  10. Властивості свідомості та її структура.
  11. Втрата свідомості, травми
  12. Г) теоретичні знання та практичні навички певної роботи.

 

Засоби фільтрації даних

Однією з найпоширеніших операцій над списками є добір записів, або, інакше, фільтрація.

Фільтрація - це виділення визначених записів, що задовольняють заданим критеріям.

Результатом фільтрації є створення списку з відфільтрованих записів. У Excel передбачені два режими фільтрації: Автофильтр і Расширенньїй фильтр.

Розглянемо найпростіший режим фільтрації - Автофильтр на прикладі таблиці. Клацніть по будь-якій комірці списку, що підлягає фільтрації, і виконайте команду меню Данные - Фильтр - Автофильтр. Праворуч від назви кожного стовпця з'явиться кнопка зі списком

Список кнопки відкривають позиції Все, (Первьіе 10...), (Условие...), потім за алфавітом розташовуються елементи стовпця. Прокрутивши список, ви можете обрати необхідний вам критерій. Одразу після цього на екрані залишаться лише відфільтровані записи, а інші будуть сховані. Заголовки відфільтрованих рядків зафарбовано в синій колір. Ви можете продовжити фільтрацію, вказуючи в списках інших стовпців необхідні елементи, а можете повернутися до початкового вигляду таблиці, відмітивши в списку пункт Все. Для повного скасування процедури фільтрації потрібно ввійти в меню Данньїе - Фильтр і забрати галочку з команди Автофильтр.

\

 

Зауважимо, що у списку автофільтра є позиція Условие. Вона дозволяє задати точні критерії для фільтрації. Припустимо, ви хочете з наведеного списку відібрати ті ігри, ціна яких не перевищує $40. Для цього в списку Ценз позначте пункт Условие, потім у діалозі Пользовательский автофильтр задайте необхідну умову, як показано на мал. 55.4. Взагалі в даному діалозі можливе задання двох умов, записаних через оператори порівняння равно, не равно, больше... й об'єднаних логічним и або или.

Для текстових полів, окрім умов типу равно, больше тощо, можливі критерії вибору: Начинается (не начинается) із заданого тексту, Заканчивается (не заканчивается) заданим текстом і Содержит (не содержит) заданий текст.

Розширений фільтр

У меню Данные - Фильтр є корисна опція Расширенный фильтр, що дозволяє оформити критерій для фільтрації у вигляді таблиці і вивести відфільтровані записи в будь-який діапазон робочого аркуша. Порядок роботи з розширеним фільтром такий.

 

Спочатку потрібно створити таблицю-критерій. Для цього в рядок під первинною таблицею, пропустивши декілька рядків, скопіюйте назви усіх стовпців. Рядком нижче під назвами введіть із клавіатури критерії добору. Критеріями виступатимуть текстові записи, що збігаються зі значеннями комірок (для стовпців із текстом), або числа чи умови, що містять оператори порівняння (для стовпців із числами). Таблиця-критерій може розміщатися у будь-якому місці аркуша, але найзручніше її розташовувати під первинною таблицею.

Активізуйте будь-яку комірку первинної таблиці і виконайте команду Данные -Фильтр - Расширенный фильтр.

У діалозі Расширенный фильтр задайте такі параметри. У поле Исходный диапазон введіть діапазон таблиці, що фільтрується (програма звичайно сама його правильно встановлює). У поле Диапазон условий задайте діапазон таблиці-критерію (у даному разі $А$22:$С$23). Процедура задання діапазонів проста. Клацніть по кнопці праворуч від поля введення і потім на робочому аркуші виділіть мишею необхідний діапазон. Після цього повторно клацніть по кнопці справа від поля введення, і ви повернетеся в діалог Расширенный фильтр.

Результат фільтрації за умовчанням буде розміщений на місці первинної таблиці. Щоб результат був розташований в іншому місці аркуша або робочої книги, клацніть по перемикачу скопировать результат в другоє место. Потім у полі Поместить результат в диапазон задайте комірки для вставки відфільтрованої таблиці (аналогічно до того, як задавався Диапазон условий).

Якщо ви правильно зазначили діапазон і критерії фільтрації, то на аркуші з'явиться таблиця-результат

Скасувати дію розширеного фільтра можна командою Данные - Фильтр -Показать все. При цьому ви повернетеся до стану таблиці до фільтрації, але таблиця-критерій буде присутня.

Хід роботи

1. Запустіть програму Excel.

2. Збережіть документ в папці «Мои документы».

3. За допомогою правої клавіші миші винесіть панелі інструментів «Стандартная» і «Форматирование», всі інші вимкніть.

4. Клацанням лівої клавіші миші перейдіть на робочий лист 1.

5. Наберіть подану таблицю.

6. Виконайте сортування списку комп'ютерних ігор за ціною в порядку зростання.

7. Відсортуйте список ігор за двома параметрами: ціною і найменуванням.

8. За допомогою автофільтра в списку комп'ютерних ігор виділіть ігри-стратегії.

9. У списку ігор установіть фільтр користувача на ціну: більше $10 і менше $20.

10. Установіть розширений фільтр для списку ігор, обравши умовою першу літеру найменування «З» і ціну <$15. Виконайте два варіанти виведення відфільтрованих записів: в зону первинної таблиці й в інше місце робочого аркуша

Контрольні запитання

1. Що таке фільтрація?

2. Назвіть 2 режими фільтрації

3. Які можливості дає опція Розширений фільтр?

4. За допомогою якої кнопки відмінюються поточні проміжні підсумки?

5. Як можна відновити початковий стан таблиці?

Практична робота №16
Тема: Створення схеми даних у базі.

Мета Уміти створювати реляційні зв'язки між таблицями.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)