АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. Система Windows від початку задумувалася як багатозадачна

Читайте также:
  1. А). Теоретичні передумови.
  2. А). Теоретичні передумови.
  3. А). Теоретичні передумови.
  4. А). Теоретичні передумови.
  5. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  6. Базові відомості
  7. ВИХОВАННЯ У ДІТЕЙ СТАТЕВОЇ САМОСВІДОМОСТІ
  8. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  9. Відомості, що становлять державну таємницю
  10. Властивості свідомості та її структура.
  11. Втрата свідомості, травми
  12. Г) теоретичні знання та практичні навички певної роботи.

Система Windows від початку задумувалася як багатозадачна. В Windows мається декілька технологій, котрі дозволяють організувати ефективну взаємодію групи програмних додатків. Ще в перших 16-розрядних системах була реалізована технологія DDE (Dynamic Data Exchange, динамічний обмін даними). З її допомогою програма-сервер може обмінюватися інформацією (текстовими даними) з програмами-клієнтами. Абсолютна більшість додатків корпорації Microsoft підтримує цей протокол, що дозволяє звертатися до них з інших програм, передавати та отримувати інформацію.

Технологія OLE (Object Linking and Embedding, зв’язування та вбудовування об’єктів) володіє значно більшими можливостями, ніж механізм DDE. Типічний приклад використання даної технології – додання малюнка в документ текстового процесора Word (Вставка – Рисунок – Из файла). Як відомо, під час виконання даної дії потрібно вказати, файл з малюнком зв’язується з файлом чи вбудовується в нього (прапорець Связать с файлом). Під час зв’язування з файлом в документ додається лише посилання на об’єкт. Під час зміни вихідного файлу з малюнком зміни будуть відображатися і в текстовому документі, а при видаленні файлу зображення Word нічого не зможе відобразити. При вбудовуванні зображення копіюється в документ і наступні зміни в зображенні чи його видалення не приведуть до змін в документі.

Під час зв’язування розмір документа зміниться мало, але при цьому потрібно слідкувати за наявністю файлу, котрий вбудовується, а також за змінами в ньому. При вбудовуванні істотно змінюється розмір документа, але користувачу не потрібно ні за чим слідкувати.

Технологія OLE володіє багатьма можливостями. Наприклад, це автоматизація OLE, котра дозволяє програмно керувати іншими додатками, викликаючи їх методи, доступні через інтерфейс OLE.

 

Хід роботи

1. Створіть новий документ Word, додайте до нього 2 зображення із файлів типу.bmp чи.gif (або інших файлів зображень). Перший малюнок додайте за допомогою технології зв’язування, а другий – вбудовування. Збережіть документ. Опишіть порядок виконання дій.

2. Внесіть зміни (або видаліть) файли зображення. Які зміни відбулися у текстовому документі при цьому?

3. Створіть документ Microsoft Excel, наберіть в ньому наступну таблицю:

Товар Кількість
Олівець  
Ручка  
Лінійка  

4. Побудуйте по результатам таблиці діаграму довільного типу, скопіюйте її в документ. Збережіть обидва файли.

5. Змініть тип діаграми в текстовому документі. Відредагуйте вихідні дані, котрі містяться в таблиці, не відкриваючи документ Microsoft Excel.

6. Додайте в документ гіперпосилання на файл, спробуйте відкрити гіперпосилання.

7. Додайте в документ відеокліп (або звукову доріжку), відкрийте його з документа.

8. Збережіть результат своєї роботи, продемонструйте викладачеві.

 

Контрольні запитання

1. За допомогою яких технологій відбувається взаємодія між групою програмних додатків?

2. Що таке технологія OLE?

3. Що таке технологія DDE?

4. Опишіть принцип роботи зв’язування об’єктів.

5. Опишіть принцип роботи вбудовування об’єктів.

 

 

Список літератури

 

1 Гуржій А.Н., Зарецька І.Т., Колодяжний Б.Г. Інформатика (підручник), 10-11 кл., Факт, Навчальна книга, 2002, 2004,2006.

2 Глинський Я.М. Інформатика 10-11 клас, у 2-х книжках. 3-е видання (навчальний посібник), Деол, 2008.

3 Караванова Т.П. Інформатика. Основи алгоритмізації та програмування (процедурне програмування) (навчальний посібник), 10-11 кл., Аспект, 2005.

4 Караванова Т.П. Основи алгоритмізації та програмування. 777 задач з рекомендаціями та прикладами, (навчальний посібник), 10-11 кл., Генеза, 2005.

5 Караванова Т.П. Основи алгоритмізації та програмування. 750 задач з рекомендаціями та прикладами, (навчальний посібник), 10-11 кл., Форум, 2002.

6 Шестопалов Є.А. Інформатика. Комп’ютерні тести, практичні роботи (навчальний посібник), 10-11 кл., Аспект, 2005.

7 Руденко В.Д., Макарчук О.М., Патланжоглу М.О. Курс інформатики (у 2-х ч.), (навчально-методичний посібник), 10-11 кл., Фенікс, 2002, 2004.

8 Ребрина В.А. та ін. Інформатика. Навчальний посібник, 10 кл., Генеза, 2007.

 

 

Зміст


 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)