АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реклама бібліотеки та її послуг

Читайте также:
  1. G. Послуги з транспортування трубопроводами
  2. Адміністративних послуг
  3. Адміністративної послуги
  4. Адміністративної послуги
  5. Адміністративної послуги
  6. Адміністративної послуги
  7. Адміністративної послуги
  8. Адміністративної послуги
  9. Аналіз виконання кошторису видатків Криворізької бібліотеки № 24
  10. Аналіз динаміки рекламації
  11. Аналіз обсягу реалізації продукції (послуг)
  12. Анкета обстеження якості готельних та ресторанних послуг

Звернення до реклами в сучасних обставинах є об’єктивною необхідністю, бо саме за її допомогою можна створити умови, в яких бібліотеки стали б на якісно новому рівні реалізувати своє соціальне призначення. Звичайно, цього можна добитися не лише рекламою, але без неї всі інші заходи не зможуть досягти цієї мети.

Звичайно, до реклами можна приступити тоді, коли ретельно вивчене зовнішнє середовище, в якому функціонує бібліотека, і на підставі цього вивчення в її роботу внесено певні зміни. Тобто, перш за все потрібно вдосконалювати роботу бібліотеки, щоб вона стала дійсно корисною і потрібною читачеві.

За допомогою реклами можна: 1) викликати увагу до бібліотеки;

2) залучити нових читачів до постійного відвідування бібліотеки;

3) стимулювати активне користування бібліотекою;

4) поширити коло читацьких інтересів і тим самим сприяти більш активному використанню фонду.

Однак, перш, ніж починати рекламну діяльність, треба довести до відповідної якості і книжковий фонд, і періодику, і професіоналізм, чуйність, зацікавленість бібліотечних працівників, сервіс в обслуговуванні. При цьому не слід забувати, що реклама може бути розрахована тільки на конкретну читацьку групу. Сьогодні ще не йде мова про конкуренцію між бібліотеками, але у ринкових відносинах це реальна справа, і саме конкуренція могла б найвірніше показати ті бібліотеки, які варто фінансувати, і ті, що без вагань слід закрити.

Об’єктом може бути сама бібліотека (її структура,особливості роботи, послуги). Можна рекламувати все, чим живе бібліотека. Найбільш поширеною формою є розміщення рекламного звернення на сторінках періодичних видань. Дуже добре, якщо можна домовитися з редакцією про певну періодичність: щотижневу, щомісячну, або щоквартально. Не менш важливо, щоб реклама з’являлася на одному і тому ж місці. Можна скористатись також радіо і телебаченням. Рекламні плакати можна розмістити на транспорті, білбордах. Більш скромною формою є листівки.

Рекламна кампанія починається з вивчення кола потенційних споживачів бібліотечних послуг, вигод та мотивів звернення до бібліотеки, а також можливостей бібліотеки у задоволенні читацьких запитів та зростання її привабливості для читачів. Далі відбувається становлення бібліотечної діяльності, що сприяє вибору рекламного звернення: повного, скороченого, – та форми його поширення.

За Г. Картером, існує не менше 15 правил реклами, яких слід дотримуватися під час складання тексту. Серед них найбільш важливі: 1) висловлюйтесь стисло, просто, прямо, стверджувально; 2) будьте несхожими на інших та оригінальними; 3) використовуйте повтори при переліку головних аргументів; 4) використовуйте гумор; 5) ухиляйтесь від прямих порівнянь з конкурентами; 6) дайте чіткі рекомендації, що слід негайно робити читачеві. Тому одна з головних вимог до рекламного звернення – це легкість огляду тексту. Багатослів’я – це слабке місце реклами в бібліотеках. Треба уникати іншомовних слів, спеціальних термінів, складних зворотів. Найбільше ціниться розмовна мова. Важливе значення має довірливий тон реклами. Завершується рекламний текст чітким зазначенням адреси й телефону. Окремі слова або вислови, що несуть смислове навантаження, виділяють розміром або шрифтом, або фарбою.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)