АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ україни

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. II. Прикінцеві та перехідні положення
  11. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  12. IX. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ україни

Одеський державний економічний університет

 

 

 

 

ОСНОВНІ ВимогИ

До організації підготовки та захисту дипломних робіт

Магістрів усіх спеціальностей

Усіх форм навчання

Одеського державного економічного університету

 

ОДЕСА ОДЕУ 2011

Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ україни

Одеський державний економічний університет

 

 

ОСНОВНІ ВимогИ

до організації підготовки та захисту дипломних робіт

магістрів усіх спеціальностей

усіх форм навчання

Одеського державного економічного університету

 

 

Затверджено на засіданні

науково-методичної ради ОДЕУ.

Протокол № 3 від 15.03.2011 р.

 

ОДЕСА ОДЕУ 2011

Основні вимоги до організації підготовки та захисту дипломних робіт магістрів усіх спеціальностей усіх форм навчання Одеського державного економічного університету (Уклад. В. К. Кубліков, Г. О. Величко – Одеса: ОДЕУ, ротапринт, 2011 р. – 33 с.).

 

Укладачі: В. К. Кубліков, докт. екон. наук, професор

Г. О. Величко, канд. екон. наук, професор

 

Рецензенти: Є. М. Ганевич, канд. екон. наук, приват-професор

В. П. Семібратов, канд. екон. наук, доцент

Л. М. Дейніс, канд. екон. наук, доцент

 

Коректор: А. О. Ковальова

 

Зміст

 

стор.

Вступ 4

1. Загальні положення 5

2. Мета та завдання дипломної роботи 5

3. Загальні вимоги до дипломної роботи 6

4. Обсяг та структура дипломної роботи 9

5. Проведення дослідження і написання роботи 15

6. Вимоги до оформлення дипломної роботи 15

7. Підготовка до захисту дипломної роботи 20

8. Порядок захисту дипломної роботи 20

9. Критерії оцінювання дипломної роботи 21

10. Додатки 23


ВСТУП

Навчально-методичною радою узагальнено напрацювання випускових кафедр щодо підготовки й захисту дипломних робіт. Найбільш повними й такими, що відповідають установленим вимогам, визнано розробку кафедри Фінансового менеджменту та фондового ринку, яка затверджена як „Основні вимогидо організації підготовки та захисту дипломних робітмагістрів усіх спеціальностей усіх форм навчанняОдеського державного економічного університету”.

Основні вимоги призначені для студентів-дипломників усіх форм навчання та викладачів, які здійснюють керівництво дипломної роботи магістра.

Метою основних вимог є надання студентам усіх спеціальностей необхідної методичної допомоги в організації раціональної та ефективної роботи щодо збору матеріалів, підготовки та захисту дипломної роботи як практичного втілення програми дисципліни „Методологія наукових досліджень”.

Основні вимоги визначають цілі та завдання дипломних робіт, поради щодо вибору теми, аналізу літератури; проведення дослідження, узагальнення та викладення матеріалу, вимоги щодо змісту, обсягу та оформлення робіт, підготовки їх до захисту перед Державною екзаменаційною комісією (ДЕК).

Основні вимоги до організації підготовки та захисту дипломних робіт магістрів розроблено відповідно до:

- Закону України „Про освіту” від 23.05.1991 р.;

- Закону України „Про вищу освіту” від 17.01.2002 р.;

- Основних вимог до дисертації та авторефератів дисертацій, затверджених наказом ВАК України №342 від 29.05.2007 р. (Бюлетень ВАК України №6, 2007 р.);

- Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, затвердженого наказом МОН України №161 від 2 червня 1993 р.;

- Положення про підготовку магістрів в Одеському державному економічному університеті, ухваленого вченою радою університету, протокол №6 від 29.03.2007 р.

- Положення про магістерську програму, ухваленого вченою радою ОДЕУ, протокол №2 від 09.11.2010 р.

 

Відповідно до Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, затвердженого наказом МОН України №161 від 2 червня 1993 р. випусковим кафедрам необхідно розробити методичні вказівки для студентів-дипломників з роз’ясненням специфічних особливостей теми відповідної спеціалізації, не повторюючи загальних засад Основних вимог.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Магістр − це освітньо-кваліфікаційний рівень фахівця, який на основі кваліфікації бакалавра або спеціаліста здобув поглиблені знання інноваційного характеру та спеціальні вміння, має певний досвід їх застосування та продукування нових знань для вирішення проблемних професійних завдань у певній галузі.

Магістр повинен мати фундаментальну наукову базу, володіти методологією наукової творчості, сучасними інформаційними технологіями, методами отримання, обробки, зберігання й використання наукової інформації, бути спроможним до творчої науково-дослідної та науково-педагогічної діяльності.

Магістерська робота − це самостійна випускна науково-дослідна робота, яка виконує кваліфікаційну функцію, тобто готується з метою публічного захисту й здобуття академічного ступеня магістра. Магістерська кваліфікаційна робота, з одного боку, має узагальнюючий характер, оскільки є своєрідним підсумком підготовки магістра, а з іншого – є самостійним оригінальним науковим дослідженням студента, у розробці якого зацікавлені установи, організації чи підприємства, при цьому студент упорядковує за власним розсудом накопичені наукові факти та доводить їх наукову цінність або практичну значимість.

Ознайомлення з Основними вимогами до організації підготовки та захисту дипломних робіт магістрів є обов’язковим розділом практичної частини програми дисципліни „Методологія наукових досліджень”.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)