АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Які є утиліти мережевої діагностики?

Програмні засоби діагностики

1) Команда NET DIAGS

Використовується для інтерактивної завантаження утиліти діагностики мережі.

Утиліта діагностики Personal NetWare (Network Diagnostics utility) дозволяє відстежувати операції мережі. Ця інформація представляє в основному інтерес для тих користувачів, які добре розуміють функції мережі.

Зокрема, вона дозволяє переглядати і відстежувати другі групи в мережі, порівнювати трафік клієнтів і серверів, порівняй-вати використання серверів, інформацію про диск клієнта, просмат-ривать інформацію про конфігурацію, статистику по серверах і клієн-там, а також тестувати підключення сервера і клієнта.

Утиліта мережевої діагностики має версії для DOS і MS Win-dows, які мають аналогічні функції, однак деякі засоб-тва унікальні і є тільки у версії для DOS.

За замовчуванням діагностика мережі дозволяється за її інсталля-ції. Щоб заборонити або знову дозволити її після заборони, використовують утиліту SETUP. Ця утиліта автоматично додає в файл NET.CFG вашого комп'ютера команду VLM = NMR.VLM. При включенні цієї команди при запуску операційної системи автоматично за-пускається модуль Network Management Responder.

У Windows утиліта мережевої діагностики має графічний ін-терфейс. Для доступу до неї відкрийте в Program Manager групу Per-sonal NetWare і виберіть піктограму Network Diagnostics. Виводи-диться вікно NetWork Diagnostics.

Версія для DOS має всі діагностичні засоби, включений-ні у версію для Windows, а також деякі додаткові засоб-тва. Для доступу до них наберіть у відповідь на системну підказку команду: PNWDIAGS або NET DIAGS.

Для перегляду доступні всі сегменти мережі. Кожна мережа ідентифікується унікальним шестнадцатиричном номером. Для перегляду іншої мережі виберіть в основному меню Select Data і в меню Data Selection Items пункт Select a Network. Виводиться список доступ-них мережевих номерів. Виберіть в ньому потрібну мережу, поверніться в ос-новних меню і виберіть View Configuration. Ви побачите всі компь-ютера (вузли) мережі, включаючи клієнтів і сервери. Показують лише імена вузлів. Associate Network Names option дозволяє вивести їх імена.

2) ScanLink

Програма ScanLink призначена для обробки інформації, накопиченої приладом в процесі тестування кабельних мереж. Воно легко встановлюється на будь-яку робочу станцію. Передача даних з приладу здійснюється через послідовний порт, для чого він комплектується відповідним шнуром. Вибором пункту "Upload" дані завантажуються в комп'ютер і сортуються згідно з датою проведення тестів. Після цього можна видалити інформацію з приладу. Програма здатна друкувати на принтер табличні звіти, і звіти для сертифікації мереж. Додатково ScanLink має можливість зберігати дані в стандарті CSV, для обробки інформації в таких програмах, як Exel, Access і Word, і создватать довільні для них шаблони.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)