АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модель з фіксованим об’ємом і рівнем обслуговування

Читайте также:
  1. CAPM - модель оценки долгосрочных активов
  2. D) На специально подготовительные и модельные микроциклы.
  3. I. Базовая модель оценки ценных бумаг.
  4. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  5. S-образная модель роста популяции
  6. Автомодельность
  7. Административная модель
  8. Адміністративний порядок захисту прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок.
  9. Аналіз витрат на обслуговування виробництва
  10. Аналітична математична модель поверхні (підводного аппарата)
  11. Англо-американская модель
  12. Англо-американська модель корпоративного управління

Модель з фіксованим об’ємом замовлення безперервно відслідковує рівень запасу і розміщує нове замовлення, коли запас досягає деякого значення R.

Величина резервного запасу залежить, як уже вказувалось, від потрібного рівня обслуговування. Кількість виробів Q, які необхідно замовити, обраховуються звичайним способом (враховуючи потребу, витрати, пов’язані з дефіцитом, витрати на розміщення замовлення, витрати на розміщення замовлення, витрати на зберігання іт.д.). Потім встановлюється точка чергового замовлення, яка враховує очікувану потребу на протязі періоду виконання замовлення, плюс резервний запас, який визначається необхідним рівнем обслуговування. Таким чином, найважливіша різниця між моделлю, в якій потреба відома, і такою, в якій потреба невідома, полягає у визначенні точки чергового замовлення. Об’єм замовлення в обох випадках один і той же. При цьому елемент невизначеності враховується в резервному запасі. Точка чергового замовлення обраховується наступним чином:

R = davL + z , де (10.6)

R – точка чергового замовлення (в одиницях);

dav – середня денна потреба;

L – період виконання замовлення в днях (період між моментом розміщення замовлення і моментом отримання виробів по цьому замовленню);

z – число стандартних відхилень для заданого рівня обслуговування;

- стандартне відхилення попиту на протязі періоду виконання замовлення.

Член z являє собою величину резервного запасу.

Якщо розглядати ситуацію з сумуванням денних потреб, то d може бути прогнозованою потребою, яка використовує любу із моделей прогнозування. Якщо, наприклад, для обрахунку d використаний 30-денний період, то просте середнє можна обчислити наступним чином:

, (10.7)

де n – кількість днів.

Стандартне відхилення денної потреби знаходиться за формулою:

(10.8)

Оскільки відноситься до одного дня, у випадку, якщо час виконання замовлення охоплює декілька днів, то стандартне відхилення ряду незалежних подій дорівнює кореню квадратному із суми дисперсій. Таким чином, в загальному випадку:

(10.9)

Тепер нам потрібно знайти z. Припустимо, ми вирішили обчислити рівень обслуговування Р (нехай, наприклад, Р = 0,95). В цьому випадку на протязі року ми відчували б дефіцит (1 - Р)D виробів, або 0,05 D, де D – річна потреба. Якби ми кожний раз замовляли Q виробів, то розміщували б D/Q замовлень в рік. Очікуваний дефіцит виробів, який приходиться на кожний раз складе Е(z) . Для одного року очікуваний дефіцит виробів становить Е(z) * D/Q. Таким чином ми маємо:

Відсоток дефіциту * Річна потреба = Дефіцит виробів, які приходяться на одне замовлення * Число замовлень за рік, тобто:

(1 - Р)* D = Е(z) * D/Q (10.10)

Після вирішення цього рівняння отримаємо:

Е(z) = , (10.11)

де Р – необхідний рівень обслуговування (наприклад, задоволення 95% потреби);

(1 – Р) – незадоволена частина потреби;

D – річна потреба;

- стандартне відхилення потреби на протязі періоду виконання замовлення;

Q – економічний розмір замовлення, який обчислюється звичайним способом (наприклад, );

Е(z) – очікуваний дефіцит виробів в кожному циклі замовлення, визначається за нормативною літературою, при .


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)