АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Операції за надходженнями до спеціального фонду Державного бюджету

Читайте также:
  1. Агент генеральний агентські операції
  2. Активними операціями називаються операції з розміщення банківських ресурсів.
  3. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.
  4. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  5. Арифметичні операції
  6. Банківські операції на міжнародних ринках.
  7. Безготівкові операції банків
  8. Безоплатне отримання об'єктів основних засобів шляхом виділення з бюджету або передача іншим підприємством – на схемі
  9. Безспірне списання коштів державного бюджету для відшкодування (компенсації) шкоди, заподіяної фізичним та юридичним особам
  10. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  11. Біржові операції
  12. Біржові операції з цінними паперами

Платежі до бюджету, які відповідно до закону України про Державний бюджет України на відповідний рік є доходами спеціального фонду Державного бюджету, крім власних надходжень бюджетних установ та організацій, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в управліннях Державного казначейства за балансовим рахунком 3121 "Надходження коштів спеціального фонду Державного бюджету, які спрямовуються на спеціальні видатки" Плану рахунків бухгалтер­ського обліку виконання Державного та місцевих бюджетів. Інформація щодо коштів, які зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3121, або повертаються з них, одночасно відображається на рахунках, відкритих за балансовим рахунком 6112 "Доходи спеціального фонду Державного бюджету". Кредитовий залишок за балансовим рахунком 6112 дає інформацію про надходження коштів (з урахуванням повернень платежів) до спеціального фонду Державного бюджету з початку року.

Для щоденного перерахування платежів, які надійшли до спеціального фонду Державного бюджету, управління Державного казначейства та Державне казначейство України (центральний рівень) відкривають рахунки за балансовим рахунком 3122 "Кошти спеціального фонду Державного бюджету, які спрямовуються на спеціальні видатки" окремо Sa кожним видом надходжень.

Залишки коштів за день (з урахуванням повернень) з аналітичних рахунків, відкритих за балансовим рахунком 3121 "Надходження до спеціального фонду Державного бюджету, які спрямовуються на спеціальні видатки", у встановлений регламентом час засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних до­кументів перераховуються (списуються) на відповідні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3122 "Кошти спеціального фонду Державного бюджету, які спрямовуються на спеціальні видатки".

Обласні управління Державного казначейства відповідно до вста­новленого регламенту своїми платіжними дорученнями перераховують кошти на рахунки, відкриті у Державному казначействі України за балансовим рахунком 3122. Інформація щодо перерахування суми доходів Державному казначейству України одночасно відображається на рахунках, відкритих за балансовим рахунком 8212 "Кошти спеціального фонду Державного бюджету, передані вищим органам Державного казначейства".

Дебетовий залишок за балансовим рахунком 8212 дає інформацію про кошти спеціального фонду Державного бюджету, пере­раховані з початку року.

Порядок відображення в обліку руху коштів спеціального фонду Державного бюджету подано на рисунку 2.

Рис. 2. Схема зарахування та обробки платежів за надходженнями до спеціального фонду Державного бюджету

 

Операції за платежами, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами Державного бюджету

Платежі, які відповідно до закону України про Державний бюджет України на поточний рік розподіляються між загальним та спеціальним фондами Державного бюджету, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3131 "Надходження, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами Державного бюджету" Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання Державного та місцевих бюджетів. Дані про надходження та повернення надмірно або помилково сплачених платежів одночасно відображається на рахунках, відкритих за балансовим рахунком 6113 "Доходи Державного бюджету, що підлягають розподілу між загальним та спеціальним фондами". Кредитовий залишок за рахунком 6113 дає інформацію про над­ходження з урахуванням повернення платежів, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами Державного бюджету з початку року.

Для щоденного перерахування коштів до Державного казна­чейства України (центральний рівень) обласні управління Держав­ного казначейства та Державне казначейство України (центральний рівень) відкривають рахунки за кожним видом надходження за балансовим рахунком 3132 "Кошти, які розподіляються між загаль­ним та спеціальним фондами Державного бюджету".

Залишки коштів за день (з урахуванням повернень) з аналітичних рахунків, відкритих за балансовим рахунком 3131 "Надходження, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами Дер­жавного бюджету", за встановленим регламентом засобами про­грамного забезпечення шляхом формування меморіальних докумен­тів перераховуються (списуються) на рахунки, відкриті за балан­совим рахунком 3132 "Кошти, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами Державного бюджету".

Обласні управління Державного казначейства своїми платіжними дорученнями за встановленим регламентом перераховують кошти на рахунки, відкриті у Державному казначействі України за балансовим рахунком 3132.

Інформація щодо перерахування коштів Державному казначейству України одночасно відображається на рахунках, відкритих за балансовим рахунком 8213 "Кошти Державного бюджету, що підлягають розподілу між загальним і спеціальним фондом, передані вищим органам Державного казначейства".

Дебетовий залишок за балансовим рахунком 8213 дає інформацію про суми платежів, перераховані з початку року, що підля­гають розподілу між загальним та спеціальним фондами Державного бюджету.

У Державному казначействі України здійснюється розподіл кош­тів між загальним і спеціальним фондами Державного бюджету відповідно до нормативів, визначених законом України про Дер­жавний бюджет України на відповідний рік.

Кошти, які належать спеціальному фонду Державного бюд­жету, перераховуються на рахунок, відкритий за балансовим рахунком 3121 "Надходження коштів спеціального фонду Держав­ного бюджету, які спрямовуються на спеціальні видатки", для по­дальшого зарахування на відповідні спеціальні та/або особові та спеціальні реєстраційні рахунки розпорядників коштів.

Кошти, які належать загальному фонду Державного бюджету, перераховуються на рахунок, відкритий за балансовим рахунком 3111 "Надходження до загального фонду Державного бюджету".


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)