АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основные условия учета налоговаого векселя

Читайте также:
  1. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  2. E. которая не обладает гибкостью и не может адаптировать свои свойства к окружающим условиям
  3. I. Основные профессиональные способности людей (Уровень 4)
  4. I. Основные теоретические положения для проведения практического занятия
  5. I. Основные теоретические положения для проведения практического занятия
  6. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.
  7. I.6.1.Кризис административно-командной системы в условиях завершения восстановления народного хозяйства после окончания Отечественной войны.
  8. II. Механизмы и условия социализации личности
  9. II. Основные задачи и функции Отдела по делам молодежи
  10. II. ОСНОВНЫЕ ЗАДАЧИ СЛУЖБЫ ОХРАНЫ ТРУДА
  11. II. Основные принципы
  12. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.

І. Загальні положення 1. Цим Порядком, розробленим відповідно до пункту 11.5 Закону України "Про податок на додану вартість" (далі - Закон), встановлюються єдині правила випуску, обігу обліку та погашення векселів, які випускаються (далі - видаються) платниками податку на додану вартість при ввезенні (пересиланні) товарів на митну територію України на суму податкового зобов'язання. Дія цього Порядку поширюється на ввезені (імпортовані) товари, оформлення митної декларації щодо яких проводиться з дня набрання чинності Законом незалежно від дати укладення договорів (контрактів), відповідно до яких здійснюється їх ввезення, та дати перетину державного кордону України. 2. У цьому Порядку наведені нижче терміни мають таке значення:

· податковий вексель - простий вексель, що видається платником податку на додану вартість на суму податкового зобов'язання при ввезенні (пересиланні) товарів на митну територію України;

· аваль - вексельне поручительство, згідно з яким комерційний банк приймає на себе відповідальність за оплату податкового векселя перед векселедержателем і яке оформляється гарантійним написом банку на векселі чи на спеціальному додатковому аркуші (алонж) окремо для кожного окремого примірника кожного векселя. Забороняється оформлення аваля одним документом більше ніж на один вексель.

3. Зобов'язання щодо сплати податку на додану вартість при ввезенні (пересиланні) товарів на митну територію України виникають у день оформлення ввізної митної декларації, але сплату можна відстрочити шляхом видачі податкового векселя. 4. Податковий вексель може бути видано лише особою, яка відповідає всім наведеним нижче вимогам:

· є платником податку на додану вартість відповідно до вимог статті 2 Закону;

· зареєстрована як платник податку на додану вартість згідно з статтею 9 Закону та внесена до реєстру платників податку на додану вартість;

· має індивідуальний податковий номер, присвоєний як платнику податку на додану вартість.

Особи, які не відповідають хоча б одній з вимог цього пункту сплачують податок на додану вартість при ввезенні (пересиланні) товарів на митну територію України в установленому порядку без видачі податкового векселя. 5. Податковий вексель не може бути видано на суму податку на додану вартість щодо ввезених (пересланих) на митну територію України підакцизних товарів та товарів, які відносяться до товарних груп 1-24 Гармонізованої системи опису та кодування товарів. Виданий податковий вексель не підлягає передачі шляхом індосаменту. Обов'язки з погашення податкового векселя не можуть передаватися іншим особам, незалежно від їх взаємовідносин з векселедавцем. За користування податковим векселем не нараховуються проценти або інші види плати, передбачені законодавством для інших видів векселів.

УСЛОВИЯ. 1. Облік податкових векселів здійснюється органами митного контролю та державними податковими адміністраціями. 2. Облік податкових векселів органами митного контролю ведеться в порядку, встановленому Держмитслужбою. 3. Державна податкова адміністрація за місцезнаходженням платника податку, яким видано податковий вексель, веде облік векселів у за формою згідно з додатком № 3 до цього Порядку. Журнал має бути пронумерований, прошнурований та скріплений гербовою печаткою державної податкової адміністрації. Податковий вексель, отриманий від органу митного контролю, реєструється в журналі вхідної кореспонденції і записується в журнал обліку податкових векселів в день його отримання. На отриманому векселі ставиться номер, під яким вексель зареєстровано в журналі вхідної кореспонденції, номер, під яким вексель зареєстровано в журналі обліку податкових векселів та робиться запис "Взято на облік". У журналі зазначається дата оформлення векселя, дата, коли вексель має бути оплачений, ставиться відмітка про надходження до бюджету коштів за оплачений вексель. 4. Облік податкових векселів платником податку ведеться відповідно до порядку бухгалтерського обліку податку на додану вартість, встановленого Мінфіном. 5. Контроль обліку податкових векселів здійснюють державні податкові адміністрації на підставі даних, одержаних від органів митного контролю, податкових декларацій та платіжних документів на сплату сум податку на додану вартість за оплаченими векселями.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)