АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пріоритети співробітництва між Україною та ЄС

Читайте также:
  1. Глава 42. Загальні засади міжнародного співробітництва
  2. Загальна характеристика правових відносин між Україною та ЄС - Угода про партнерство та співробітництво
  3. Здобуття Україною незалежності.
  4. Координація співробітництва держав у боротьбі зі злочинністю як одна з форм діяльності ООН.
  5. Міжн. пріоритети екологічно безпечного управління.
  6. ОБСЄ (Організація з безпеки та співробітництва у Європі)
  7. Обслуговуючий технологічний цикл: технологія бронювання туристських послуг та форми співробітництва тур операторів з партнерами, розробка технологічної документації.
  8. Організація з безпеки та співробітництва в Європі
  9. Основні напрямки й форми міжнародного співробітництва
  10. Основні пріоритети та показники соціального розвитку національної економіки. Стан соціальної сфери України
  11. Початок доби Руїни. Втрата Україною державної незалежності
  12. Принципи ОЕСР (Організації економічного співробітництва й розвитку)

Щорічно Радою з питань співробітництва між Україною та ЄС, з урахуванням стану виконання пріоритетів, визначених на попередньому засіданні, схвалюються пріоритетні напрямки двостороннього співробітництва в рамках імплементації Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС на наступний період.

На попередньому Шостому засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС (18 березня 2003 р. м. Брюссель) Сторони визначили 7 пріоритетів імплементації Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС:

1. Енергетика. Цей пріоритет охоплюватиме реформу енергетичного сектору, включаючи приватизацію енергогенеруючого та розподільчого сектору та реформу вугільного сектору, продовження співробітництва у сфері відновлювальної енергетики та енергоефективності; інфраструктура транспортування енергоресурсів, особливо транзит газу; ядерна безпека і пов’язані з цим питання, включаючи закриття ЧАЕС та допомогу ЄС та країн Великої сімки у цьому секторі.

2. Торгівля та інвестиції. Сторони концентруватимуть роботу на заходах з метою пришвидшення переговорного процесу по вступу України до СОТ, включаючи прийняття та впровадження міжнародних стандартів і технічного регулювання, посилення захисту прав інтелектуальної власності відповідно до правил УПС та СОТ. Маючи на увазі зазначене та з метою сприяння загальному інвестиційному клімату, сторони продовжуватимуть докладати зусилля задля вирішення проблемних питань у торгівлі та у сфері інвестицій.

3. Юстиція і внутрішні справи. Співробітництво концентруватиметься на впровадженні Плану дій ЄС, прийнятого Радою та затвердженого Україною. Це включатиме підготовку та здійснення таблиці впровадження, моніторингу, оцінки та визначення щорічних пріоритетів. Пріоритети концентруватимуться на переговорах щодо угоди про реадмісію; посиленні менеджменту кордонів, включаючи розвиток прикордонної інфраструктури, питаннях міграції, судовій реформі, верховенстві права, боротьбі з організованою злочинністю у всіх її формах, а також боротьбі з тероризмом. Сторони також обговорюватимуть питання, які торкаються розширення ЄС, включаючи питання віз.

4. Наближення законодавства України до норм і стандартів ЄС є ключовою метою і буде відображеною у технічній допомозі ЄС.

5. Охорона навколишнього середовища. На додаток до співробітництва у сфері ядерної безпеки сторони мають намір концентрувати роботу насамперед на впровадженні Кіотського протоколу. Співробітництво також включатиме проблеми, пов’язані з погіршенням екологічної ситуації на Дунаї та на Чорному морі, включаючи очищення стічних вод, та підготовку до Конференції міністрів навколишнього середовища у Києві у 2003 році.

6. Співробітництво у транспортній сфері включатиме подальшу інтеграцію української транспортної інфраструктури, зокрема портів, до європейської транспортної мережі в рамках панєвропейських транспортних коридорів, Чорноморського Панєвропейського транспортного простору ПЕТРА та ТРАСЕКА.

7. З метою належного вирішення всіх питань у пріоритетних сферах співробітництва та з огляду на розширення ЄС, особлива важливість надаватиметься посиленню регіонального та транскордонного співробітництва.

На основі двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері науки і техніки, що була підписана у 2002 році, Сторони розвиватимуть далі співробітництво у даній галузі, а також вивчатимуть можливості для співробітництва у сфері досліджень космосу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)