АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З’ЄДНАННЯ, ЕСКІЗИ ДЕТАЛЕЙ ТА СКЛАДАЛЬНИЙ КРЕСЛЕНИК

Читайте также:
  1. Ведомость деталей
  2. Выбор материалов для изготовления деталей редуктора
  3. ВЫПОЛНЕНИЕ ЧЕРТЕЖЕЙ ДЕТАЛЕЙ
  4. де Nміс – програма випуску деталей за місяць, шт.
  5. Изображения соединений деталей машин
  6. Интерпретация II («психология деталей»)
  7. Конструирование редукторов. Рабочие чертежи деталей.
  8. Контроль и дефектовка деталей.
  9. Обозначения на чертежах допусков формы и расположения поверхностей деталей. ГОСТ 2.308-79
  10. ОБРАБОТКА НАРУЖНЫХ ПЛОСКОСТЕЙ КОРПУСНЫХ ДЕТАЛЕЙ
  11. Основні критерії роботоздатності і розрахунку деталей машин.

1. Чим відрізняється ескіз деталі від її робочого кресленика?

Ескіз деталі відрізняється від робочого креслення оформленням. Ескіз виконується на будь-якому папері, від руки, у довільному масштабі, лише з дотриманням пропорцій. Робоче креслення виконується не креслярському папері із застосуванням креслярських інструментів, з дотриманням стандартних масштабів.

2. В яких одиницях наносять лінійні розміри на машинобудівних кресленнях?

Лінійні розміри на машинобудівних кресленнях наносять у міліметрах.

3. Як наносяться розмірні числа на машинобудівних креслениках? Як наносяться цифри кутових розмірів?

Розмірні числа треба розміщувати над розмірною лінією паралельно їй та якомога ближче до її середини. Якщо не вистачає місця для розмірних чисел над розмірною лінією, то їх розміщують на продовженні розмірної лінії або виносять на поличку, розміщену паралельно основному напису рисунку.

Кутові розміри наносяться над концентричною розмірною лінією якомога ближче до її середини. Для малих кутів розміри можна виносити на поличку незалежно від зони розміщення.

Наносячи кілька паралельних або концентричних розмірних ліній на невеликій відстані одна від одної, розмірні числа розміщують у шаховому порядку. Розмірне число не повинно відокремлювати або перетинати будь-які лінії креслення. Не можна розривати лінію видимого контуру для нанесення розмірного числа. Не дозволяється також розміщувати розмірне число в місці перетину розмірних, осьових та центрових ліній. У разі потреби можна переривати лінії штриховки для нанесення розмірного числа.

4. Що таке конструкторські, вимірювальні та технологічні бази деталі?

Конструкторська база деталі – це база деталі, відносно якої визначають на кресленні положення інших деталей.

Вимірювальна база деталі – це база деталі, від якої виконується відлік виконання розмірів при обробці або складанні виробу..

Технологічна базадеталі – це база, яка використовується для визначення положення виробу в процесі виготовлення або ремонту.

5. Які розміри обов’язково наносяться на кресленику?

На кресленнях обов’язково наносяться ті розміри, які визначають величину зображуваного предмета чи його окремих частин та забезпечують їх виготовлення.

6. Які рознімні та не рознімні з’єднання ви знаєте? Їх класифікація.

З’єднання можуть бути рухомими і нерухомими. Нерухомі з’єднання поділяються на рознімні і нерознімні.

Рознімні з’єднання:

- нарізеві з’єднання: болтові, гвинтові, шпилькові, трубні, ходові;

- з’єднання без нарізі: шліцьові, шпонкові, штифтові, шплінтові;

Нерознімні з’єднання: паяні, клеєні, клепані, зварні, армовані, а такою з’єднання, одержані запресовкою, заливкою, розвальцовкою, завальцовкою, зшиванням, посадкою з натягом та інші.

7. Що таке нарізь? Її параметри. Які види нарізі розрізняють залежно від її профілю?

Нарізь – це поверхня, утворена при гвинтовому переміщенні довільною площею контуру по циліндричній, конічній або іншій поверхні.

Основні параметри нарізів: зовнішній (номінальний) діаметр нарізу D; внутрішній діаметр нарізі D1; середній діаметр нарізі D2; крок нарізі Р; хід нарізі Р; кут профілю нарізі α, збіг нарізі.

Види нарізі залежно від її профілю: трикутна, трапецеїдальна, упорна, кругла, прямокутна.

8. Яким чином зображують нарізь на стержні, в отворі, в нарізевому з’єднанні?

На кресленнях всі нарізі зображують умовно. На стержні (зовнішня нарізь) зовнішній діаметр зображується основною лінією, внутрішній – суцільною тонкою лінією. Якщо нарізь невидима, то її межі показують штриховими лініями і по зовнішньому, і по внутрішньому діаметру. В отворі (внутрішня нарізь) зовнішній діаметр зображується суцільною тонкою лінією, внутрішній – суцільною товстою лінією Для показу нарізі у з’єднанні застосовують розрізи площиною, яка проходить через вісь з’єднання.

9. Що таке зварне, заклепкове, паяне, клеєне, армоване з’єднання?

Зварне з’єднання – це сукупність деталей, з’єднаних між собою за допомогою зварювання.

Заклепкове з’єднання – це сукупність деталей, з’єднаних між собою за допомогою заклепок. Заклепка – це циліндричний стержень, який має на одному кінці головку і призначений для не рознімного з’єднання деталей.

Паяне з’єднання – це сукупність деталей, з’єднаних між собою за допомогою додаткового легкоплавкого сплаву (припою).

Клеєне з’єднання – це сукупність деталей, з’єднаних між собою за допомогою клею.

Армоване з’єднання – це сукупність деталей, з’єднаних між собою за допомогою зміцнюючи матеріалів.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)