АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 6. Заходи забезпечення кримінального провадження

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  3. VI. Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  4. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  5. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  6. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  7. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  8. VП. Матеріали методичного забезпечення
  9. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  10. Адвокат у справах окремого провадження.
  11. АКТИВІЗАЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
  12. АНТИІНФЛЯЦІЙНІ ЗАХОДИ

 

1. Слідчий здійснює кримінальне провадження за фактом вчинення розбійного нападу. Зібравши докази, які на його думку, давали відповідні підстави, слідчий повідомив про підозру Романову. Романов свою участь у вчиненні злочину заперечував і стверджував, що він знайде свідків, які зможуть підтвердити його алібі. Однак на наступні виклики слідчого підозрюваний не з’являвся, встановлено, що місцем проживання він не знаходиться, є достатні підстави вважати, що він переховується. Слідчий вважає, що до підозрюваного необхідно обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Що повинен вдіяти слідчий. Складіть відповідний процесуальний документ.

2. Слідчий здійснює досудове провадження щодо злочину, передбаченого ч. 2 ст. 147 КК (захоплення заручників). Одержавши дані, що заручники утримуються в заміському будинку Копанця, слідчий разом з працівниками міліції проник до зазначеного будинку, де було звільнено заручників та затримано Копанця та ще двох його співучасників. Якими повинні бути наступні дії слідчого. Складіть відповідні процесуальні документи.

3. Прокурор звернувся до слідчого судді з клопотанням про обрання запобіжного заходу до Мартовича, якому повідмлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК. Під час розгляду клопотання Мартович заявив, що слідчий суддя, який розглядає клопотання, має особисту зацікавленість, оскільки діти Мартовича та слідчого судді, Котова, навчаються в одному класі, між ними склалися неприязні відносини, Котов скаржився на сина Мартовича директору школи, а також до милиції в справах неповнолітніх. Захисник Мартовича, адвокат Свиридов вважає, що заяву підозрюваного необхідно оформити відповідно до КПК.

Чи передбачена можливість заявлення відводу слідчому судді? Складіть документ від имені захисника.

1. Слідчий здійснював кримінальне провадження щодо злочину, передбаченого ч. 3 с. 120 КК (доведення до самогубства неповнолітнього). На підставі зібраних ним деяких доказів, він повідомив про підозру К. В ході подальшого досудового розслідування слідчий дійшов висновку, що наявних доказів недостатньо для складення обвинувального акту та направлення його до суду, можливості отримання інших доказів вичерпані. Слідчий своею постановою закрив кримінальнк справу щодо К. Копію постанови було направлено потерпілим (батькам загиблої). Потерпілі не згодні з постановою слідчого, вони вважають, що в доведенні до самогубства їх дочки винен саме К. Потерпілі звернулися до адвоката, якого обрали своїм представником, з проханням оскаржити постанову. Чи є така можливість, складіть відповідний процесуальний документ.

2. Слідчий звернувся з клопотанням (погодженим з прокурором) про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Самойлова, якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК (грабіж, поєднаний з насильством). В клопотанні було зазначено, що Самойлов раніше був засуджений та відбував покарання у вигляді позбавлення волі, він може, на думку слідчого впливати на потерпілого та деяких свідків.

Підозрюваний пояснив, що він не вчиняв грабіж, потерпілий заборгував йому значннц суму грошей, на протязі довгого часу не повертав борг, тому він звбрав у потерпілого золотий ланцюжок та мобільний телефон з метою примусити його віддати гроші.

Захисник підозрюваного надав довідки з місця роботи підозрюваного та з місця проживання, зазначив, що на утриманні підозрюваного знаходиться двоє неповнолітніх дітей, дружинв не працює, бо здійснює нагляд за малими дітьми. Щодо судимості, захисник звернув увагу на те, що Самойлов був засуджений за ст. 286 – порушення правил безпеки дорожнього руху, що ніяк не пов’язане з тим злочином, в якому його звинувачує слідчий.

Слідчий суддя вважає, що в даному провадженні доцільно обрати запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Сформулюйте рішення слідчого судді.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)