АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хід виконання та зміст практичної роботи. Задача:В середовищі Excel виконайте створення діалогу, макрокоманди шляхом візуального програмування

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. III. Основний зміст роботу
  6. IV. Діяльнісна змістова лінія
  7. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  8. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  9. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  11. V. Зміст навчального матеріалу
  12. V. Зміст теми заняття.

Задача: В середовищі Excel виконайте створення діалогу, макрокоманди шляхом візуального програмування, в редакторі програм перегляньте текст створеної програми, відредагуйте його, проаналізуйте програму по записам, охарактеризуйте зміст модулів програм.

Порядок виконання роботи:

1. Створіть нову книгу Excel.

2. Клацніть правою клавішею мишки по ярлику робочого листа.

3. У контекстному меню виберіть команди Добавить/Окно диалога, до робочої книги буде вставлено лист з заготовкою діалогу.

4. Викличте на екран панель інструментів Элементы управления (Вид/Панели инструментов/Элементы управления). Ознайомтеся з виглядом і призначенням кнопок на цій панелі.

5. Дайте листу діалогу оригінальну назву «Мій діалог» (клацніть правою кнопкою миші по ярличку листа діалогу, в контекстному меню виберіть Переименовать).

6. Створіть простий діалог з використанням кнопок ОК, Отмена та рядка введення. Добавляйте з допомогою панелі інструментів „ Элементы управления ” управляючі елементи в робочому полі діалогу. Задайте для рядка заголовку вікна діалогу назву „Мій діалог”, напишіть статичний текст „Введіть текст” та намалюйте рядок введення (поле вводу).

7. Увійдіть в середовище Visual Basic командою Сервис->Макрос->Редактор Visual Basic. Вставте новий модуль Visual Basic командою Вставка->Модуль(Insert->Module).

8. В вікні редактора коду модуля наберіть текст програми:

‘Запуск ділога

Sub StartDialog()

‘Очистимо поле вводу

DialogSheets(“Мій діалог”).EditBoxes(1).Text=””

‘Показати діалог

DialogSheets(“Мій діалог”).Show

End Sub

‘Реакція на натиснення кнопки ОК

Sub OK()

‘Отримати рядок з поля вводу

s=ActiveDialog.EditBoxes(1).Text

‘Сховати діалог

ActiveDialog.Hide

‘Показати введений рядок

MsgBox s

End Sub

‘Реакція на натиснення кнопки Отмена

Sub Cancel()

ActiveDialog.Hide

End Sub

9. Поверніться до роботи з листом „Мій діалог”, клацніть правою клавішею миші по кнопці ОК у вікні діалогу, виберіть команду назначити макрос, виберіть в списку ім’я макросу назву процедури ОК і закрийте діалог кнопкою ОК у вікні „ Назначити макрос об’єкту ”.

10. Повторіть дії пункту 9 для кнопки „ Отмена ”, призначте їй процедуру Cancel.

11. Поверніться до редактора Visual Basic, встановіть текстовий курсор в середину процедури StartDialog() і натисніть клавішу F5 для запуску програми. Протестуйте створений діалог.

12. Опишіть порядково текст процедури, проаналізуйте його.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)