АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хід виконання та зміст практичної роботи. Задача. Створіть форму для доповнення таблиці Клієнти бази даних новими записами, які міститимуть інформацію про фізичні особи (не організації)

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. III. Основний зміст роботи
  3. III. Основний зміст роботу
  4. IV. Діяльнісна змістова лінія
  5. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  6. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  7. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  9. V. Зміст навчального матеріалу
  10. V. Зміст теми заняття.
  11. V. Зміст теми попереднього заняття.
  12. VI. ЗМІСТ ЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ

Задача. Створіть форму для доповнення таблиці Клієнти бази даних новими записами, які міститимуть інформацію про фізичні особи (не організації).

Форма повинна містити усі поля таблиці Клієнти, крім Посада, Звертатися до, Факс. Для створення такої форми найкраще скористатися автоформою (в стовпчик), а потім внести зміни у проект в режимі конструктора. Виберіть у діалоговому вікні Новая форма елемент Автоформа: в столбец та таблицю Клієнти програма створить нову форму.

У режимі конструк­тора знищіть елементи керування (написи та поля), які відповідають полям Посада, Звертатися до, Факс. Після зміни розташування елементів керування, які залишилися в проекті форми, збережіть форму з назвою Покупка.

У режимі конструктора відредагуйте створену фор­му, змінивши її зовнішній вигляд та задавши такі власти­вості, щоб вона була придатною для виконання поставле­ного завдання, а саме для введення нових даних.

Для зміни зовнішнього вигляду скористайтеся фун­кцією автоформатування, яка почне працювати після на­тискання кнопки Автоформат панелі інструментів. Виберіть стиль оформлення (наприклад, Официальный).

Задайте параметри форматування елементам форми, виділяючи їх окремо або групами:

– змініть тексти у написах на українські;

– задайте для написів шрифт Аrіаl, а для даних у полях форми - Times New Roman. Розмір шрифту у всіх еле­ментах повинен бути 12;

– задайте для поля, в яке заноситиметься інформація поля КодКлієнта, шрифт Arial, курсив, розмір 14, зелений колір символів;

– для всіх елементів керування задайте розмір, який від­повідатиме розміру даних (пункт по размеру данных спи­ску Размер контекстного меню елементів).

– підберіть розміри областей форми так, щоб усі елеме­нти повністю відображалися у ній.

– відкрийте форму у режимі форми, задамо оптималь­ний розмір для перегляду на екрані та збережіть фор­му. Після повторного відкриття, форма матиме задані розміри на екрані.

– змініть властивості форми у відповідному вікні влас­тивостей, а саме:

оскільки за замовчуванням у рядку заголовку форми міститься стара назва Клієнти, змініть її на Покупці - вве­діть нову назву у комірку Подпись;

форма повинна використовуватись лише для доповнення даних, тому у комірці Ввод данных введіть параметр Да;

можна заховати кнопки переходу у вікні форми, за­давши у комірці Кнопки перехода опцію Нет.

у області заголовку помістіть напис Новий покупець та задамо для нього наступні параметри:

шрифт - Arial, курсив, 14 пт;

вирівнювання тексту напису - по центру;

розмір - за розміром даних;

змініть колір фону напису та перемістимо напис так, щоб він опинився посередині області заголовку.

У формі можна створити поле зі списком, яке відобра­жатиме значення поля Країна, причому при введенні да­них нового покупця можна буде назву існуючої країни ви­брати зі списку, а назву нової - ввести з клавіатури.

Для створення такого поля натисніть кнопку панелі елементів, яка відповідає елементу Поле со списком, та додайте цей елемент в області даних форми; при цьому за­пуститься майстер створення нового елемента.

Послідовність створення елемента за допомогою майстра такий:

перший крок - виберіть спосіб формування списку значень поля; у нашому випадку - об'єкт буде використо­вувати значення таблиці;

другий крок - виберіть таблицю, в якій знаходиться потрібне поле (Клієнти);

третій крок - зі списку полів таблиці Клієнти вибе­ріть поле Країна, дані з якого будуть утворювати список поля;

четвертий крок - задайте ширину стовпця списку;

• п'ятий крок - задайте опцію, яка дозволить за­пам'ятати у полі Країна вибране зі списку значення, тобто активізуйте Сохранить в поле;

шостий крок - задайте текст напису, який буде зв'яза­ний з полем (у нашому випадку - Країна).

Після завершення роботи майстра знищіть поле Країна, яке було у проекті форми, розмістіть створене поле зі списком у потрібному місці форми та відформату­йте його, задавши ті ж параметри, що й для інших полів форми.

Длятого, щоб створене поле зі списком виконувало задані в умові задачі функції, а саме дозволяло доповнюва­ти список назв країн, змініть деякі його властивості:

– на вкладці Макет (ці властивості впливають на відобра­ження значень у полі):

Число столбцов -1;

Ширина столбцов - 2,5 см;

Ширина списка - 2,5 см;

– на вкладці Данные:

Источник строк - SELECT [Кпієнти].[Країна] FROM Клієнти;

Ограничиться списком - Нет

– на вкладці Другие:

Имя - Країна

Для того, щоб у списку країн не повторювалися на­зви, використайте предикат мови SQL - DISTINCT, який при виборі значень поля Країнаназву кожної країни буде ви­водити лише один раз: у рядку властивості Источник строк (вкладка Данные вікна властивостей поля зі списком) за­пишемо вираз

SELECT DISTINCT [Клієнти].[Країна] FROM Клієнти.

У діалоговому вікні Последовательность перехода (яке відкриється після виконання команди Вид => После­довательность перехода) задайте послідовність переходу між полями форми відповідно до відображення їх на ек­рані, а саме: Код клієнта, Ім'я, Адреса, Місто, Область, Індекс, Країна, Телефон.

Збережіть зміни у проекті форми.

Відкрийте форму в режимі форми, на екрані з'являється чистий бланк для занесення інформації. Кла­вішею [Tab] чи [Enter] можна переміщатися по полях фо­рми та заповнювати її даними. Для внесення даних про країну можна скористатися існуючим списком або ввести назву нової країни з клавіатури. Після повторного відкри­вання форми, назва введеної країни уже знаходитиметься у списку.

 

Самостійно продумайте і створіть форми на основі інших таблиць БД.

Прозвітуйте викладачу, оформіть звіт з практичної роботи.

Завершіть роботу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)