АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організаційно-правові механізми фінансування капітального будівництва

Читайте также:
  1. В) Вибору джерел фінансування
  2. Вигоди і механізми Митного союзу
  3. Види підприємств, їх організаційно-правові форми
  4. Вихідні данні для проектування. Техніко-економічні обґрунтування (ТЕО) проектування та будівництва.
  5. Внутрішньосерцеві механізми регуляції діяльності серця.
  6. Галузь “Будівництво” та її техніко-економічні особливості. Господарський та підрядний методи будівництва. Види капіталів у будівництві.
  7. Геліометеотропні реакції та їх механізми.
  8. Гігієнічні принципи лікарняного будівництва. Гігієнічні вимоги до земельної ділянки і будівлі лікарні
  9. Господарський та підрядний методи будівництва.
  10. ДЖЕРЕЛА І ПОРЯДОК ФІНАНСУВАННЯ КАПІТАЛЬНИХ ВКЛАДЕНЬ
  11. Джерела фінансування
  12. Джерела фінансування капітальних вкладень.

Джерелами фінансування капітального будівництва можуть бути (ст. 10 ЗУ «Про інвестиційну діяльність»):- власних фінансових ресурсів інвестора (прибуток, амортизаційні відрахування, відшкодування збитків від аварій, стихійного лиха, грошові нагромадження і заощадження громадян, юридичних осіб тощо); - позичкових фінансових коштів інвестора (облігаційні позики, банківські та бюджетні кредити); - залучених фінансових коштів інвестора (кошти, одержані від продажу акцій, пайові та інші внески громадян і юридичних осіб); - бюджетних інвестиційних асигнувань; - безоплатних та благодійних внесків, пожертвувань організацій, підприємств і громадян. Зазвичай інвестор використовує власні, позичкові та залучені кошти. Водночас важливим джерелом фінансування є кошти державного та місцевого бюджетів. У такій формі, як правило, здійснюється державних та комунальних підприємств або у разі реалізації інвестиційного проекту будівництва, визнаного пріоритетним. Згідно з Порядком державного фінансування капітального будівництва (затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року №1764), яки є обов’язковим для підприємств, установ та організацій усіх форм власності, що здійснюють капітальне будівництво, у разі його фінансування за рахунок державних і змішаних капітальних вкладень: - державне фінансування капітального будівництва надається інвестиційним проектам, відбраним згідно з Порядком проведення на конкурсних засадах оцінки та відбору інвестиційних проектів, що передбачають залучення коштів державного бюджету, затвердженим постановою КМУ від 25.11.99 р. №2145; - форми державного фінансування: а) підприємствам державної та комунальної форми власності надаються на безповоротній основі; б) підприємствам іншої форми власності на умовах кредиту для фінансування капітального будівництва, проектні терміни якого не перевищують трьох, а в окремих випадках – п’яти років;

Забезпечення державного фінансування у відповідній формі та з дотриманням встановленого порядку; так здійснення видатків на капітальне будівництво за рахунок державних капітальних вкладень на умовах кредиту здійснюється в такому порядку: (а) можливість надання державних капітальних вкладень на умовах кредиту – лише за наявності забезпечення виконання зобов’язань з його погашення заставою або поручительством; (б) за використання кредиту встановлюється річна відсоткова плата на рівні облікової ставки Національного банку із застосуванням коефіцієнта 1,2; (в) укладення між головним розпорядником коштів та замовником (позичальником) кредитного договору після перевірки вищезазначених документів; обов’язковою умовою договору є забезпечення виконання зобов’язань з погашення кредиту заставою або поручительством; (г) кредит погашається, а відсотки за його користування нараховуються і сплачуються замовником відповідно до умов кредитного договору щокварталу не пізніше ніж 10 числа місяця, що настає за звітним кварталом, у якому здійснено перерахування суми кредиту, за рахунок власних коштів та інших джерел, крім коштів державного бюджету; (д) замовники (позичальники) подають в установленому порядку до відповідних органів Державного казначейства та головних розпорядників коштів державного бюджету звіт про використання державних капітальних вкладень, наданих на умовах кредиту та про їх повернення;Контроль за використанням державних капітальних вкладень.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)