АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З навчальної дисципліни

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  4. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЗІ СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНОЮ СХЕМОЮ (МІЖДИСЦИПЛІНАРНИМИ ЗВ’ЯЗКАМИ).
  5. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  6. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  7. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  8. В результаті вивчення дисципліни студенти повинні
  9. ВИДИ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ
  10. ВИМОГИ ДО ОБСЯГУ ЗНАНЬ НА ДЕРЖАВНИХ ІСПИТАХ З ДИСЦИПЛІНИ «МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ» (ЗГІДНО З ПРОГРАМОЮ)
  11. Витяг з навчальної програми
  12. Відзначимо наступні основні функції політичної соціології як навчальної дисципліни: світоглядну, пізнавальну, виховну, практично-політичну.

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Кафедра кримінального процесу

АДВОКАТСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ У ПРАВОЗАСТОСОВЧІЙ ПРАКТИЦІ

Навчально-методичні матеріали

для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістр за спеціальністю «Правознавство» (8.03040101) (за рахунок коштів фізичних, юридичних осіб, терміна навчання 1 рік, набір 2012 року)

 

 

Денна форма навчання

Київ 2012

 

 

Автор: О.Г. Яновська, доктор юридичних наук, професор кафедри кримінального процесу;

 

 

ОПИС НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Курс Характеристика дисципліни
Кількість кредитів, відповідних ECTS: 2 Модулів: 1 Загальна кількість годин: 108   Рік підготовки: 1 Семестр: 2 Лекції: 10 Семінарські заняття: 22 Самостійна робота: 72 Вид контролю: залік

 

АНОТАЦІЯ

 

Одним з основних обов’язків нашої держави є забезпечення прав та свобод людини і громадянина. Цьому сприяє діяльність адвокатури України, основні напрями діяльності якої зазначені в ст. 59 Конституції України: «Для забезпечення права на захист від обвинувачення та надання правової допомоги при вирішенні справ у суді та інших державних органах в Україні діє адвокатура».

Метою дисципліни «Адвокатська діяльність в правозастосовчій практиці» є вивчення організації діяльності адвокатури та шляхів її удосконалення, правового статусу адвоката та форм надання ним юридичної допомоги суб’єктам правовідносин в Україні.

Адвокатура як важливий інструмент демократії повністю відповідає вимогам спеціального правового інституту громадянського суспільства. Без існування інституту адвокатури просто неможливі створення правової держави, забезпечення гарантій захисту прав людини.

Засвоєння курсу «Адвокатська діяльність в правозастосовчій практиці» дозволить більш глибоко усвідомити завдання, які поставлені перед адвокатськими формуваннями, сприятиме зміцненню законності і правопорядку у всіх сферах суспільного життя, забезпеченню прав і законних інтересів як фізичних так іюридичних осіб.

Діяльність адвокатури пов’язана з діяльністю органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів України. Саме тому дана дисципліна має взаємозв’язок з такими дисциплінами як: «Кримінальний процес України», «Судові та правоохоронні органи України», «Цивільний процес України» тощо.

На опанування даної навчальної дисципліни навчальним планом передбачено 108 годин, з них: 10 годин - лекції, 22 годин - семінарські заняття, 72 годин – самостійна робота студентів. Формою підсумкового контролю є залік.

Перелік нормативних актів та літератури подається в цілому до усіх тем курсу.

Готуючись до семінарських занять слухачам необхідно, перш за все, ознайомитися з Конституцією України, в якій закладені основні засади щодо здійснення захисту та надання іншої правової допомоги в державі. Після цього слід ретельно проаналізувати положення нового Закону України " Про адвокатуру та адвокатську діяльність", де визначено поняття адвокатури, її завдання, принципи та організаційні форми діяльності адвокатури, основні види адвокатської діяльності, соціальні права адвоката та його помічника, структура й повноваження кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, відповідальність адвоката та підстави припинення адвокатської діяльності; загальні засади відносин адвокатури з органами юстиції та державного управління, а також деякі інші питання організації адвокатської діяльності в Україні.

Засвоївши матеріал курсу, слухачі повинні знати:

-поняття адвокатури;

- принципи та засади, на яких ґрунтується діяльність адвокатури в Україні;

- організаційні форми адвокатської діяльності;

- види адвокатської діяльності в Україні;

- права та обов’язки адвоката;

- гарантії адвокатської діяльності;

- випадки зупинення та припинення права на заняття адвокатською діяльністю;

- структуру й повноваження рад адвокатів та кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Уміти:

-вірно тлумачити та застосовувати норми чинного законодавства, що встановлюють порядок здійснення адвокатської діяльності;

- використовувати у практичній діяльності норми законів України та міжнародних угод, які регламентують вказану діяльність.

 

 

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

з навчальної дисципліни

«Адвокатська діяльність в правозастосовчій практиці»

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)