АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

з Управлінських інформаційних систем в аналізі і аудиті

Читайте также:
  1. A) Магнітоелектрична система.
  2. A) на этапе разработки концепций системы и защиты
  3. A) Объективный и системный
  4. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  5. B) Електромагнітна система.
  6. B) подготовка, системно построенная с помощью методов-упражнений, представляющая по сути педагогический организованный процесс управления развитием спортсмена
  7. B. агроэкосистемой
  8. C) Електродинамічна система.
  9. C. неживые системы
  10. CASE-технологія створення інформаційних систем
  11. Cтрахування в логістичних системах
  12. D – моделювання в графічній системі КОМПАС

Відповіді до теоретичних завдань ККР

Номер варіанту Рішення ситуаційних задач
  Яка операція і яку кореспонденцію буде формувати наведений документ «Прибутковий касовий ордер»? Відповідь:Введення залишків по касі. Дебет 301 - Кредит 00.
  Як у конфігурації «1С:Бухгалтерія» відобразити факт повернення грошей нашому підприємству? Відповідь:Факт повернення грошей можна відобразити за допомогою «Банковской виписки» (при безготівкових розрахунках) і «Приходного ордера» або «Расходного ордера» (при готівкових взаєморозрахунках).
  Підприємство має великий товарообіг. У бухгалтерії проходить багато видаткових накладних. Чи можна при виборі товарів бачити тільки ті позиції, за якими є залишок? Відповідь:У типовій конфігурації ця можливість не реалізована. Однак, платформа «1С:Підприємство 7.7» дозволяє виконувати фільтрацію довідників за різними умовами. Реалізувати таку можливість можна або самостійно, змінивши конфігурацію.
  Для списання запасів встановлено метод FIFO. За допомогою якого звіту можна пересвідчитися, що програма правильно списує запаси? Чи можлива така перевірка? Відповідь:Відповідь ґрунтується на припущенні, що користувач працює з типовою конфігурацією «Комплексний облік для України». Інформація про порядок списання запасів може бути отримана за допомогою звіту «Партии ТМЦ». У діалозі звіту треба вимкнути прапорець «По партиеобразующим документам», за потреби встановити фільтри за товарами і натиснути кнопку «Сформировать». У звіті буде виведена інформація про рух товарів у розрізі партій. У колонці «Расход» відображається кількість і сума списання ТМЦ.
  Для розрахунку зарплати «заднім числом» не можна встановити початок місяця. Як змінити в комплексній конфігурації поточний період? Відповідь: Зміна періоду розрахунку заробітної плати відбувається в журналі розрахунків «Зарплата». Слід відкрити журнал розрахунків (меню Журналы – Зарплата) і вибрати пункт «Сменить период расчета» з меню «Действия». З’явиться діалог зміни розрахункового періоду. Якщо зазначені параметри нового періоду не влаштовують (за замовчуванням відкривається наступний місяць), то натиснути на кнопку «Дополнительно» і вказати необхідний розрахунковий період. Після цього натиснути «ОК» і відповісти ствердно на запитання, що з’явилося.
  Чи можна в конфігурації для продукції нормувати не конкретні матеріали, а матеріальну витрату, на яку списувати матеріали, що використовуються у виробництві? Відповідь: Для її реалізації треба: - у довіднику «Статьи калькуляции» ввести елемент з вимкненим прапорцем Детализировать до материалов; - у нормах витрат на продукцію замість матеріалів нормувати саме цю статтю калькуляції; - зазначити цю статтю калькуляції для якого-небудь виду витрат; - списувати матеріали у виробництво із зазначенням цього виду витрат, при цьому в регістрі обліку витрат на виробництво такі витрати будуть фіксуватися з прив’язкою до виду витрат і без прив’язки до матеріалів.
  Якими документами оформляється виплата авансу працівникам підприємства? Відповідь: При виплаті авансу працівникам слід дотримуватися послідовності дій: 1. Нарахування авансу за допомогою документа «Начисление ЗП» з видом виплати «Аванс». При заповненні табличної частини будуть автоматично проставлені суми авансу, зазначені в довіднику «Сотрудники». При проведенні документ не формує проведення. 2. Виплата авансу за допомогою документа «Выплата ЗП» з видом виплати «Аванс». При заповненні табличної частини програма запропонує вибрати документ-підставу (один з раніше введених документів «Начисление зарплаты» з тим самим видом виплати). 3. Нарахування заробітної плати за допомогою документа «Начисление зарплаты» з видом виплати «Основная з/п». У табличній частині треба зазначати повну суму нарахування (з урахуванням раніше виплаченого авансу). Саме цей документ зробить усі проведення з нарахування. При подальшій виплаті зарплати раніше виплачений аванс буде врахований.
  Було виписано два рахунки, за якими відбулася оплата. Потім було відвантажено товар, виписано накладну на суму, що дорівнює двом рахункам. Як бути в цьому випадку? Чи треба проводити і як саме проводити видаткову накладну, якщо вона не збігається з рахунком? Відповідь: У конфігурації «Бухгалтерський облік для України» документ «Счет» служить для реєстрації усної домовленості про продаж товарів, послуг або продукції. Жодних проведень цей документ не формує. Водночас конфігурація враховує взаєморозрахунки з контрагентами в розрізах замовлень (ним може бути і «Счет»), а також дозволяє автоматично заповнювати табличну частину видаткових документів на підставі раніше виписаного рахунка. У зв’язку зі сказаним вище постають дві проблеми. Як заповнити видаткову накладну номенклатурою з двох рахунків? Для цього можна ввести витратну накладну на підставі одного з рахунків (наприклад, того, в якому більше позицій), а номенклатуру з іншого рахунка додати вручну.
  Зарплату виплачено – проведень немає. Які налаштування потрібно зробити в програмі «1С: Підприємство»? Відповідь: При проведенні документа «Выплата ЗП» в «1С:Бухгалтерії 7.7» не формуються проведення по касі. Основна причина – настроювання констант. Якщо у конфігурації для константи «Проводки по кассе только кассовыми ордерами» встановлено значення «Да», то всі рухи готівкових коштів підприємства повинні бути оформлені у типовій конфігурації тільки касовими ордерами. Щоб змінити значення константи, необхідно відкрити «Помощник заполнения констант» (меню «Помощь») і на сторінці «Учетная політика» увімкнути прапорець «Проводки по кассе делать только кассовыми ордерами».
  Чому при введенні накладної, рахунка, оформленні наказу про прийняття на роботу або інших документів з'являється повідомлення про те, що номер не унікальний? Відповідь:Однією з можливих причин такого повідомлення є така. При оформленні попередніх документів номер, що пропонується системою, був змінений зі зменшенням розрядності. Наприклад, номер «00001» був змінений на «1». При автонумерації документи були створені з номера «1» до номера «92, а потім відбувається спроба створити наступний документ з номером «1», оскільки для того, щоб був створений документ з номером «10», не вистачає розрядності. Оскільки номер «1» вже є, видається повідомлення про помилку. Автонумерація працює так у тому випадку, якщо номер має текстовий тип.
  Оборотно-сальдова відомість дає згорнуте сальдо за рахунками. А як отримати розгорнуте сальдо? Відповідь:У квадратику «развернутое сальдо» треба поставити галочку, і після цього, перейшовши на вкладку «развернутое сальдо», що з'явилася, настроїти правила, за якими формуватиметься розгорнуте сальдо. Треба зазначити рахунки, за якими виконується розгорнення, і вибрати аналітику, за якою будується розгорнуте сальдо.
  У режимі «Удаление помеченных объектов» деякі позначені документи не видаляються, незважаючи на те, що їх зроблено непроведеними. У чому причина і як їх видалити? Відповідь:У цьому режимі треба встановити курсор на документ, який не видаляється, і натиснути кнопку «Контроль». Після цього в нижній частині вікна з'явиться список об'єктів, що посилаються на цей документ. Якщо об'єкти мають бути видалені, їх треба знайти в журналі і позначити на видалення, якщо ж ні – замінити в них посилання на інший елемент. Наприклад – «Договор», що видаляється, є замовленням для «Приходной накладной», «Счета-фактуры» та інших документів.
  Потрібно одержати дані щодо суми грошей, яка надійшла на розрахунковий рахунок від конкретного контрагента (наприклад ТОВ «Блакитний») за конкретний період часу. Чи допускає програма отримання такого звіту? Відповідь:Так. Наприклад, можна скористатися «Звітом за проведеннями», вказавши у фільтрі рядок: 311,*;«Блакитний» і відповідний період, за який треба одержати звіт.
  При вході в програму видається повідомлення «Пользователь не зарегистрирован в справочнике сотрудников. В документах не будет фиксироваться автор». Що треба робити? Відповідь:У конфігураторі задається список співробітників, яким дозволений доступ до програми («Конфигуратор» – «Администрирование» – «Пользователи»). ім'я для входу до програми повинно з точністю до букви дублюватися у довіднику співробітників (реквізит «Код пользователя для работы с 1С: Предприятием»). У документах фіксується автор – ім'я співробітника, під яким увійшли до програми.
  Підприємство придбало основні засоби. Як правильно їх оприбуткувати? При роботі з документом «Ввод в эксплуатацию» зависають залишки на 15 рахунку («Капитальные инвестиции»). Відповідь:Надходження основних коштів на підприємство відображається звичайною прибутковою накладною. Тільки у віконці «Что приходнем» потрібно вказати «ОС, НМА, др. необ. активы», а в табличній частині перерахувати капітальні інвестиції. Рахунок, що з'явився у проведеннях 15, закриється надалі проведеннями документа «Ввод в эксплуатацию».
  Чи може користувач у процесі введення документа змінити його номер, автоматично сформований програмою? Відповідь:При відкритті нового документа програма автоматично генерує його номер. У процесі введення документа користувач може змінювати його без обмежень.
  Чи можна змінювати дату операції, введеної за допомогою документа? Відповідь:Змінювати дату операції, що введена документом можна, якщо він має статус «Непроведенный». Якби на це питання відповіли: «Не можна за жодних обставин» або «Можна в тому випадку, якщо документ має статус «Помечен на удаление», це неправильна відповідь.
  Чи може бути сформована операція непроведеним документом? Як зміниться інформація в журналах системи, якщо зробити документ непроведеним? Відповідь:Якщо документ зробити непроведеним, то інформація в журналах системи зміниться так: - у журналі проведень будуть видалені всі проведення, сформовані цим документом, а документу буде присвоєно статус «Непроведенный»; - у журналі документів інформація не зміниться. Формування операції непроведеним документом можливе, якщо це передбачено конфігурацією. У цьому випадку при записі документа може формуватися операція без проведень, а проведення формуються при проведенні документа.
  Для якої мети призначений режим «Ввод документа на основании»? Відповідь: Режим «Ввод документа на основании» призначений для автоматичного введення значень реквізитів документа шляхом їх копіювання з раніше введеного документа.
  Які дії, крім формування і запису проведень операції, можуть виконуватися програмою в процесі проведення документа? Відповідь:При проведенні документа виконуються такі дії: - формуються і записуються проведення операції; - встановлюються значення періодичних реквізитів довідників, для яких у конфігурації визначено можливість зміни документами.
  При виході з режиму коригування раніше проведеного документа виконано відмову від його повторного проведення. Які будуть наслідки такої дії? Відповідь: Якщо при виході з режиму коригування раніше проведеного документа виконати відмову від його повторного проведення, програма збереже документ у відкоригованому вигляді. Слід звернути увагу: це станеться незважаючи на те, що є потенційна можливість розходження даних документа і сформованих ним проведень.
  Чи правильне твердження, що складними проведеннями в програмі «1С:Бухгалтерія 7.7» називаються ті, в яких дебетується кілька рахунків і кредитується кілька рахунків? Відповідь: У програмі «1С:Бухгалтерія 7.7» складними називаються проведення, які відповідають одному з варіантів: - проведення, в яких кредитується один рахунок, а дебетується кілька рахунків; - проведення, в яких дебетується один рахунок, а кредитується кілька рахунків.
  Чи можна при введенні проведень операцій вводити номери рахунків без зазначення номерів субрахунків? Відповідь: При введенні проведень операцій вводити номери рахунків без зазначення номерів субрахунків можна тільки в тому випадку, якщо в плані рахунків цей рахунок не має субрахунків.
  Чи можна при ручному введенні проведень операції використати режим копіювання з раніше введених проведень тієї ж операції? Відповідь: При ручному введенні проведень операції можна використати режим копіювання з раніше введених проведень тієї ж операції для копіювання як простих, так і складних проведень.
  При введенні у довідник нового елемента програма видає повідомлення «Код не уникальный». Про що це свідчить? Відповідь: Якщо при введенні в довідник нового елемента програма видає повідомлення «Код не уникальный», це свідчить про те, що: - у довіднику є елементи з таким самим кодом, як і у нововведеного елемента, а також: - під час конфігурування системи для цього довідника було встановлено режим контролю унікальності кодів елементів довідника.
  Які дії слід виконати, щоб субрахунки, введені на одному з рахунків, перепідпорядкувати іншому рахунку? Відповідь: Ця дія є неприпустимою і не може бути виконана ні зміною коду рахунка в плані рахунків у режимі бухгалтерського обліку, ні в режимі конфігурування.
  Яка інформація відображається у стандартному звіті «Аналіз рахунка»? Відповідь: У стандартному звіті «Аналіз рахунка» відображається така інформація: залишки рахунка на початок і на кінець періоду, обороти рахунка з іншими рахунками за вибраний період.
  З якою метою використовуються команди «Выключить проводки» і «Включить проводки»? Відповідь: Команда «Включить проводки» використовується для того, щоб: - проведення операції, щодо якої раніше було виконано команду «Выключить проводки», почали впливати на бухгалтерські підсумки; - проведення операції, щодо якої раніше було виконано команду «Выключить проводки», почали відображатися у звітах за проведеннями. Команда «Выключить проводки» використовується для: - виключення впливу проведень на бухгалтерські підсумки; - виключення потрапляння цих проведень у звіти за проведеннями.
  У якому з перерахованих стандартних звітів типової конфігурації можна отримати інформацію про залишкову вартість одного вибраного основного засобу: а) картка рахунка, на якому ведеться облік основних засобів; б) аналіз рахунка, на якому ведеться облік ОЗ; в) аналіз рахунка, на якому ведеться облік зношення ОЗ; г) картка рахунка, на якому ведеться облік зношення ОЗ; д) аналіз субконто «Нематеріальні активи». Відповідь: Для того, щоб отримати інформацію про залишкову вартість одного вибраного основного засобу, необхідно скористатися стандартним звітом «Аналіз субконто «Нематеріальні активи».
  З якою метою використовується дерево груп, розміщене у вікні довідника? Відповідь: У довіднику дерево груп використовується для швидкого вибору потрібної групи елементів довідника, а також для переміщення елементів довідника з однієї групи в іншу.

 

К.е.н., доцент кафедри бухгалтерського обліку

_____________________Гаркуша С.А.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)