АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відмінність між атестацією та верифікацією ПЗ

Читайте также:
  1. Відмінність
  2. Відмінність аудиту від ревізії
  3. Відмінність між ними полягає в способах розміщення мобілізованих коштів у дохідні активи.
  4. ВІДМІННІСТЬ МІЖ НИМИ ПОЛЯГАЄ В СПОСОБАХ РОЗМІЩЕННЯ МОБІЛІЗОВАНИХ КОШТІВ У ДОХІДНІ АКТИВИ.
  5. Вкажіть принципову відмінність харчових токсикоінфекцій від інфекційних захворювань?
  6. Конфіскація майна як вид покарання за КК України. Відмінність конфіскації майна від спеціальної конфіскації.
  7. Суспільство – об’єкт філософського пізнання. Соціальна форма руху, її відмінність від процесів живої і неживої природи.
  8. Термінологічна і професійна лексика, її відмінність від загальновживанної.

Перелік питань для підсумкового контролю

Поняття якості програмного забезпечення.

Якість ПЗ – це сукупність властивостей продукту,які обумовлюють його придатність задовольняти задані або передбачені потреби у відповідності із призначенням. Якість ПЗ оцінюється за допомогою його характеристик.

Х-ка якості прогр.пр.може бути визначена заданням ієрархії її під характеристик.

Узагальнений показник якості ПЗ.

Показник якості – це кількісний вираз х-ки якості прогр.пр.

Розрізняють: 1)одиничний,2)комплексний,3)визначальний,4)базовий,5)регламентуючий

Функціональність ПЗ.

Визначає сукупність властивостей,які гарантують,що функціонування ПЗ буде відповідати поставленим цілям користувача щодо автоматизації її використання.

Надійність функціонування ПЗ.

Визначається сукупністю властивостей,які обумовлюють спроможність ПЗ працювати без збоїв і відмов протягом певного проміжку часу чи при виконанні певного обсягу робіт.

Зручність використання ПЗ.

Визначається сукупністю властивостей,які обумовлюють зусилля необхідні для опанування та керування прогр.засобом під час його експлуатації.

Раціональність ПЗ.

Визн.сукупн.власт.,що пов*язані з х-ром викор.ресурсів середовища функт.ПЗ за умови забезпечення потрібного рівня надійності при заданих умовах застосування ПЗ,

Супроводжуваність ПЗ.

Визн.сукупн.власт.ПЗ,що х-зує зусилля потрібні для вик.потрібних модифікацій пов*язаних з усуненням дефектів та недоліків або вдосконалення прогр. Засобу.

Мобільність ПЗ.

Визн.сукупність вл.ПЗ,що обумовлює його пристосованість до переносу іншого середовища функціонування.

Управління якістю ПЗ.

Методи управління якістю: 1)організаційні-спрямованні на вдосконалення розробки,експлуатації та супроводження прогр.виробу.2)технологічні-спрямовані на вдосконалення засобів,способів і прийомів управління розробкою.

Для управління якістю необхідно встановити: 1)чинники,що впл.на якісь прогр.продукції; 2)систему х-ки якості; 3)методи визначення х-к якості; 4)потрібний рівень якості;5)методи порівняльної оцінки досягнутого рівня якості,що вимагався.

Стандарти якості.

Стандарт-це нормативно-технівний документ,що затверджує компетентним органом і встановлює комплекс норм. Правил по відношенню до предмету стандартизації.

Типи: 1)корпоративні (розробляються крупними фірмами з метою підв.якості продукції); 2)галузеві(діють в межах організацій деякої галузі); 3)державні (прийм.держ.органами); 4) міжнародні (розроб.спеціальними між народ.орг.на основі світового досвіду)

Основні стандарти: 1)ISO/ES 12 207(процеси ЖЦ прогр.засобів); 2)SEI CMM (модель зрілості процесів розр.ПЗ);3)ISO/ES 15 504(оцінка і атестація зрілості процесів ств. І супроводу ПЗ); 4)PMBOK(зведення знань по управлінню проектами); 5)SWEBOK(Зведення знань по ПІ); 6) ACM/IEEE cc 2001(Академічний освітній стандарт в області КН)

Відмінність між атестацією та верифікацією ПЗ.

Варифікацією і атестацією-назив.процеси перевірки та аналізу в ході яких перевір. Відповідність ПЗ своєї специфікації та вимогам замовника.Охоплюють повний ЖЦ ПЗ.

Вариф.відповідає на питання чи правильно ств. Система

Атест. – чи правильно працює система


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)