АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реєстрація товарного знака

Читайте также:
  1. S: Установите соответствие между категориями мобильности и характеризующими их признаками.
  2. Антибіотики класифікують за різними ознаками.
  3. В ПРЕПАРАТЕ ЯИЧКА С ПРИДАТКОМ ОПРЕДЕЛИТЕ ВЫНОСЯЩИЕ КАНАЛЬЦЫ ПО ИХ МОРФОЛОГИЧЕСКИМ ПРИЗНАКАМ
  4. В якій відповіді названа ознака кримінального покарання.
  5. В якій відповіді названа ознака множинності злочину?
  6. В) тип наследования признака
  7. В. Товарное хозяйство и условия его возникновения. Виды товарного хозяйства.
  8. Визначення віддалі за демаскуючими ознаками
  9. Відзнака і нагородження
  10. Вік як ознака суб’єкта злочину
  11. Возникновение, сущность и основные черты товарного производства
  12. Выяснение генотипов особей и определение вероятности рождения потомства с анализируемыми признаками

Заявка на реєстрацію товарного знака (далі - заявка) подається юридич­ною або фізичною особою (далі - заявник) в Державне патентне відомство (далі - Патентне відомство). Заявка може бути подана через патентного по­віреного, зареєстрованого в Патентному відомстві.

Іноземні юридичні особи або фізичні особи та їх патентні повірені, що постійно проживають за межами країни, ведуть справи, пов'язані з реєстра­цією товарних знаків, через патентних повірених, зареєстрованих у Патент­ному відомстві. Повноваження патентного повіреного засвідчуються довіре­ністю, виданою йому заявником.

Вимоги до патентного повіреного, порядок його атестації і реєстрації визначаються Положенням про патентних повірених.

Заявка повинна стосуватися одного товарного знака і містити:

♦ заяву про реєстрацію позначення як товарного знака із зазначенням заявника, а також його місцезнаходженням або місцем проживання;

♦ позначення, що заявляється, та його опис;

♦ перелік товарів, для яких планується реєстрація товарного знака, згрупованих за класами Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків.

Заявка представляється державною мовою. До заявки повинні бути до­дані:

♦ документ, що підтверджує сплату мита у встановленому розмірі;

♦ статут колективного знака, якщо заявка подається на колективний знак.

Документи, додані до заявки, представляються державною або іншою мовою. Якщо ці документи представлені іншою мовою, до заявки додається їх переклад державною мовою. Переклад державною мовою може бути пред­ставлений заявником протягом двох місяців після надходження в Патентне відомство заявки, що містить документи іншою мовою.

Вимоги до документів заявки встановлюються Патентним відомством.

Пріоритет товарного знака встановлюється за датою надходження в Па­тентне відомство заявки.

Експертиза заявки здійснюється Патентним відомством і включає попе­редню експертизу та експертизу заявленого позначення.

У період проведення експертизи заявки до прийняття по ній рішення заявник має право з власної ініціативи доповнювати, уточнювати або виправ­ляти матеріали заявки. Якщо додаткові матеріали змінюють заявку по суті, ці матеріали не приймаються до розгляду і можуть бути оформлені заявни­ком як самостійна заявка.

У період проведення експертизи Патентне відомство має право запроси­ти у заявника додаткові матеріали, без яких проведення експертизи немож­ливе.

Додаткові матеріали по запиту експертизи повинні бути представлені протягом двох місяців з дати отримання запиту. На прохання заявника да­ний термін може бути продовжений за умови, що прохання надійшло до за­кінчення цього терміну. Якщо заявник порушив вказаний термін або зали­шив запит експертизи без відповіді, заявка вважається відкликаною.

Заявка може бути відкликана на прохання заявника на будь-якому етапі її розгляду, але не пізніше дати реєстрації товарного знака.

Попередня експертиза заявки проводиться в місячний термін з дати її надходження в Патентне відомство.

У ході проведення попередньої експертизи перевіряється зміст заявки, наявність необхідних документів, а також їх відповідність встановленим ви­могам. За результатами попередньої експертизи заявнику повідомляється про прийняття заявки до розгляду або про відмову в прийнятті її до розгляду.

В разі прийняття заявки до розгляду заявник повідомляється про встановлення пріоритету товарного знака.

Експертиза заявленого позначення проводиться по завершенні поперед­ньої експертизи.

У ході експертизи перевіряється відповідність заявленого позначення ви­могам, визначених законом, і встановлюється пріоритет товарного знака, якщо цього не було зроблено при проведенні попередньої експертизи.

За результатами експертизи приймається рішення про реєстрацію товар­ного знака або про відмову в його реєстрації.

Рішення експертизи про реєстрацію товарного знака може бути перегля­нуте у зв'язку з надходженням заявки з більш раннім пріоритетом.

При незгоді заявника з рішенням попередньої експертизи або з рішен­ням експертизи заявленого позначення він має право протягом трьох місяців від дати отримання рішення подати заперечення в Апеляційну палату Патент­ного відомства (далі - Апеляційна палата). Заперечення повинно бути роз­глянуте Апеляційною палатою протягом чотирьох місяців віддати його над­ходження.

У разі незгоди заявника з рішенням Апеляційної палати він може протя­гом шести місяців від дати його отримання звернутися зі скаргою до Вищої патентної палати, рішення якої є остаточним. Заявник має право знайомитися з матеріалами, вказаними в рішенні ек­спертизи. Він може протягом місяця після отримання рішення за заявкою за­питати копії цих матеріалів.

Терміни, пропущені заявником, можуть бути відновлені Патентним ві­домством за клопотанням заявника, якщо воно подане не пізніше двох міся­ців після їх закінчення, при умові підтвердження поважних причин і сплати мита.

На основі рішення про реєстрацію товарного знака Патентне відомство протягом місяця від дати отримання документа про сплату встановленого мита проводить реєстрацію товарного знака в Державному реєстрі товар­них знаків і знаків обслуговування. До Реєстру вносяться товарний знак, відомості про його власника, дата пріоритету товарного знака і дата його реєстрації, перелік товарів, для яких зареєстрований товарний знак, інші відомості, що відносяться до реєстрації товарного знака, а також подальші зміни цих відомостей.

Видача свідоцтва на товарний знак проводиться Патентним відомством протягом трьох місяців від дати реєстрації товарного знака у Реєстрі. Форма свідоцтва і склад відомостей, що вказуються в ньому, встановлюються Патент­ним відомством.

Реєстрація товарного знака діє протягом десяти років, починаючи від дати надходження заявки в Патентне відомство. Термін дії реєстрації товар­ного знака може бути продовжений за заявою власника, яка подана протя­гом останнього року її дії, кожний раз на десять років.

За клопотанням власника для продовження терміну дії реєстрації товар­ного знака йому може бути наданий шестимісячний термін після закінчення терміну дії реєстрації за умови сплати додаткового мита. Запис про продов­ження терміну дії реєстрації товарного знака вноситься Патентним відомст­вом до Реєстру і свідоцтва на товарний знак.

Власник товарного знака зобов'язаний повідомляти Патентне відомст­во про зміну свого найменування, прізвища, імені і по батькові, скорочення переліку товарів, стосовно яких зареєстрований товарний знак, зміну окре­мих елементів товарного знака, що не стосується його суті, інші зміни, що відносяться до реєстрації товарного знака. Зміни вносяться до Реєстру і сві­доцтва на товарний знак за умови сплати мита.

Відомості, що відносяться до реєстрації товарного знака і внесеш до Ре­єстру, публікуються Патентним відомством в офіційному бюлетені протягом шести місяців від дати реєстрації товарного знака в Реєстрі або від дати вне­сення до Реєстру змін в реєстрацію товарного знака.

Юридичні і фізичні особи мають право зареєструвати товарний знак в зарубіжних країнах або зробити його міжнародну реєстрацію. Заявка на між­народну реєстрацію товарного знака подається через Патентне відомство.

Колективний знак

Колективним знаком є товарний знак спілки, господарської асоціації або іншого добровільного об'єднання підприємств (далі - об'єднання), призна­чений для позначення товарів, що випускаються і (або) реалізовуються ними та володіють єдиними якісними або іншими загальними характеристиками.

Колективний знак і право на його використання не можуть бути переда­ні іншим особам.

До заявки на реєстрацію колективного знака додається статут колектив­ного знака, який містить найменування об'єднання, уповноваженого зареєс­трувати колективний знак на своє ім'я, перелік підприємств, що мають пра­во на користування цим знаком, мету його реєстрації, перелік та єдині якісні або інші загальні характеристики товарів, які будуть означатися колектив­ним знаком, умови його використання, порядок контролю за його викорис­танням, відповідальність за порушення статуту колективного знака.

До Реєстру і свідоцтва на колективний знак в доповнення до відомостей вносяться відомості про підприємства, що мають право на користування ко­лективним знаком. Ці відомості, а також витяг із статуту колективного зна­ка про єдині якісні або інші загальні характеристики товарів, для яких цей знак зареєстрований, публікуються Патентним відомством в офіційному бю­летені. Власник колективного знака повідомляє Патентне відомство про змі­ни в статуті колективного знака.

У разі використання колективного знака на товарах, що не володіють єдиними якісними або іншими загальними характеристиками, дія реєстрації може бути повністю або частково припинена достроково на підставі рішен­ня Вищої патентної палати, прийнятого за заявою будь-якої особи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)