АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Показник затрат – це структурований обсяг вхідних ресурсів, необхідних для здійснення відповідного завдання бюджетної програми ( загальна площа доріг тощо)

Читайте также:
  1. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  2. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  3. II Завдання додому
  4. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  5. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  6. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  7. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  8. II. Практичне завдання.
  9. II. Практичне завдання.
  10. II. Тестові завдання
  11. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  12. IІ Завдання додому

80. Показник продукту –визначає обсяг виробленої продукції чи наданих послуг в ході виконання бюджетної програми, кількість користувачів товарами, роботами, послугами.

81. Показник результативності – визначає результати виконаної роботи або якість наданих послуг.

82. Похідні оперативно-сітьові показники – це показники, які відображають діяльність бюджетної установи і покладені в основу кошторисних розрахунків (кошторисного планування). похідні опер.-сіт. пок-ки деталізують функції реалізації її (установи) діяльності. Так, для дитячих дошкільних установ основним показником виступає кількість дітей, а похідним - кількість груп по терміну перебування в них дітей.

83. Програмно-цільовий метод- є інструментом, що забезпечує планування бюджету на середньострокову перспективу та перехід від контролю за цільовим використанням бюджетних коштів до контролю за фактичними результатами реалізації бюджетної програми.

84. Програмно-цільовий метод у бюджетному процесі передбачає формування й виконання бюджету відповідно до бюджетних програм головних розпорядників бюджетних коштів

85. Проект бюджету - проект плану формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, що здійснюються органами державної влади (органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування) протягом бюджетного періоду, який є невід'ємною частиною проекту закону про Державний бюджет України (проекту рішення про місцевий бюджет)

86. Результативні показники бюджетних програм – це кількісні та якісні показники, які характеризують результати виконання бюджетної програми і підтверджуються бухгалтерською, статистичною та іншою звітністю і дають змогу оцінити використання коштів на виконання бюджетної програми.

87. Рішення про місцевий бюджет -нормативно-правовий акт Верховної Ради Автономної Республіки Крим чи відповідної місцевої ради, виданий в установленому порядку, що затверджує місцевий бюджет та визначає повноваження відповідно Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевої державної адміністрації або виконавчого органу місцевого самоврядування здійснювати виконання місцевого бюджету протягом бюджетного періоду

88. Рішення про місцевий бюджет- нормативно-правовий акт Верховної Ради Автономної Республіки Крим чи відповідної місцевої ради, виданий в установленому порядку, що затверджує місцевий бюджет та визначає повноваження відповідно Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевої державної адміністрації або виконавчого органу місцевого самоврядування здійснювати виконання місцевого бюджету протягом бюджетного періоду

89. Розпис бюджету - документ, в якому встановлюється розподіл доходів, фінансування бюджету, повернення кредитів до бюджету, бюджетних асигнувань головним розпорядникам бюджетних коштів за певними періодами року відповідно до бюджетної класифікації.

90. Розпорядник бюджетних коштів - бюджетна установа в особі її керівника, уповноважена на отримання бюджетних асигнувань, взяття бюджетних зобов'язань та здійснення витрат бюджету

91. Розпорядники бюджетних коштів- бюджетна установа в особі її керівника, уповноважена на отримання бюджетних асигнувань, взяття бюджетних зобов'язань та здійснення витрат бюджету

92. Середньострокове бюджетне планування і прогнозування – це визначення РБК плану своєї д-ті на середньостроковий період та обсягу необхідних коштів для досягнення цілей у середньостроковій перспективі. Застосування середньостр.бюдж.планування передбачає прогр.-цільов.метод, а середньостр.бюдж. прогнозування використовується для складання бюджетів на середньостр.перспективу, аналізу бюдж. політики, розробки бюдж.програм та програм капіт. вкладень, підготовки необхідних законод.рішень.

93. Середньострокове планування бюджету – це визначення розпорядниками бюджетних коштів плану своєї діяльності на середньостроковий період та обсягу необхідних коштів для досягнення цілей у середньостроковій перспективі.

94. Система «планування – програмування – бюджетування» (СППБ) – це форма програмного бюджетування, оператори якої обґрунтовують бюдж.рішення, спираючись більше на поставлені цілі і кінцеві результати ніж керуючись ресурсними обмеженнями. Діяла в США та деяких ін..країнах до 1971 року.

95. Управління бюджетними коштами – це сукупність дій учасника бюджетного процесу відповідно до його повноважень, пов'язаних з формуванням та використанням бюджетних коштів, здійсненням контролю за дотриманням бюджетного законодавства, які спрямовані на досягнення цілей, завдань і конкретних результатів своєї діяльності та забезпечення ефективного, результативного і цільового використання бюджетних коштів.

96. Факультативні норми – це норми витрат (розрахункові), що встановлюють середні затрати на розрахункову одиницю. Встановлюються бюдж.установами за погодженням з фін.органами.

97. Фінансовий норматив бюджетної забезпеченості гарантований державою в межах наявних бюджетних коштів рівень фінансового забезпечення завдань і функцій, які здійснюються відповідно Радою міністрів Автономної Республіки Крим, місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами місцевого самоврядування, що використовується для визначення обсягу міжбюджетних трансфертів


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)