АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хто може бути волонтером КДМ?

Читайте также:
  1. Ничто не считается более важным, чем быть волонтером в общении с абонентом.

Волонтерами КДМ можна вважати молодь, яка не обмежується оплачуваною роб отою та виконанням звичайних щоденних обов’язків, зокрема навчальних, і витрачає час та сили на справи, що не дають їй матеріальної користі.

Це можуть бути студенти вищих навчальних закладів, які оволодівають відповідними спеціальностями, - медики, соціальні працівники, психологи, юристи тощо. Крім студентів, волонтерами можуть стати представники різних недержавних організацій – дитячих, молодіжних, жіночих тощо. Це також можуть бути учні старших класів шкіл та середніх спеціальних навчальних закладів, які фактично є активістами різних молодіжних угрупувань, створених при навчальних закладах та при ЦСССДМ.

Волонтерами можуть також стати батьки дітей та підлітків - клієнтів КДМ, а також молодь з девіантною, адиктивною поведінкою. Такі батьки часто об’єднуються в групи самодопомоги, а також залучаються до заходів, що проводяться фахівцями ЦСССДМ та спеціалістами КДМ. Приклад їхньої участі у суспільно корисній діяльності спонукає до наслідування прикладу інших батьків з аналог ічними проблемами.

Ще одна надзвичайно важлива група волонтерів – це волонтери-фахівці (медичні та соціальні працівники, психологи, педагоги, соціальні педагоги, юристи тощо), які надають консультативну допомогу співробітникам клінік, дружніх до молоді та їх клієнтам.

Володіння достатньою інформацією про зміст, напрямки діяльності КДМ дає можливість потенційному волонтеру вибрати саме ту ділянку роботи, в якій він хотів би працювати на добровільних засадах, аби не тільки відчувати себе корисним та потрібним іншим, а й отримувати задоволення від виконаної роботи.

Той, хто виявляє бажання бути добровільним помічником, хоче бути безпосередньо зацікавленим у результатах своїх дій. Добровільність ґрунтується не лише на доброті душі. Цілком законо мірно, в ній завжди є певна частка особистих інтересів, а тому запитання: „Що мені з цього буде?” – є абсолютно справедливим. Звісно, мотиви у кожного свої: дехто бажає набути досвіду, чогось навчитися; інші шукають визнання, відволікання від своїх проблем, розширення кола знайомств, контактів з однолітками; треті хочуть приносити користь, довести самому собі, що вони на щось здатні, знайти смисл життя тощо. Важливим мотивом також може стати можливість підвищити освітній рівень і, вірогідно, в подальшому забезпечити себе місцем роботи.

Справжній волонтер завжди керується таким принципом:

«корисна для інших діяльність є корисною і для мене»

І це насправді приносить задовол

 

 

Поради гінеколога

Привіт, молода, вродлива, активна!

Можливо, ти ще не знаєш, що таке кохання, але, без сумніву, тобі дуже хочеться пережити таке почуття. Адже всі навколо тільки про це і говорять, співають пісні, знімають кінофільми. І ти прагнеш якомога швидше також потрапити до кола втаємничених.

І от, нарешті, це сталося. Ти зустріла його – чарівного, привабливого, розумного, веселого, сміливого, щирого, одним словом найкращого (принаймні, зараз ти саме так думаєш).

Ти прагнеш швидше зануритися в цей вир почуттів, які раніше були недоступні та невідомі?

По-перше, ти вважаєш себе настільки дорослою, що можеш розпочати статеве життя, та, водночас, ти є настільки малою, що зовсім не готова до цього.

По-друге, ти сприймаєш інтимні стосунки як кінцевий, кульмінаційний момент свого кохання. Та насправді статевий акт не кінець, а початок твоїх великих проблем. Лише коротке “Ні!” – як прояв твердості характеру – вбереже тебе від непланованої вагітності. “Ні” – це на сьогодні єдиний метод контрацепції (саме так називається запобігання непланованої вагітності), що гарантує стовідсоткову надійність. Усі інші методи значно поступаються йому.

Юність – це весна життя. Час, який належить цілковито тобі. Плануй майбутнє, мрій і роби перші кроки у своєму житті. Та не забувай і те, що саме від них залежить чимала частина твого майбутнього. Цінуй здоров’я, не втрачай гідність!


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)