АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація охорони здоров’я

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  4. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. VІ. Організація і проведення конкурсу
  7. Американська організація Freedom House стверджувала, що збільшення терміну президентських і парламентських повноважень зробило Росію «ще більш невільною країною»
  8. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  9. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  10. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  11. В ситуації загрози наслідків конфлікту службі з охорони державного кордону-негайно доповісти керівнику для прийняття рішення.
  12. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.

1.

Впровадження страхової медицини вимагає наявності страхових фондів, як ресурсного джерела в оплаті послуг медичних закладів. Що треба використовувати у якості інтегральної одиниці виміру обсягу страхових внесків на одного жителя?

@Ризик збереження здоров’я

Ризик захворіти (покалічитися)

Ризик отруїтися

Ризик смерті

Ризик втрати непрацездатності

#

2.

Стан здоров’я населення залежить від багатьох чинників. Для усунення їх негативного впливу розробляються зазвичай комплексні або цільові медико-соціальні програми (заходи). Які з наведених нижче чинників найбільше впливають на спостережувані параметри здоров’я населення?

@Спосіб життя населення

Якість медичної допомоги

Доступність медичної допомоги

Санітарний стан навколишнього середовища

Економічний стан населення

#

3.

Одержання бажаних (кращих) параметрів здоров’я населення завжди вимагає проведення і удосконалення не стільки суто медичних, скільки загальносоціальних заходів. Під час розробки відповідних заходів у якості бажаних контрольних орієнтирів здоров’я населення України належить брати

@Визнані науково обґрунтовані орієнтири

Найкращі національні показники

Середні національні показники

Європейські орієнтири ВООЗ

Найкращі показники європейських країн

#

4.

ЛКК поліклініки направляє хворого на МСЕК для освідчення. Лікуючий лікар надає хворому ф. 088/о “Направлення на МСЕК”. Цей документ підписує:

@Лікуючий лікар, завідувач відділенням, головний лікар

Дільничний лікар і завідувач відділенням

Кардіолог і головний лікар поліклініки

Заступник головного лікаря з експертизи

Три лікаря-спеціаліста та головний лікар.

#

5.

У селищі К. у 2003 році спостерігалася висока захворюваність жителів на зоб. Проведено поширені санітарно-просвітницькі заходи серед населення щодо обов’язкового вживання йодованої солі, наданням дітям антиструміну. У 2004 році захворюваність на зоб суттєво зменшилася. За якою методикою статистичного аналізу можна визначити чи дійсно зменшення захворюваності спричинено проведеними заходами або воно випадкове?

@Визначення достовірності відмінності показників

Вимір граничних коливань показника

Визначення коефіцієнта Стьюдента

Розрахунки стандартизованих показників

Визначення достовірності показника

#

6.

При проведенні поглибленого медичного огляду в школі у учениці Петрової О. хронічних захворювань та морфологічних відхилень не виявлено. Фізичний та психічний розвиток відповідає віку. Фізичний розвиток гармонійний. За 1 рік до поглибленого медичного огляду школярка хворіла 4 рази на гостру респіраторну вірусну інфекцію та гостру катаральну ангіну, грип. Дo якої групи здоров’я відноситься дівчинка?

@ 2–а група

1-а група

3-я група

4-а група

5-а група

#

7.

Пацієнт лікується з приводу травми. Листок непрацездатності продовжується безперервно чотири місяці. Лікування буде тривати ще 1,5-2 місяця. Передбачається, що після закінчення лікування працездатність буде відновлена. Хто має право в цій ситуації продовжити листок непрацездатності?

@Лікарсько-консультаційна комісія після рішення МСЕК

Головний лікар медичного закладу

Дільничний лікар разом із завідувачем відділення

Лікарсько-консультаційна комісія після лікування пацієнта в стаціонарі

Медико-соціальна експертна комісія

#

8.

У місті Н. з населенням 400000 чол. за рік зареєстровано 5600 випадків смерті, в тому числі 3300 випадків від хвороб системи кровообігу, 730 – від новоутворень. Який з нижчеперелічених показників дозволить охарактеризувати смертність від хвороб системи кровообігу в місті Н.?

@Інтенсивний показник

Екстенсивний показник

Показник відносної інтенсивності

Показник наочності

Показник співвідношення

#

9.

За результатами обстеження 1000 дівчаток трьохлітнього віку середній зріст становив 95,6 см (? = ± 4,2 см). Який показник необхідно розраховувати для оцінки міри точності проведеного дослідження?

@Похибку середньої арифметичної

Коефіцієнт варіації

Коефіцієнт кореляції

Похибку відносної величини

Середнє квадратичне відхилення

#

10.

Серед пацієнтів загальної лікарської практики за останні роки відбувається неухильне збільшення кількості осіб похилого та старечого віку. Переважання якого типу патології необхідно чекати в структурі захворюваності населення, яке обслуговується?

@Хронічної патології

Виробничої патології

Природжених вад

Гострої патології

Інфекційної патології

#

11.

При відвідуванні вдома дитини 2-х років лікар загальної практики встановив діагноз “Кір”. Дитина відвідує ясла, має сестру 5-ти років. Який з документів необхідно заповнити лікареві для оперативного проведення протиепідемічних заходів на дільниці?

@Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання (форма № 058/о)

Довідка по догляду за хворою дитиною

Історія розвитку дитини (облікова форма № 112/о)

Книга запису викликів лікарів додому (форма № 031/о)

Листок непрацездатності по догляду за дитиною

#

12.

При профілактичному обстеженні дитини 4-х років сімейний лікар виявив у неї запальне захворювання середнього вуха. Дитина з неповної сім’ї, виховується мамою, яка працює на будівництві. Який з документів, що заповнює лікар виправдає відсутність на роботі матері під час хвороби дитини?

@Листок непрацездатності по догляду за дитиною

Довідка по догляду за хворою дитиною

Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання (форма № 058/о)

Історія розвитку дитини (облікова форма № 112/о)

Статистичний талон для реєстрації заключних діагнозів (форма № 025-2/о)

#

13.

Лікарі групової практики запровадили систему телефонних консультацій для пацієнтів з хронічними захворюваннями. Зниження якого з перелічених показників можливо очікувати в майбутньому?

@Середнє число відвідувань на одного жителя на рік

Смертність у перинатальному періоді

Смертність дітей першого року життя

Смертність дітей до 5 років

Частота штучних абортів (на 1000 жінок у віці 15-49 років)

#

14.

У поточному році загальною лікарською практикою було направлено в стаціонар 11 хворих з ішемічною хворобою серця, у 3 випадках діагноз не підтвердився. Яке управлінське рішення найдоцільніше прийняти в цьому випадку для підвищення якості діагностичної роботи?

@Поглиблений аналіз помилок лікарів

Збільшення кількості лабораторних досліджень

Збільшення кількості інструментальних досліджень

Підвищення кваліфікації лікарів

Поліпшення матеріально-технічної бази

#

15.

Стандарт среднего роста мальчиков семилетнего возраста составил 125,0±2,5 см. Определите степень вероятности прогноза полученной статистической величины.

@99,7\%

95,0\%

100,0\%

97,0\%

68,0\%

#

16.

Проведено вивчення структури первинної захворюваності дітей, що мешкають в радіусі обслуговування дитячої поліклініки. З допомогою якого графічного зображення можуть бути надані результати дослідження?

@ Секторна діаграма.

Радіальна діаграма.

Стовпчикова діаграма.

Картограма

Лінійна діаграма.

#

17.

Внаслідок перенесеного захворювання рабітник одного з підприємств потребує зміни умов праці. На підставі якого документа має бути здійснено переведення рабітник на іншу роботу?

@ Висновок ЛКК.

Висновок цехового терапевта.

Выписний епікриз.

Карта амбулаторного хворого.

Історія хвороби.

#

18.

Проводиться аналіз стаціонарної допомоги населенню района. Який з наведених показників доцільно використовувати при вирішенні питання про скорочення наявної кількості лікарняних ліжок?

@ Середньорічна зайнятість ліжка.

Рівень летальності.

Середня тривалість перебування в стаціонарі.

Середня тривалість лікування.

Обіг ліжка

#

19.

На протязі тривалого часу проводиться вивчення тенденцій у змінах показників загальної захворюваності населення. який із статистичних методів може бути використано з цією метою?

@ Аналіз динамічних рядів.

Стандартизація.

Кореляційно-регресивний аналіз.

Оцінка вірогідності показників.

Аналіз середніх величин.

#

20.

На протязі останнього сторіччя в зростанні і розвитку дитини сталися зміни, які проявилися в більш ранньому настанні визначенних етапів біологічного розвитку і завершенні дозрівання організму. В чому полягає суть даного процесу.

@Глобальне прискорення темпів розвитку організму дітей та підлітків

Процес формування зрілості організму

Зростання рухової активності

Комплекс заходів, що забезпечують оптимізацію фізичного стану організму

Індивідуальне збільшення росту та маси тіла дитини

#

21.

В результаті проведення періодичного медогляду дітей дошкільного віку виділена група дітей, які мали хронічні захворювання. Часто хворіли, а також мали знижену працездатність. До якої групи здоров(я слід віднести цю категорію дітей (

@ Особи, що мають хронічні захворювання у стадії субкомпенсації

Особи, що мають низьку фізичну підготовку

Особи, що часто та тривало хворіють

Особи, що не мають відхилень у функціональному стані основних органів і систем організму

Особи, що мають хронічні захворювання у стадії декомпенсації

#

22.

В результаті проведення медогляду дітей була виділена група дітей, які не дивлячись на наявність у них хронічного захворювання, рідко хворіють гострими захворюваннями, добре себе почувають і мають високу працездатність. До якої групи здоров(я слід віднести цю категорію дітей (

@Особи, що мають хронічні захворювання у стадії компенсації.

Особи, що мають хронічні захворювання у стадії субкомпенсації

Особи, що мають низьку фізичну підготовленість

Особи, що часто та тривало хворіють

Особи, що не мають хронічних захворювань.

#

23.

При медицинском обследовании школьников 6 класса у 12 из них отмечено снижение массы тела и роста; у 10 -снижены показатели динамометриии и спирометрии; у 3-х хронические заболевания в стадии компенсации. Какое количество учасихся необходимо отнести к группе “ риска” по состоянию здоровья?

@25

#

24.

Женщина, находящаяся в отпуске по уходу за ребенком до 3-х лет заболела и госпитализирована в стационар. В каком лечебно-профилактическом учреждении будет выдан листок нетрудоспособности по уходу за ребенком лицу, осуществляющему этот уход?

@В детской поликлинике.

Во взрослой поликлинике.

В стационаре, где проходит лечение женщина.

В МСЭК.

В управлении охраны здоровья.

#

25.

В поликлинике города Н. проводится очередной медицинской осмотр лиц, находящихся на диспансерном наблюдении. Какие виды профилактических осмотров осуществляется в ЛПУ.

@Периодический, целевой, предварительный.

Периодический, амбулаторный.

Целевой, ежемесячный.

Ежеквартальный.

Периодический

#

26.

Беременная поступила под наблюдение женской консультации со сроком беременности 10 недель. При нормальном течении беременности консультацию до родов посетила14 раз. Какие из указанных врачей-специалистов в обязательном порядке должны осмотреть беременную?

@Акушер-гинеколог, терапевт, стоматолог, отоларинголог, окулист.

Невропатолог, хирург, стоматолог.

Стоматолог, травматолог, эпидемиолог.

Терапевт, онколог, кожно-венеролог, инфекционист.

Фтизиатр, отоларинголог, психиатр.

#

27.

Особи, які мали 0-1 випадків гострих респіраторних захворювань за рік, та в яких під час медичного огляду не було виявлено відхилень від норм та скарг на стан здоров’я відносяться до групи здоров’я

ІІІ

ІV

ІІ

V

#

28.

В хворої А, 38 років, вперше в поточному році було діагностовано загострення виразкової хвороби шлунку, на це захворювання вона хворіє на протязі трьох років. Яку відмітку слід робити дільничному лікарю в „Талоні амбулаторного пацієнта”?

@Позначається код”3”

Позначається код”2”

Позначається код”1”

Позначається код”4”

Позначається код”5”

#

29.

Згідно з Основами законодавства України про охорону здоров’я [1992 р.] кваліфікована лікарська допомога, яка надається дільничним або сімейним лікарем в амбулаторії або поліклініці відноситься до

@Первинної лікувально-профілактичної допомоги

Вторинної лікувально-профілактичної допомоги

Третинної лікувально-профілактичної допомоги

Четвертинної лікувально-профілактичної допомоги

Долікарської лікувально-профілактичної допомоги

#

30.

Згідно з Основами законодавства України про охорону здоров’я [1992 р.] спеціалізована лікарська допомога, яка надається лікарями-спеціалістами в лікувально-профілактичних закладах відноситься до

@Вторинної лікувально-профілактичної допомоги

Первинної лікувально-профілактичної допомоги

Третинної лікувально-профілактичної допомоги

Четвертинної лікувально-профілактичної допомоги

Долікарської лікувально-профілактичної допомоги

#

31.

До групи осіб з тимчасовою втратою непрацездатності, які звертались в лікувально-профілактичні заклади, що часто хворіють відносяться ті, які мали за поточний рік наступну кількість етіологічно пов’язаних випадків захворювань

@4 і більше

2 і більше

1 і більше

5 і більше

6 і більше

#

32.

До групи осіб з тимчасовою втратою непрацездатності, які звертались в лікувально-профілактичні заклади, що тривало хворіють відносяться ті, які мали за поточний рік наступну тривалість етіологічно пов’язаних захворювань

@40 і більше днів

15 і більше днів

20 і більше днів

30 і більше днів

10 і більше днів

#

33.

Хворий Б. помер вдома. Прозектором встановлено діагноз: Змішаний цироз печінки, кровотеча з варикозно розширених вен стравоходу. Гостра постгеморагічна анемія. Хронічний не обструктивний бронхіт. Яка хвороба в “Лікарському свідоцтві про смерть” буде зареєстрована як безпосередня причина смерті.

@Гостра постгеморагічна анемія

Кровотеча з варикозно розширених вен стравоходу

Змішаний цироз печінки

Хронічний не обструктивний бронхіт

Гостра постгеморагічна анемія, кровотеча з варикозно розширених вен стравоходу.

#

34.

Хвора А. померла в хірургічному відділені міської лікарні. На секції трупа виявлено: Рак головки підшлункової залози, механічну жовтяницю, ознаки печінково-ниркової недостатності. ІХС. Постінфарктний кардіосклероз. Яка хвороба в „Лікарському свідоцтві про смерть” буде зареєстрована як супутнє захворювання.

@ІХС. Постінфарктний кардіосклероз

Печінково-ниркова недостатність

Механічна жовтяниця

Рак головки підшлункової залози

Механічна жовтяниця. ІХС. Постінфарктний кардіосклероз

#

35.

Вагітна Ф., вагітність друга, перші пологи, термінові, раптово під час другого періоду родів померла. На секції встановлено емболію навколоплідними водами, гостру легенево - серцеву недостатність. Яка хвороба в „Лікарському свідоцтві про смерть” буде зареєстрована як безпосередня причина смерті.

@Гостра легенево-серцева недостатність

Патологічна вагітність

Емболія навколоплідними водами

Вагітність друга, пологи перші, термінові

Тромбемболія легеневої артерії.

#

36.

Хворий К., 1995 р. народження знаходився на лікуванні у інфекційному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні з діагнозом: Скарлатина. Підгострий гломерулонефрит. Хронічна ниркова недостатність. Лімфатикогіпопластична аномалія конституції. Помер 19.08.2003 р. Діагноз патологоанатомічний повністю відповідає діагнозу, встановленому лікуючим лікарем. Яка хвороба в “Лікарському свідоцтві про смерть” буде зареєстрована як захворювання, що обумовило безпосередню основну причину смерті.

@Підгострий гломерулонефрит

Скарлатина

Хронічна ниркова недостатність

Лімфатикогіпопластична аномалія конституції

Хронічна ниркова недостатність, підгострий гломерулонефрит

#

37.

Серед причин поширеності захворювань населення України за класами хвороб за звертаннями в ЛПЗ переважають хвороби системи кровообігу, органів дихання, шкіри та підшкірної клітковини, сечостатевої системи, хвороби органів травлення. Назвіть клас хвороб, що посідає перше рангове місце

@Хвороби системи кровообігу

Хвороби органів травлення

Хвороби сечостатевої системи

Хвороби органів дихання

Хвороби шкіри та підшкірної клітковини

#

38.

У медичній статистиці широко використовується визначення середнього рівня, як одного з найважливіших прийомів оцінки кількісно-якісної характеристики явищ процесів, ознак. Чим обумовлений середній рівень?

@ мінливістю (варіюванням, різноманітністю) ознаки в статистичній сукупності

взаємозв'язком між явищами, процесами, ознаками

розподілом ознак в статистичній сукупності

репрезентативністю одиниць спостереження в статистичній сукупності

багатьма іншими особливостями статистичної сукупності

#

39.

Кореляційно – регресійний аналіз взаємозв'язку між явищами, процесами, ознаками часто використовується в медичній статистиці для визначення характеру зв'язку, сили зв'язку, причинно-наслідкових особливостей зв'язку. Якщо при парному взаємозв'язку одна ознака змінилася на одиницю його вимірювання, то інша ознака теж змінюється на якусь величину. Яким статистичним критерієм визначається ця величина?

@ коефіцієнтом регресії

коефіцієнт кореляції

коефіцієнтом рангової кореляції

сигмою регресії

критерієм відповідності Х2

#

40.

Поліклініка міської лікарні впродовж даного року збільшила кількість медичних послуг на третину в порівнянні з попереднім роком. Як зміняться витрати в даній лікувальній установі?

@ Постійні витрати не зміняться, а змінні зростуть

Постійні збільшаться на третину, а змінні не зміняться

Постійні витрати не зміняться, а змінні зменшаться

І постійні і змінні витрати зростуть

Постійні витрати зменшуватися, а змінні зростуть

#

41.

Громадянин К. зловживав спиртними напоями, пропивав майно і заробітну плату, чим ставив себе, свою дружину і двох неповнолітніх дітей у важке матеріальне становище. Був на обліку в наркологічному диспансері за місцем проживання. З якою заявою до суду має право звернутися дружина?

@ Про обмеження цивільної дієздатності громадянина К.

Про визнання громадянина К. недієздатним.

Про визнання громадянина К. частково дієздатним.

Про визнання громадянина К. неправоздатним.

Про визнання громадянина К. непрацездатним.

#

42.

У пологовому відділенні ЦРЛ пацієнтці Б., 23 років, зроблено операцію – кесарів розтин, під час якої відбувся розрив тіла матки, який акушер-гінеколог С. ушив, проте шви виявилися неспроможними. В післяопераційний період у пацієнтки почалася інтенсивна внутрішня кровотеча, але повторну операцію було зроблено несвоєчасно. Пацієнтка Н. померла від гіповолемічного шоку внаслідок гострої кровотечі. До яких видів юридичної відповідальності, на Вашу думку, залучили лікаря?

@ Кримінальної та цивільно-правової.

Дисциплінарної та цивільно-правової.

Дисциплінарної і адміністративної.

Адміністративної та матеріальної.

Матеріальної та дисциплінарної.

#

43.

У лікаря-отоларинголога протягом робочого дня спостерігається прогресивне зниження працездатності. Які заходи профілактики слід застосувати для його попередження?

@Виробнича гімнастика протягом робочої зміни.

Дотримання робочого положення сидячи.

Дотримання робочого положення стоячи.

Скорочення тривалості робочого дня.

Раціональна організація робочого місця.

#

44.

При порівнянні 3 минулим роком рівень захворюваності на грип збільшився на 30 \%. Який по_казник використаний для ілюстрації:

@ наочності

інтенсивний

відносної інтенсивності

екстенсивний

співвідношення

#

45.

Продовження листка непрацездатності після 10 днів у поліклініці (при наявності в штаті всіх осіб, які мають право продовження листка) проводиться лікуючим лікарем разом із:

@ завідуючим відділенням

головним лікарем

заступником головного лікаря по експертизі працездатності

заступником головного лікаря з медичної частини

ЛКК (лікарська консультативна комісія) у повному складі

#

46.

Серед показників діяльності лікарні, що характеризують використання ліжкового фонду – середньорічна зайнятість ліжка, середня тривалість перебування хворого в лікарні, обертальність (обіг) ліжка. Які дані необхідно використати для розрахунку показника обігу ліжка?

@Кількість хворих, що пройшли через стаціонар та кількість середньорічних ліжок.

Кількість проведених хворими ліжко/днів та середньорічну кількість ліжок.

Кількість проведених хворими ліжко/днів та кількість хворих, що пройшли через стаціонар.

Кількість госпіталізованих в стаціонар та кількість ліжок.

Кількість проведених хворими ліжко/днів та кількість госпіталізованих в стаціонар.

#

47.

Для характеристики демографічної ситуації в районі Н., та поширеності захворювань серед населення розраховувалися відповідні показники. Який показник характеризує ці явища.

@Інтенсивний.

Екстенсивний.

Співвідношення.

Наочності.

Стандартизований

#

48.

Приведені дані відносно охоплення дітей щепленнями у різних адміністративних районах області та рівні захворюваності на кір. Яку методику можна застосовувати для аналізу залежності захворюваності від рівня охоплення щепленням.

@Методику розрахунку рангового коефіцієнта кореляції.

Методику розрахунку питомої ваги нехворівшим.

Методику розрахунку показника співвідношення.

Методику розрахунку показника наочності.

Методику розрахунку імовірності.

#

49.

Вивчення умов праці і захворюваності шахтарів забою з третім рівнем механізації показало, що шкідливими чинниками є високий рівень шуму, вібрації, концентрація вугільного пилу, частка ручної праці при оформленні забою. Розрахунок рівня захворюваності робітників забою і порівняння її з такою у робітників шахтарного двору виявило достовірно вищий показник у робітників забою. Якими методами можна виявити вплив чинника із їх поєднаної дії на організм?

@Поглиблене вивчення захворюваності з багатофакторним дисперсійним аналізом

Метод Ст’юдента

Кореляційний аналіз

Регресійний аналіз

Дисперсійний аналіз

#

50.

Дитина А. протягом року хворіла на ГРВІ верхніх дихальних шляхів у лютому, квітні, жовтні. Які документи слід заповнювати для обліку цих захворювань?

@Три статталони зі знаком (+)

Два статталони зі знаком (+)

Три талони на прийом до лікаря

Один статталон зі знаком (+) і два зі знаком (-)

Заповнюються талони амбулаторного пацієнта з кодами 1 чи 2.

#

51.

У великому місті вивчається захворюваність студентів протягом року. Визначте одиницю спостереження, яку найбільш доцільно обрати для виконання цього дослідження.

@Кожний випадок захворювання у студента.

Студент, у якого протягом року було зареєстровано хоча б один випадок захворювання.

Студент, що навчався протягом року у ВУЗах міста.

Окремий ВУЗ.

Окремий випадок звертання студента за медичною допомогою.

#

52.

Робітницю З. з діагнозом “гостра амебна дизентерія” було направлено до інфекційного відділення лікарні. Який документ слід використати для обліку даного захворювання?

@Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання.

Статистичний талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів.

Довідка про інфекційне захворювання.

Талон амбулаторного пацієнта.

Статистична карта хворого, що вибув із стаціонару.

#

53.

Робітник М., що перебуває під диспансерним наглядом з приводу виразкової хвороби шлунку, звернувся в поточному році з загостренням даного захворювання 7.02, 10.02, 15.08. Які документи слід заповнити для їх обліку?

@Один статталон зі знаком (-) при звертанні з приводу першого загострення.

Три статталони при кожному загостренні зі знаком (-)

Три талони амбулаторного пацієнта з кодом 2

Один талон амбулаторного пацієнта при першому загостренні зі знаком (-)

Один статталон при першому звертанні зі знаком (+)

#

54.

Вивчався рівень інфекційних захворювань серед дитячого населення селища міського типу. Який показник доцільно розраховувати в цьому випадку?

@Інтенсивний.

Співвідношення.

Екстенсивний.

Наочності.

Стандартизований.

#

55.

Вивчався рівень захворюваності на грип та ГРВІ за останні 5 років. Який вид графічного зображення найбільш доцільно використати для наочного зображення динаміки цих захворювань?

@Лінійна діаграма.

Секторна діаграма.

Картограма.

Картодіаграма.

Внутрішньостовпчикова діаграма.

#

56.

За даними роботи хірургічного відділення міської лікарні були одержані дані про загальну кількість прооперованих хворих з приводу виразкової хвороби шлунку та кількість ускладнень після операцій, проведених у цих хворих. Який показник доцільно використати в цьому випадку?

@Екстенсивний.

Співвідношення.

Наочності.

Стандартизований.

Інтенсивний.

#

57.

У 2002 р. в Україні частка дітей 0-14 років, померлих від травм, отруєнь та інших наслідків зовнішніх причин, становила 25,7 \%, від вроджених вад – 21,4\%, хвороб нервової системи – 6,5\%, новоутворень – 6,4\% тощо. Який вид діаграм найбільш доцільно використати для аналізу цих даних?

@Секторна.

Лінійна.

Картограма.

Стовпчикова.

Картодіаграма.

#

58.

У робітниць, що працюють у фарбувальних цехах текстильних фабрик регіону Д., вивчався зв(язок між вмістом еозинофілів крові і стажем роботи. За допомогою якого показника найбільш доцільно провести аналіз цих даних?

@Коефіцієнт кореляції.

Критерій Ст(юдента.

Стандартизований показник.

Середня величина.

Показник наочності.

#

59.

При вивченні зв(язку між числом звертань сільського населення за медичною допомогою в районі А. та відстанню до сільських амбулаторій одержано коефіцієнт рангової кореляції -0,9. Як можна оцінити силу зв(язку між вказаними ознаками?

@Сильний зворотній.

Сильний прямий.

Помірний зворотний.

Слабкий прямий.

Слабкий зворотний.

#

60.

Підліток К. 16 років за останній рік хворів на ГРВІ. Хронічних захворювань, порушень функцій органів і систем немає. Визначте, до якої групи здоров(я він належить?

@2

#

61.

Водій таксі А. 46 років переніс інсульт, після якого залишився правобічний геміпарез. Водія визнано інвалідом І групи. Визначте, до якої групи здоров(я належить вказана особа?

@5

#

62.

В сільському районі Д. є 4 дільничні лікарні, з яких 2 малої потужності: одна – на 20 ліжок на відстані від ЦРЛ 40 км і з(єднана з нею ґрунтовою дорогою, друга – на 25 ліжок на відстані від ЦРЛ 37 км і з(єднана з нею дорогою з твердим покриттям. Визначте, якою має бути тактика головного лікаря сільського району щодо реорганізації мережі лікарняних закладів?

@Ліквідувати другу лікарню і організувати лікарську амбулаторію.

Ліквідувати першу лікарню і організувати лікарську амбулаторію.

Ліквідувати другу лікарню і організувати ФАП.

Ліквідувати першу лікарню і організувати ФАП.

Залишити обидві лікарні без змін.

#

63.

Родина мешкає в районному центрі, що належить до зони радіаційного забруднення. Дитина шести років хворіла на ГРВІ з 26 серпня по 19 вересня. Матері по догляду за нею було видано листок непрацездатності з 26 серпня по 8 вересня (загалом на 14 днів), після чого – довідку по догляду. Визначте порядок проведення експертизи непрацездатності.

@Листок непрацездатності видається на весь термін захворювання дитини.

Листок непрацездатності видається загалом на 14 днів, після чого – довідка по догляду.

Листок непрацездатності видається на 10 днів, після чого – довідка по догляду.

Листок непрацездатності видається на 14 днів.

Листок непрацездатності видається на 7 днів, після чого довідка по догляду.

#

64.

У вагітної Д. під час ультразвукового дослідження було діагностовано двійню. На який термін (у днях) їй буде видано листок непрацездатності у зв(язку з вагітністю і пологами?

@154.

126.

140.

180.

136.

#

65.

Хворий З., 57 років, інвалід ІІІ групи, працює токарем. Переніс інфаркт міокарду, безперервно лікувався в умовах стаціонару та поліклініки. У який термін перебування на лікарняному листку його слід направити до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) для перегляду групи інвалідності?

@2 місяці.

3 місяці.

4 місяці.

5 місяців.

10 місяців.

#

66.

При обстеженні хворого К. на медико-соціальній експертній комісії (МСЕК) його було визнано інвалідом ІІ групи. Якою датою закривається листок непрацездатності у цьому випадку?

@Датою надходження до МСЕК документів.

Датою направлення до МСЕК документів.

Датою проведення МСЕК огляду хворого.

Датою оформлення документів лікарсько-консультативною комісією.

Датою виписки хворого зі стаціонару.

#

67.

Хворого Д. на інсульт з поважних причин не було госпіталізовано. Його дружині по догляду за хворим було видано листок непрацездатності на 14 днів. Вкажіть, на який термін має бути видано листок непрацездатності по догляду за хворим у цьому випадку?

@Не більш ніж на 7 днів з дозволу керівника лікувального закладу.

На 5 днів.

На 10 днів, після чого – довідка невстановленої форми.

На весь термін захворювання.

Видається довідка встановленої форми.

#


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.059 сек.)