АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Команди

Читайте также:
  1. FIREFIGHTING TACTICS
  2. Додаток 1
  3. з фізичної культури для учнів 7-А класу
  4. ЗАВДАННЯ ТА ВИДИ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ
  5. Заняття №1
  6. Ігри та вправи на розвиток уваги
  7. ІНДИВІДУАЛЬНІ РЕФЕРАТИВНІ РОБОТИ
  8. Історія круїзного туризму
  9. Макроси
  10. Операційна система MS-DOS
  11. Організаційні форми просвітницької роботи з однолітками в навчальному закладі
  12. Основні складові частини

Нижче приведений короткий перелік команд, необхідних для того, щоб переписати необхідний файл або файли при використанні FTP-клієнта з командним рядком. Якщо є бажання дізнатися решту команд, які потрібні для професійної роботи з FTP, то введіть help у Вашому FTP-клієнті.

При роботі з графічним клієнтом, що підтримує сучасний інтерфейс, Вам, швидше за все, все буде зрозуміло без пояснень.

Врахуйте, що в іменах файлів великі і маленькі букви розрізняються.

open ім'я _сервера - відкрити з'єднання

- відкриває з'єднання з сервером. Це ім'я можна вказати відразу при введенні команди, що завантажує клієнта: ftp ftp.galytchyna.ua

cd ім'я _директорії - змінити каталог

- здійснює перехід в інший робочий каталог на FTP-сервері.

dir [ ім'я _файлу] - видати список файлів

- видає список файлів в поточній директорії. Не забувайте, що можна використовувати шаблони групових операцій.

get ім'я _файлу [ ім'я _локального_файлу] - переписати файл

- переписує файл з віддаленого компьютера на локальний. Якщо вказано ім'я локального файлу, то записує його під цим ім'ям, інакше - в каталог за замовчуванням.

mget [ ім'я _файлу] - переписати групу файлів

- те ж саме, що і get, але дозволяється використовувати шаблони. Перед копіюванням кожного файлу запрошуватиметься підтвердження. Для відміни підтверджень введіть prompt.

prompt

- відміняє підтвердження в командах mget і mput.

put ім'я _файлу [ ім'я _віддаленого_файлу] - записати файл на сервер

-переписує файл з локального комп'ютера на віддалений під ім'ям ім'я_віддаленого_файлу. Якщо воно не вказане, то файл записується в поточний каталог з ім'ям локального файлу. Команда заборонена для анонімних користувачів

mput [ ім'я _файлу] - записати групу файлів

- те ж саме, що і put, але дозволяється використовувати шаблони. Перед записом кожного файлу запрошуватиметься підтвердження. Для відміни підтверджень введіть prompt.

ascii

- встановлює ascii-спосіб передачі файлів. Використовується для пересилки файлів-текстів англійською мовою. Проте для надійності краще використовувати binary.

binary

- встановлює двійковий спосіб пересилки файлів. При цьому файл при передачі не перекодується і записується в незміненому вигляді. Це найбільш надійний спосіб передачі файлів.

close

- закриває з'єднання з даним сервером і проводить повернення в командний режим. Ця команда автоматично виконується при виході з FTP-клієнта.

quit

- вихід з FTP-клієнта.

user

- реєструє на поточному сервері з новим ім'ям. Використовуйте цю команду, якщо Ви перший раз помилково неправильно ввели ім'я анонімного користувача і не хочете знову перенабирати команду open.

lcd [имя_директории]

- здійснює перехід на локальному комп ' ютері у вказаний каталог.

pwd

- виводить на екран поточний каталог на віддаленому комп'ютері.

system

- виводить на екран тип операційної системи на віддаленому комп'ютері.

help [FTP-команда] - допомога

- видає коротку інформацію про команди FTP-клієнта або про конкретну вказану команду.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)