АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Експериментальна частина. 1. Підготувати стенд до дослідження стабілізатора напруги, для чого перемикачі П2 і ПЗ поставити в положення 5

Читайте также:
  1. I. ВСТУПНА ЧАСТИНА
  2. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА
  3. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  4. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  5. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  7. II.Основна частина
  8. II.Практична частина
  9. II.Практична частина
  10. III. Практична частина.
  11. III. Практична частина.
  12. V. Заключна частина.

1. Підготувати стенд до дослідження стабілізатора напруги, для чого перемикачі П2 і ПЗ поставити в положення 5, перемикач П1 - в положення 3, (номінальна вхідна напруга), тумблери Вк5 і Вк6 включити (верхнє положення), резистор R9 поставити в середнє положення, опір навантаження встановити на максимум. Конденсатор С5 повинен бути відключений тумблером ВКЗ. Під'єднати до навантаження прилади натисненням клавіш 1 перемикача П4 на контрольно-вимірювальній панелі. Вхід осцилографа включити в гнізда "Осц".

2. Включити лабораторний стенд тумблером "Мережа". Переконатися в працездатності стабілізатора по наявності напруги E0 і струму I0. Зняти залежність для 3-х значень струму навантаження в діапазоні 20-70 мА. Дані занести в табл. 11.

Таблиця 11

I0 ,мА      
E0      

 

3. Встановити струм навантаження рівним 50 мА. Зняти залежності

, К С= f (E 0) и K U= f (E 0), змінюючи напругу в одну і іншу сторону від номінального значення, шляхом перемикання П1 в положення 4, 5, 2 і 1. При цьому необхідно вимірювати напругу і струми на вході і виході стабілізатора. Підключення приладів на вхід стабілізатора здійснюється натисненням клавіші 6 на контрольно-вимірювальній панелі. Дані занести в табл. 12.

4. Визначити коефіцієнт згладжування пульсацій стабілізатором напруги, для чого зміряти коефіцієнт пульсацій на вході і на виході стабілізатора. Дані занести в табл. 12.

Таблиця 12

I 0 мА E 0 В I 0'мА E 0' В K U Е m В Е m В K C R ст R дин
                     

 

5.Дослідити залежність Е0 від величини коефіцієнта ділення вихідної напруги, тобто . Повертаючи движок потенціометра R9 на рівні кути, зміряти E0 для 4…5 значень . Дані занести в табл. 13.

Таблиця 13

E0, В          

 

6. Зняти залежність . Перемикаючи стабілітрони Д13 і Д14 тумблером Вк4, зафіксувати зміну Е0. Вимкнути лабораторний стенд.

7. Перетворити стабілізатор напруги в стабілізатор струму, для чого тумблер Вк5 поставити в нижнє положення. Движок R7 встановити в середнє положення. Підключити вимірювальні прилади на вихід стабілізатора, натиснувши клавішу 5 перемикача П4. Включити лабораторний стенд. Встановити П1 в положення 3, резистором навантаження добитися величини мА. Зняти залежність , змінюючи вхідну напругу перемикачем П1 в положення 2, 1, 4 і 5. Дані занести в табл. 14. Вимкнути лабораторний стенд і осцилограф.

 

Таблиця 14

В          
мА          

 

Зміст звіту

1) Накреслити принципову схему досліджуваного стабілізатора. 2) Побудувати залежності , , в одних координатних осях. Побудувати залежність і . 3)Пользуясь експериментальними даними, провести розрахунок параметрів K U, K C, R ВЫХ, стабілізатора. Отримані дані занести в таблиці. 4) Дати оцінку результатам досліджень і розрахунків.

 

Робота 7 ДОСЛІДЖЕННЯ ТРАНЗИСТОРНОГО

ПЕРЕТВОРЮВАЧА НАПРУГИ

 

Мета роботи. Ознайомлення з принципом роботи двотактного перетворювача напруги на транзисторах; визначення вихідної потужності і ККД перетворювача.

Попередня підготовка до роботи

Вивчити матеріал по конспекту лекцій, а також по літературі: [ 1, с. 336-343]; [5, с. 25-30]; [6, с. 50-52]. Підготувати відповіді на контрольні питання.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)