АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуаційна задача № 6

Читайте также:
  1. C) Любой код может быть вирусом для строго определенной среды (обратная задача вируса)
  2. CИТУАЦІЙНА ЗАДАЧА ДО БІЛЕТА № 36
  3. III. В ЧЕМ СОСТОИТ ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧА ФИЛОСОФИИ?
  4. Анализ чувствительности управленческих решений в задачах линейного программирования.
  5. Багатокритеріальність у задачах прийняття рішень.
  6. БУДУЩЕЕ – ПЕРЕД ВАМИ СТОИТ НЕЛЕГКАЯ ЗАДАЧА. В ОДИНОЧКУ ВЫ С НЕЙ НЕ СПРАВИТЕСЬ.
  7. ВАША ПЕРВАЯ ЗАДАЧА
  8. Взаємне положення площин. Перша позиційна задача
  9. Вопрос 10. Задача
  10. Вопрос 18. Задача
  11. Вопрос 24. Задача
  12. Вопрос 26. Задача

Для визначення концентрації аміаку в асистентській аптеки відібрана проба повітря об'ємом 3 л. Кількість аміаку в аналізуючому об'ємі повітря складає 0,05мг. Температура повітря в приміщенні 23°С, відносна вологість повітря 80%.

  1. У відібраній аспіраційним методом пробі повітря визначте концентрацію шкідливої речовини.
  2. Оцініть ступінь забруднення повітря виробничого приміщення аптеки і метеорологічні умови користуючись нормативною документацією.
  3. Методика вимірювання температури повітря виробничих приміщень.

Ситуаційна задача № 7

У виробництві азбестотехнічних виробів на одній із дільниць виконується змішування в бункері азбесту із бавовною. Над бункером розміщена місцева витяжна вентиляція у вигляду зонту. Обслідування робочого місця показало, що вміст у повітрі пилу сягає 40мг/м3. У складі пилу 50% азбесту.

При медичному обстеженні робітник (вік 40 років, стаж роботи на цій ділянці 10 років) скаржився на легку задишку при фізичному навантаженні, рентгенологічно виявлено дифузне посилення судинно-бронхіального малюнку легень.

  1. Дайте характеристику пилу і зрівняйте концентрацію з ГДК.
  2. Оцініть стан здоров'я робітника.
  3. Вкажіть профілактичні заходи.

 

Ситуаційна задача № 8

В механічному цеху проводиться холодна обробка металу на токарних, фрезерувальних станках. Температура повітря взимку 17-18°С, вологість повітря 70-80%, швидкість руху повітря 0,3-0,6 м/сек.

1. НТД для проведення вимірювань та оцінки мікрокліматичних умов на виробництві; досліджувальні показники; періодичність дослідження та місця для вивчення мікрокліматичних показників.

2. Оцініть метеорологічні умови в цеху.

3. Назвіть шляхи тепловіддачі у робітників у цих умовах.

Ситуаційна задача № 9

В гальванічному цеху в ваннах проводиться гальванопластика (нікелем, хромом, цинком) шляхом електроосадження їх із водяних розчинів солі. Температура розчину +60°С. Робітник, який обслуговує лінію переміщує деталі вагою до 10 кг та слідкує за процесом. Ванни обладнані місцевою витяжною вентиляцією (бортовими відсмоктувачами). Ширина ванн - 1,5м. Надлишок явного тепла 10 ккал/м3×год. Температура повітря на робочому місці 18-20°С. Вологість 85%. Швидкість руху повітря 0,3-0,5м/сек.

1. Назвіть прилади для вивчення мікроклімату виробничих приміщень, правила роботи з ними.

2. Оцініть метеорологічні умови в цеху.

3. Назвіть оздоровчі заходи в цеху.

Ситуаційна задача № 10

 

На станкобудівному заводі в цеху збирання проводяться зварювальні роботи. На робочому місці зварювальника запиленість повітряного середовища в концентрації 15мг/м3. Хімічний склад аерозолю - 6,5% оксиду марганцю та 5% діоксиду кремнію.

1. НТД для дослідження запиленості на виробництві; місце відбору проб, показники та періодичність їх контролю; прилади для визначення запиленості.

  1. Які професійні захворювання можуть виникнути у робітників даної професії?

3. Вкажіть оздоровчі заходи.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)