АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технічне обслуговування засобів охоронного призначення

Читайте также:
  1. E. Використання антисептичних засобів
  2. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  3. II. Класифікація основних засобів
  4. III. Визнання та первісна оцінка основних засобів
  5. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  6. V. Облік амортизації основних засобів
  7. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  8. VI. Облік ремонту та поліпшення основних засобів
  9. VII. Переоцінка та зменшення корисності основних засобів
  10. VIII. Облік вибуття основних засобів
  11. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів
  12. АКТ на списання основних засобів

4.1. Технічне обслуговування являє собою комплекс робіт, спрямованих на підтримку у працездатному стані ЗОП протягом усього терміну експлуатації.

4.2. Основними завданнями технічного обслуговування ЗОП є:

- контроль технічного стану ЗОП за допомогою планомірного, регламентованого технічного обслуговування;

- ліквідація наслідків та причин впливу на ЗОП несприятливих кліматичних, виробничих та інших умов;

- оперативне виявлення та усунення несправностей, причин хибних спрацьовувань ЗОП;

- визначення граничного стану ЗОП;

- узагальнення та аналіз результатів технічного обслуговування ЗОП;

- розроблення заходів щодо поліпшення технічного обслуговування ЗОП, удосконалення його форм і методів.

4.3. До робіт з технічного обслуговування ЗОП допускаються інженерно-технічні працівники та електромонтери ОПС, які пройшли початкову підготовку, мають відповідний фах і кваліфікаційну групу за професією, групу з електробезпеки, пройшли медичний огляд і придатні до такої роботи за станом здоров'я.

4.4. До виконання регламентних та заявочних робіт з технічного обслуговування ЗОП допускаються електромонтери ОПС, кваліфікаційна група яких не нижче третього розряду з технічного обслуговування ЗОП.

4.5. Щойно прийняті електромонтери ОПС проходять початкову підготовку зі складанням відповідних заліків.

4.6. Початкова підготовка включає в себе:

- інструктаж з техніки безпеки та охорони праці;

- технічну підготовку та стажування на робочих місцях;

- навчання основним методам спілкування та ефективного пошуку замовників охоронних послуг.

4.7. Термін початкової підготовки встановлюється керівниками управлінь, відділів (відділень) ДСО та підприємств.

4.8. Питання щодо присвоєння або підвищення електромонтерам ОПС кваліфікаційної групи розглядається кваліфікаційною комісією У(В)ДСО при ГУМВС, УМВС, підприємства.

4.9. Технічне навчання (початкове, поточне) інженерно-технічних працівників і електромонтерів ОПС повинно проводитись в обсязі програм, рекомендованих ДДСО при МВС України, підприємствами.

4.10. Не менше одного разу на рік управління, відділи (відділення) ДСО, підприємства повинні проводити навчально-методичні збори з інженерно-технічними працівниками та електромонтерами ОПС з метою обміну досвідом з питань технічної експлуатації, вивчення передових методів обслуговування і ремонту ЗОП, тактико-технічних характеристик нової апаратури, правил та методів її установки, налагодження і експлуатації.

4.11. Для інженерно-технічних працівників та електромонтерів ОПС, зайнятих технічним обслуговуванням ЗОП, розробляються функціональні обов'язки, які затверджуються керівництвом підрозділу ДСО, підприємства.

4.12. Для виконання робіт з технічного обслуговування ЗОП електромонтери ОПС забезпечуються необхідною документацією, інструментом, приладами, запасними частинами, засобами захисту та робочою уніформою.

4.13. Відповідальність за забезпечення електромонтерів ОПС документацією, матеріалами, приладами, інструментом, засобами захисту та уніформою покладається на керівництво управлінь, відділів (відділень) ДСО, підприємств.

4.14. Для проведення робіт з технічного обслуговування ЗОП здійснюється регламентоване або заявочне технічне обслуговування ЗОП.

4.15. Питання щодо впровадження регламентованого або заявочного технічного обслуговування ЗОП приймається керівництвом У(В)ДСО при ГУМВС, УМВС або підприємства.

4.16. Регламентоване технічне обслуговування ЗОП виконується в обсязі та з періодичністю, встановленими регламентами технічного обслуговування ЗОП та Інструкцією, незалежно від їх технічного стану на момент початку виконання робіт. Планування технічного обслуговування здійснюється з урахуванням кількості апаратури в умовних установках на кожному об'єкті та ПЦС.

4.17. Позапланове або заявочне технічне обслуговування ЗОП виконується без попереднього призначення при виникненні несправностей, хибних спрацьовувань ЗОП або згідно із заявкою замовника охоронних послуг, а також у випадках необхідності ліквідації наслідків впливу несприятливих кліматичних і виробничих умов.

4.18. Електромонтери ОПС повинні вести журнал електромонтера ОПС з технічного обслуговування ЗОП (додаток 1), до якого після виконання регламентних або заявочних робіт заносяться відомості про виконану роботу та використані при цьому матеріали.

4.19. Технічне обслуговування акумуляторних батарей, бензодизельелектричних агрегатів здійснюється відповідно до інструкцій з їх експлуатації та рекомендацій з організації резервного електроживлення на ПЦС.

4.20. Технічне обслуговування комп'ютерної техніки, що використовується для спільної роботи із СПТС, може здійснюватись кваліфікованими спеціалістами на основі договору, що укладається управлінням (відділом) ДСО, підприємством зі спеціалізованим підприємством з їх ремонту та обслуговування.

4.21. Регламентне технічне обслуговування ЗОП виконується з відповідною періодичністю:

4.21.1. Для систем передачі тривожних сповіщень, встановлених на ПЦС та у приміщеннях телефонних станцій:

- регламент N 1 проводиться щодня ЧПУ при передачі зміни;

- регламент N 2 проводиться 1 раз на місяць електромонтерами, які закріплені за СПТС, що встановлені на ПЦС та у приміщеннях телефонних станцій, відповідно до технічних описів на цю апаратуру та технологічних карток;

- регламент N 3 проводиться 1 раз на півріччя або при надходженні двох і більше хибних спрацювань з вини апаратури протягом 30 календарних днів.

4.21.2. Для комплексу тривожної сигналізації, що встановлений на об'єкті:

- регламент N 1 проводиться щодня представником замовника охоронних послуг перед здачею об'єкта під спостереження;

- регламент N 2 проводиться 1 раз на місяць електромонтерами ОПС на об'єктах закріпленої дільниці згідно з технічними описами на дану апаратуру та в послідовності відповідно до технологічних карт;

- регламент N 3 проводиться 1 раз на півріччя або при надходженні двох і більше спрацювань сигналізації протягом 30 календарних днів.

4.22. Регламент N 2 комплексу тривожної сигналізації включає в себе роботи, що виконуються в наступній послідовності:

- регламент N 2 шлейфів КТС;

- регламент N 2 охоронних сповіщувачів;

- регламент N 2 приладів приймально-контрольних;

- перевірка працездатності КТС разом з СПТС;

- виявлення та усунення причин спрацьовувань ЗОП покладається на електромонтерів ОПС, за якими ці засоби закріплені, для технічного обслуговування згідно з наказами підрозділу ДСО, підприємства, а також, у разі технічної необхідності, інженерно-технічних працівників, електромонтерів ОПС, що займаються обслуговуванням апаратури ПЦС та ремонтної групи;

- технічне обслуговування резервних джерел електроживлення виконується електромонтерами ОПС, які пройшли спеціальне навчання. Резервні джерела електроживлення закріплюються для технічного обслуговування за електромонтерами ОПС наказом начальника підрозділу ДСО, керівника підприємства.

4.23. Для своєчасного усунення виявлених несправностей та поломок ЗОП у відділах (відділеннях) ДСО, на підприємстві створюється змінний фонд у розмірі 5% від приладів, сповіщувачів, які знаходяться в експлуатації, для апаратури ПЦС - 5% від задіяної ємності. Відповідальність за створення та правильне використання змінного фонду покладається на керівників підрозділів ДСО, підприємств.

4.24. Для забезпечення періодичності та своєчасності виконання робіт з технічного обслуговування ЗОП керівництвом або інженерно-технічними працівниками відділу (відділення) ДСО, підприємства щодня на початку робочого дня з електромонтерами ОПС проводиться виробничий інструктаж, а наприкінці дня - підведення підсумків роботи.

4.25. Виробничий інструктаж електромонтерів ОПС включає в себе:

- розподіл заявок між електромонтерами ОПС на виконання невідкладних робіт;

- видачу завдань на проведення регламентних, заявочних, ремонтних та інших робіт;

- перевірку наявності в електромонтерів ОПС необхідної документації, матеріалів, інструментів, вимірювальних приладів та засобів захисту від ураження електричним струмом;

- аналіз стану дебіторської заборгованості за надані послуги охорони за об'єктами закріпленої дільниці;

- інструктаж з правил техніки безпеки.

4.26. Підведення підсумків роботи включає в себе:

- звіт електромонтерів ОПС про виконану роботу та стан КТС на об'єктах закріпленої дільниці;

- обговорення хибних тривог, виявлених у процесі технічних оглядів та обстежень ЗОП, прийняття рішень щодо їх усунення;

- звіт електромонтерів ОПС про здійснені заходи з погашення дебіторської заборгованості та результати пошуку замовників охоронних послуг;

- вивчення зауважень та побажань замовників охоронних послуг.

4.27. Протягом усього робочого часу у відділах (відділеннях) ДСО та на підприємствах повинна бути організована система постійного зв'язку та контролю за роботою електромонтерів ОПС, що враховує час і місце проведення робіт та забезпечує передачу непланових завдань і використання їх у нестандартних ситуаціях.

4.28. Під час чергування електромонтер ОПС повинен постійно підтримувати зв'язок з диспетчером (черговою) ПЦС та черговою частиною підрозділу ДСО (за її наявності).

4.29. Вихід електромонтерів ОПС на роботу, отримання завдання на робочий день, перевірка електромонтерами ОПС справності ЗОП через ПЦС, а також контрольні дзвінки електромонтерів ОПС на ПЦС фіксуються в журналі обліку робочого часу електромонтерів ОПС (додаток 2). Електромонтер ОПС повинен періодично інформувати ЧПУ про своє місцезнаходження, а виконавши заявку, обов'язково перевірити справність ЗОП у всіх режимах роботи через ПЦС.

4.30. Режим роботи електромонтерів ОПС, які здійснюють технічне обслуговування ЗОП, встановлюється згідно із законодавством про працю в одну, дві або три зміни.

4.31. Чисельність електромонтерів ОПС у кожній зміні визначається керівництвом відділу (відділення) ДСО, підприємства, виходячи з виробничої потреби та згідно з нормативно-правовими актами.

4.32. Чергування електромонтерів ОПС у неробочий час, вихідні та святкові дні здійснюється згідно з графіком чергувань, який складається посадовою особою, відповідальною за цей напрямок роботи. Електромонтери ОПС, які заступають на роботу в другу і третю зміни, у вихідні та святкові дні, підпорядковуються черговому відділу (відділенню) або відповідальній особі, призначеній керівництвом відділу (відділення) ДСО або підприємства.

4.33. У дні відпочинку, які надані електромонтерам ОПС за відпрацьований час в святкові та вихідні дні, виконання непланового технічного обслуговування ЗОП на закріплених за ними ділянках покладається на інших електромонтерів ОПС, призначених бригадирами або інженерно-технічними працівниками.

4.34. Оплата праці електромонтерів ОПС за роботу у вихідні, святкові дні та в нічний час здійснюється згідно з чинними нормативно-правовими актами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)