АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповідальність Сторін. Стаття 945. Зміна умов зберігання

Читайте также:
  1. A. Аргументи сторін
  2. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  3. Адміністративна відповідальність за порушення умов розповсюдження та демонстрування фільмів, передбачених прокатним посвідченням (cm. 1647 КУпАП).
  4. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  5. Аналіз сильних і слабких сторін підприємства
  6. Аналіз сильних і слабких сторін, шансів і загроз
  7. Береги сторінки паперу залежно від типу шрифту і міжрядковим інтервалом
  8. Бланк паспорта складається з м'якої обкладинки, форзаца, сторінки даних і 32 паперових сторінок.
  9. В якій відповіді правильно названі дії, за заклики до вчинення яких встановлена відповідальність в окремій статті КК?
  10. Видалення номерів сторінок, верхніх і нижніх колонтитулів
  11. Визначення виявленого в процесі ревізії матеріального збитку, матеріальна відповідальність пацівників.
  12. Виконання та відповідальність за договором зберігання

Стаття 945. Зміна умов зберігання

1. Зберігач зобов'язаний негайно повідомити поклажодавця про необхідність зміни умов зберігання речі і отримати його відповідь.

У разі небезпеки втрати, нестачі або пошкодження речі зберігач зобов'язаний змінити спосіб, місце та інші умови її зберігання, не чекаючи відповіді поклажодавця.

2. Якщо річ пошкоджена або виникли реальна загроза її пошкодження чи інші обставини, що не дають змоги забезпечити її схоронність, а вжиття заходів з боку поклажодавця очікувати неможливо, зберігач має право продати річ або її частину.

Якщо зазначені обставини виникли з причин, за які зберігач не відповідає, він має право відшкодувати свої витрати з суми виторгу, одержаної від продажу речі. Наявність зазначених обставин доводиться зберігачем.

Зміни в договорі вносятся за рахунок певних ситуацій

 

5.1. Сторона звільняється від відповідальності за невиконання умов Договору, якщо таке порушення є наслідком обставин непереборної сили, які настали після укладення Договору незалежно від волі Сторони (далі - Форс-мажор).

5.2. Форс-мажорними є обставини, які навіть сумлінна Сторона не могла передбачити і запобігти (наприклад: воєнні дії, техногенні катастрофи, землетруси, повені, пожежі, інші стихійні лиха або події надзвичайного характеру).

5.3. Сторона, що постраждала від форс-мажорних обставин, повинна негайно (до ___ днів) повідомити іншу Сторону про виникнення, характер і можливий строк дії таких обставин.

5.4. Форс-мажорні обставини підтверджуються довідкою Торгово-промислової палати України (її регіональними відділеннями).

Відповідальність Сторін

4.1. Сторона, яка зазнала збитків від невиконання або неналежного виконання іншою Стороною зобов'язань за Договором, має право вимагати відшкодування завданих їй збитків.

4.2. Зберігач несе відповідальність перед Поклажодавцем у випадку втрати, знищення, псування Майна:

а) за пошкодження Майна, які призвели до погіршення споживчих якостей настільки, що використання того за призначенням стало неможливим ("істотне пошкодження") - у розмірі повної вартості Майна;

б) за інші пошкодження - у розмірі суми, на яку знизилася вартість Майна.

4.2.1. Зазначені суми розраховуються виходячи із вартості Майна на дату початку зберігання.

4.2.2. У спірних випадках або у разі підвищення ринкової вартості аналогічного Майна Поклажодавець вправі вимагати експертної оцінки шкоди.

4.3. Зберігач відповідає перед Поклажодавцем при простроченні останнього лише у випадку псування Майна внаслідок умислу або грубої необережності.

4.4. За несвоєчасне або неповне проведення грошових розрахунків Поклажодавець зобов'язаний сплатити Зберігачу пеню у розмірі ___ % від несплаченої суми за кожний день прострочення платежу.

4.5. За невиконання умов Договору, які не пов'язані з грошовими розрахунками, винна Сторона зобов'язана сплатити іншій Стороні штраф у розмірі ___ % вартості майна, зданого на зберігання.

4.6. Сплата неустойки не звільняє від виконання зобов'язання в натурі.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)