АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуація 2. Переважають американці

Читайте также:
  1. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  2. Багатоваріантність визначення кризових явищ на макро- та мікрорівнях в економіці: збій, кризова ситуація, локальна криза, системна криза, стратегічна криза, катастрофа.
  3. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ В АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЯХ
  4. Виробнича ситуація 7
  5. Відповідь: У віці 7-10років у дитини процеси збудження переважають над гальмівними , а отже спостерігається легка виснажливість і швидка втомлюваність ЦНС.
  6. Екологічний стан – це природна ситуація, яка виникла внаслідок дії____________ чинників.
  7. Забезпечення охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на законодавчому рівні
  8. ІІІ. ПРИНЦИПИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ НАСЕЛЕННЯ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  9. Конфесійна ситуація в сучасній Україні
  10. Критична ситуація в Україні у сфері безпеки праці
  11. Матеріали щодо дій в типових та екстремальних ситуаціях
  12. Матеріали щодо дій в типових та екстремальних ситуаціях.

Точка зору німця

 

Введення

Наша компанія була відповідальна за запуск нового лазера в Європі, а наші американські партнери впроваджували обладнання на північноамериканський ринок. Тим не менш, я був направлений з нашої штаб-квартири в Штутгарті, щоб поділитися з американськими партнерами досвідом, який ми отримали в Німеччині і щоб переконатися, що наші інтереси були дотримані в Америці. В принципі, завдання було не складне. Але, як виявилося, робота з американцями не така й проста. Я завжди думав, що вони професійні, однак я був не дуже вражений тим, як вони керували проектом. Але, в результаті, ми добре попрацювали, і я задоволений повернувся додому.

 

Фаза планування

 

Проблеми почалися вже на етапі планування. Я фахівець у своїй галузі і міг би сприяти більш ретельному визначенню нашої загальної стратегії. Замість цього я отримав одразу ж конкретні цілі і, як очікував, досягнув їх в дуже короткий час. Я б бажав, щоб до мене більше прислухались на стадії планування. Я не був надто впевнений у деякий вихідних припущеннях, на яких була заснована наша стратегія. Але ретельного збору інформації та обговорення не відбулося. Як можна якісно працювати на цій основі?

 

Робота під керівництвом американця

 

Під час виконання роботи на мене здійснювався великий тиск. І тим не менш, на мій подив, моя робота сподобалась керівнику. Ну, це було не для мене. І дійсно, пізніше мені довелося суттєво змінити мою початкову пропозицію коли інформація стала доступною. Всі ці подальші поліпшення під час роботи дуже докучали мені. Ці ознаки недбальства в роботи в кінцевому підсумку коштуватимуть більше часу і сил, ніж якби ми обговорили трохи більш детальніше всі проблеми на стадії планування. Більш того, ці "швидкі і брудні" рішення не свідчать про підтримку високих стандартів якості.

Я завжди був здивований, як швидко мій американський керівник приймає рішення. Він швидко обміркував проблему, оголосив про своє рішення, і в нього ніколи не було будь-яких сумнівів про можливість помилитися. Крім того, інші члени команди приймали його рішення, навіть не піддаючи їх сумніву. Мої американські колеги дотримувалися чіткої ієрархії, на відміну від німецьких колективів. Хоча у нас набагато більше формальностей, в американській компанії атмосфера була більш авторитарною. Це насправді стало несподіванкою для мене.

Начальник відділу наполягав, щоб всі зверталися до нього по імені, в той же час він приймав жорсткі заходи, якщо був не задоволений чиєюсь роботою. У Німеччині, навпаки, ми ніколи не звертаємось до боса по імені (і він не звертаються до нас по іменах), хоча ми знаємо один одного більше десяти років. Але він також ніколи не «спалахує», якщо хтось працює не достатньо віддано, адже ми команда, піклуємось один про одного, і компанія має соціальну відповідальність.

Я почував себе відстороненим під час виступів керівника. Я вважаю, що він повинен був більше нас мотивувати, але для мене це були пусті промови, ймовірно, скопійовані з семінарів по мотивації, які так люблять американці. Однак те, що я дійсно цінував в нашому лідері, що він завжди був зосереджений на позитиві. Я думаю, що щось подібне я хотів би бачити в Німеччині.

 

Робота з членами команди

 

У процесі роботи над нашим завданням, необхідно було пристосуватися. Якби ми всі пройшли більш точні процедури, цього можна було б повністю уникнути. Більше того, до тих пір, як ми обговорили наші індивідуальні цілі, моїх американських колег навіть не хвилювало чи буде якийсь загальний результат. Члени команди, за винятком лідера, не були заклопотані у результатах і не відчували себе відповідальними за весь проект. Я дійшов до такого парадоксу, що американці, архетип капіталістів, були майже так само одержимі досягненням конкретних цілей, як комуністи мріяли про централізовану планову економіку.

Одного разу мене критикували, бо моя робота не відповідала тому, що робили інші. Але це була саме моя точка зору. Якщо ми не спромоглися зробити детальну картину для себе в першу чергу, як я повинен знати, що робити?

У мене завжди були проблеми з невимушеністю. Я не проти випити після роботи, але під час роботи ми повинні утриматися від жартів. Як кажуть у нас в Німеччині: "Робота є роботою, а горілка є горілкою". Я також помітив, що жінки в компанії не люблять, коли з ними обходяться з особливою ввічливістю. Всякий раз, коли я тримав двері відкритими для жінки або після роботи допоміг жінці надягти пальто, вона дивилась так, начебто я роблю щось погане.

І коли ми обговорювали наші остаточні результати, я відчував, що мої американські колеги завжди перебільшували свої вкладення в загальну справу. Ми всі члени команди, і немає ніяких причин, щоб хвалитися своїми власними досягненнями. Всі мої американські колеги на перший погляд здалися командою, але врешті-решт кожен боровся за свою власну мету. Кожен робить вигляд, що товаришує з іншими, але в той же час я ніколи не бачив так багато відкритої і майже агресивної конкуренції між членами команди. У цій компанії вони завжди говорять про свої командний дух, але я думаю, що це все корпоративна пропаганда.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)